Mam pytanie w ubiegłym roku podatkowym moje zarobki sięgneły 30000 po odjęciu podatku wyszło mi 24000 moje wydatki wyniosły około 9000f
Prowadze dzialalnośc budowlaną gdzie mój szef jako że ja jestem subkontraktorem już na gotowo odciągnął mi podatek (wspomniane 6000) i teraz tak moja żona prowadzi również działalność ale zarobki ma o wiele mniejsze zarobiła bowiem około 8500F i jej wydatki sięgneły 3200F ale ona podatek musi odprowadzić sama Jej działalność to prasowanie ludziom ubrań.... I teraz tak mam księgowego który rozlicza mnie co roku ale on nie chce mi podpowiedzieć co zrobic najlepiej... chodzi mi o to by otrzymać jak największy zwrot podatku...Wszystkie wydatki związane z paliwem i samochodami czyli naprawy itd podzieliłęm tak na oko gdyż nie rozdzielaliśmy ich w ciągu roku i teraz nie wiem komu ile tych rachunków dołożyć by było najkorzystniej w kwestii zwrotu....
Tylko prosze nie naskoczcie na mnie jak ja bym chciał okraść państwo po prostu pytam a jak wiadomo każdy chce się rozliczyć jak najkorzystniej tak więc proszę o wyrozumiałość...
Pozdrawiam i z góry dzięki za jakie kolwiek odpowiedzi,,..