MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pit37 czy Pit36

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2006-02-28 13:11 (19 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Witam! Mam maly problem zwiazany z proba rozliczenia sie z polskim fiskusem. Pytanie wydaje sie moze trywialne, ale do konca nie wiem jak na nie sobie odpowiedziec. Otoz jesli ktos zarobil dajmy na to w UK (w roku 2005) 900 funtow - czy musi to wykazac w polskim US? Jak wiadomo, jesli przebywal ten ktos 30 dni za granica Polski, to moze odliczyc 30 diet po 32 funty (w przypadku Wlk Brytanii) Nie wlicza tego w koszta uzyskania przychodu, lecz odejmuje od dochodu brutto. No i tu mam problem. Bo jesli wysle Pit36, to zarobek z Anglii wyjdzie mu 0 zl (a wiec gdzie tu podstawa rozliczania sie takim pitem) A jesli natomiast wypelni Pit37, to kiedys ktos mu zarzuci, ze swiadomie ukryl przed polskim US fakt zarobkowania za granica. Przepraszam jesli troche chaotycznie, ale mysle ze dla kogos kto w tym siedzi, bedzie w miare zrozumiale. Dziekuje za odpowiedz pozdrawiam MAREK

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2 Ocena: 0

2006-02-28 13:59 (19 lat temu)

Anonim

Cytat:

28-02-2006, Anonim wrote:
Witam! Mam maly problem zwiazany z proba rozliczenia sie z polskim fiskusem. Pytanie wydaje sie moze trywialne, ale do konca nie wiem jak na nie sobie odpowiedziec. Otoz jesli ktos zarobil dajmy na to w UK (w roku 2005) 900 funtow - czy musi to wykazac w polskim US? Jak wiadomo, jesli przebywal ten ktos 30 dni za granica Polski, to moze odliczyc 30 diet po 32 funty (w przypadku Wlk Brytanii) Nie wlicza tego w koszta uzyskania przychodu, lecz odejmuje od dochodu brutto. No i tu mam problem. Bo jesli wysle Pit36, to zarobek z Anglii wyjdzie mu 0 zl (a wiec gdzie tu podstawa rozliczania sie takim pitem) A jesli natomiast wypelni Pit37, to kiedys ktos mu zarzuci, ze swiadomie ukryl przed polskim US fakt zarobkowania za granica. Przepraszam jesli troche chaotycznie, ale mysle ze dla kogos kto w tym siedzi, bedzie w miare zrozumiale. Dziekuje za odpowiedz pozdrawiam MAREK
:-Z :-Z :-Z Wypełniasz PIT 36 wejdź na strone http://www.cooltura.co.uk :-Z musisz wejsć w archiwum i ściągnoć numer 100 taki z zólta okładką tam od strony 48 masz przykład PITU wypełniony przez ambasade,jest przejżysty.powodzenia.Jak by co to pisz

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3 Ocena: 0

2006-03-01 00:10 (19 lat temu)

Anonim

do cooltury 8-) oczywiście....

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe