|
Brak odpowiedzi |
|
---|---|
zuza83 | Post #1 Ocena: 0 2010-01-29 23:40:59 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2010 |
Ponad 2 lata temu znalazlam prace na ok.22-25 h tyg., kilka tygodni pózniej podjelam druga prace na 18 h tyg. Przez caly czas w obudwu pracach mialam jednakowy kod podatkowy. Jak okazalo sie calkiem niedawno przez ten caly czas w drugiej pracy powinnam miec tax code BR-czyli 22% podatek plus skaladki na NIN podczas gdy niepłacilam podatku dotychczas wogole w owej drugiej pracy. Czy komus z was zdzrzyla sie taka sytuacja, ze HMRC probowalo ściągnąć od was zaległy podatek po czasie. Jak wyglada ta procedura? Mi kazano czekać do kwietnia na otrzymanie estimate bill. Tyle ze chcialabym wiedziec na ile mam sie przygotowac. Sytuacje zmienia fakt ze za poł roku zamierzam stad wyjechać. Dlatego chcialabym miec jasnosc jak to wyglada, czy wystawią mi na koniec e 301 jesli bede miala do zapalcenia zaległy podatek? Czy tez mi go wydadzą a zaległy rachunek wysla do Pl? Tyle ze wolalabym miec czysta karte bo jak wiadomo lepiej z fiskusem(nawet brytyjskim) nie zadzierać? CZy mozna sie z nimi dogadać co do splaty sumy w ratach jesli wyjezdzam? Czy KTOS wogole mial podobną sytuacje? Czy naliczaja kary za opóznienia itd.?
![]() |
|