MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

3 tax code w 4 miesiace

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

rafal21

Post #1 Ocena: 0

2010-02-26 18:58:30 (15 lat temu)

rafal21

Mężczyzna

Z nami od: 26-02-2010

Witam,
Pracuje w Szkocji niecale 4 miesiace i na kazdym payslipie mialem inny tax code. Pierwszy posiadal basic; po rozmowie z pracodawca zadzwonilem do HM, zostal mi wyslany formularz ktory grzecznie wypelnilem. Po tygodniu otrzymalem pismo w ktorym jak byk wielkimi literami bylo napisane iz zmieniono mi go na 647l N w ktorym 'income tax' wynosil czyste zero. Tak tez sytuacja wygladala na kwitku. Miesiac pozniej z wielkim zdziwieniem zobaczylem iz literke N zmieniono na Y (647L Y), nie bylbym tym przejety gdyby nie fakt ze podatek zostal mi odciagniety identycznie jak na basic.
Prosze mi wyjasnic czemu taka sytuacja zaistniala i czy moge cos na to poradzic.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-02-26 20:36:45 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #3 Ocena: 0

2010-02-26 20:54:57 (15 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

zadzwon do nich jeszcze raz... pare miesiecy temu wprowadzili nowy system, ktory dziala rewelacyjnie i raz na jakis czas nawet produkuje poprawny kod podatkowy, a w pozostalych przypadkach to wytwor fantazji (lub braku kompetencji tych co wpisauja dane w system). niektorzy ludzie nawet podostawali 2-3 rozne kody, z ktorych zaden nie jest poprawny.
moze do kwietnia uda im sie polatac dziury, ale jakos watpie.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,