MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tax code BR

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

radzik77

Post #1 Ocena: 0

2014-10-23 07:15:28 (11 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Moze posieli, idz sie zapytaj.

Jesli to Twoja druga praca w tym roku podatkowym i nie posiadasz P45 od poprzedniego pracodawcy, to obecny kod podatkowy raczej pozostanie do 5 kwietnia. Nadplacony podatek zostanie zwrocony.

Jesli to Twoja pierwsza praca to wypelniasz P46 (co prawdopodobnie zrobiles) i kod podatkowy powinien zostac zmieniony. Nadplacony podatek zazwyczaj jest zwracany poprzez potracanie mniejszych zaliczek w trakcie trwania roku podatkowego.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zealot

Post #2 Ocena: 0

2014-10-23 08:28:04 (11 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Jak chcesz zmienić tax code jak najszybciej to najlepiej skontaktuj się bezpośrednio z revenue. Najlepiej jak byś zadzwonił pod numer: 0300 200 3300 i opowiedział jak wygląda twoja sytuacja, wtedy sprawa była by załatwiona od ręki.

Ewentualnie możesz napisać list lub wypełnić formularz na tej stronie:

www.gov.uk/reporting-your-tax-code-as-wrong

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

blazejwiecha

Post #3 Ocena: 0

2014-10-23 18:57:17 (11 lat temu)

blazejwiecha

Mężczyzna

Z nami od: 20-07-2014

Ok , dziękuję za całe informacje. W takim razie trzeba się będzie dopytać i najwyżej poproszę jeszcze raz o ten druczek.

Do góry stronyOffline

Grzeslaw_mks

Post #4 Ocena: 0

2014-11-07 10:52:35 (11 lat temu)

Grzeslaw_mks

Mężczyzna

Z nami od: 13-04-2014

Podłączę się do tematu, chciałem się upewnić, że wszystko dobrze rozumiem.

1 grudnia zmieniam pracę. Od starego pracodawcy mam wziąć druk P45, który daję nowemu pracodawcy dzięki czemu będzie mógł kontynuować naliczanie podatku na prawidłowym tax code.

Sęk w tym, że u starego pracodawcy chcę robić dodatkowe godziny - dokładnie 14 tygodniowo. Zatem stary pracodawca stanie się tym drugim i będę miał tutaj kod BR, czyli 20% podatku bez żadnego personal allowance.

Pewien Anglik mi powiedział, że jak się pracuje w tej drugiej pracy mniej niż 16h/pw to nie przydzielają kodu BR. Niestety nie mogę znaleźć potwierdzenia tych doniesień. Może źle szukam.

I jeszcze jedno pytanie. Jak by wyglądało naliczanie podatku, gdybym te dodatkowe godziny przepracowywał jako self employed?

Z góry dzięki za informacje.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,