MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zwrot podatku na konto [Barclays] - jest ale nie ma ;)

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

randalek

Post #1 Ocena: 0

2011-11-04 15:04:07 (14 lat temu)

randalek

Mężczyzna

Z nami od: 04-11-2011

Witam,

Pod koniec września wróciłem z UK, a z racji tego że miałem zły kod podatkowy to płaciłem zbyt wysoki podatek. Także zaraz po powrocie wysłałem P85 wraz z P45 do HMRC. Na P85 wybrałem opcję zwrotu podatku na moje konto w UK (Barclays). Dzisiaj z czystej ciekawości zalogowałem się na moje konto i o to co zobaczyłem:

Obrazek

Wszystko super fajnie, tylko że jak widzicie w 'Current Cleared Balance' widnieje za mało pieniążków. W związku z tym mam parę pytań:

1. Czy ktoś ubiegał się o zwrot podatku na konto w UK ? Jeżeli tak to czy spotkaliście się z taką sytuacją ?
2. Jestem w gorącej wodzie kąpany i mam poczekać jeszcze parę dni aż sama sytuacja się wyjaśni ?
3. Być może trzeba czasu żeby przelew z HMRC został zatwierdzony na koncie, a z tego co widzę to jest remittance czyli cheque ?

Z góry dziękuje za wskazówki i pozdrawiam ;)

[ Ostatnio edytowany przez: randalek 04-11-2011 15:06 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jedrek

Post #2 Ocena: 0

2011-11-04 15:26:42 (14 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Z nami od: 02-11-2006

Cytat:

2011-11-04 15:04:07, randalek napisał(a):
Witam,

Wszystko super fajnie, tylko że jak widzicie w 'Current Cleared Balance' widnieje za mało pieniążków. W związku z tym mam parę pytań:

1. Czy ktoś ubiegał się o zwrot podatku na konto w UK ? Jeżeli tak to czy spotkaliście się z taką sytuacją ?
2. Jestem w gorącej wodzie kąpany i mam poczekać jeszcze parę dni aż sama sytuacja się wyjaśni ?
3. Być może trzeba czasu żeby przelew z HMRC został zatwierdzony na koncie, a z tego co widzę to jest remittance czyli cheque ?

Z góry dziękuje za wskazówki i pozdrawiam ;)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>randalek</i> 04-11-2011 15:06 ]

1. Ja sie ubiegalem o zwrot i dostale czek, kktory wplacilem na kato.
2.Poczekaj pare dni i sytuacja sie wyjasni.
3.Potrzeba pare dni na "sklaroanie sie" czeku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,