MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Podatki - co wybrać?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

reivilo

Post #1 Ocena: 0

2010-02-23 19:56:46 (15 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2010-02-23 19:52:48, Rafalbul napisał(a):
bede musial przejsc na limited bo jak nie to caly czas bede na podatku BR.

jesli pracodawca potraca ci podatek wg BR to nadplacony podatek zostanie ci zwrocony, podatek jest liczony od sumy dochodow i jesli masz nadplate to ci go oddadza...po co zaraz zakladac ltd?to tak troche jak by operowac zatoki bo masz katar:-]
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Rrrr

Post #2 Ocena: 0

2010-02-23 20:01:55 (15 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Cytat:

2010-02-23 19:52:48, Rafalbul napisał(a):
bede musial przejsc na limited bo jak nie to caly czas bede na podatku BR.Tylko musze zrobic tak zeby NIN placic tak zeby bylo dobrze a jak to zrobic to jeszcze nie wiem musze rozmawiac z ksiegowa ktora to poprowadzi,bo dla mnie to jest czeski film!!!

wystarczy ze w jednej pracy masz poprawny kod. kod BR to nie koniecznie jest tak ze placisz za duzo podatku, tylko oznacza ze kwota wolna od podatku jest odliczana juz w jednej pracy i w zwiazku z tym nie moze byc odliczona ponownie w pozostalych. nadplata podatku w tym przypadku moze byc niewielka, poza tym latwo ja odzyskac.

poza tym w zaleznosci od Twoich dochodow roznica w kwocie podatku przy pracy przez ltd moze sie okazac minimalna (w porownaniu z zatrudnieniem na etacie).

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,