Str 4 z 15 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
madagaskar3 |
Post #1 Ocena: 0 2009-03-12 00:15:13 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-02-2009 Skąd: berkshire |
Jestem self employed i firma zatrudniajaca mnie na takich zasadach jest w branzy medycznej(nie chce pisac szczegulow z wiadomych powodow)
Dla mnie korzystna stawka(nascie/h) i placa milage co w moim przypadku wychodzi jakies 300 mil tygodniowo.Tylko tyle,ze wiadomo nikt ci za urlop nie zaplaci,ale duzo moge sobie wpisac w koszty.
W poniedzialek ide do biura bo juz spac po nocach nie moge bo nie wiem za co sie najpierw zlapac  [url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|
|
reivilo |
Post #2 Ocena: 0 2009-03-12 09:05:22 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
Cytat:
2009-03-12 00:15:13, madagaskar3 napisał(a):
Jestem self employed i firma zatrudniajaca mnie na takich zasadach jest w branzy medycznej(nie chce pisac szczegulow z wiadomych powodow)
poczytaj tutaj
to po pierwsze...tam znajdziesz wiele pozytecznych rad
po drugie - jak jestes SE to firma cie nie zatrudnia tylko z toba wspolpracuje
po trzecie nie musisz pisac szczegolow - zasady roziczania SE sa po za CIS-em takie same Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|

|
 |
|
monika_liverpoo |
Post #3 Ocena: 0 2009-03-12 18:23:20 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-08-2008 |
Pracowałam w 2008 pol roku w Polsce(od stycznia do lipca) i od wrzesnia do konca roku juz w Anglii,rozliczylam sie juz w Polsce z pracy tam ale doszly mnie sluchy ze mam uwzglednic rowniez zarobki w Anglii,wiem o abolicji ale nie wiem czy ona obejmuje rowniez moj przypadek gdy pracowalam rowniez w Polsce.Potrzebuje fachowej porady dziekuje z gory
|

|
 |
|
LukaszG |
Post #4 Ocena: 0 2009-03-16 11:05:50 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-07-2008 Skąd: Manchester |
Cytat:
2009-03-11 16:19:16, madagaskar3 napisał(a):
Mazury... za stara jestem na lapanie sie na przekrety
LukaszG,gdzie mieszkasz? Przypuszczam,ze daleko ode mnie
Ja RG9
Witam.
Ja mieszkam w Manchesterze
M5
|

|

|
|
LukaszG |
Post #5 Ocena: 0 2009-03-16 11:08:32 (16 lat temu) |
Cytat:
2009-03-11 18:02:13, daniels napisał(a):
Witam
Mam pytanie odnosnie self employment.
Otoz to konca pazdziernika 2008 pracowalem na umowe o prace i od listopada zaczalem prace jako sel-employer ale nie jako budowlaniec. Jak i kiedy mam sie rozliczyc? z umowy o pracy i z dzialanosci.
Witam.
Rozliczenie z umowy o prace oraz z prywatnej dzialalnosci mozna zrobic na jednym formularzy ( Self Assesment). Czas na to jest do 31.1.2010 aczkolwiek im szybciej tym llepiej.
Jezeli masz wiecej pytan prosze o kontakt na PW.
Serdecznie pozdrawiam
LG Accountant
|

|

|
|
|
reivilo |
Post #6 Ocena: 0 2009-03-16 13:19:02 (16 lat temu) |
drogi Lukasz-u G ...jak dla mnie to pomyliles fora bo powinienes dac swe ogloszenie w stosownym dziale - ogloszenia.
Zasada tego forum jest udzielanie rad tak aby jak najwiecej osob moglo z nich z korzystac. Praktycznie kazdy twoj post konczy sie odeslaniem na priv a rad udzielasz wybiorczo i odrobine 'metnie'
I tu prosba do moderatorow ...mniej lub bardziej nachalnie moim zdaniem ten czlowiek oglasza swoje uslugi w ramach 'porad ksiegowych'. No coz chyba nie taka jest idea tego forum?! ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )   Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|

|
 |
|
LukaszG |
Post #7 Ocena: 0 2009-03-16 14:19:29 (16 lat temu) |
Szanowny Reivilo.
Dziekuje za uwagi.
Nie jestm w stanie odpowiedziec na wszystkie pytania poniewaz mam limitowany dostep do forum ze wzgledow czasowych, pozatym odsylam do PW poniewaz ze wzgledow zawodowych nie moge udzielic wszystkich informacji na forum. Aby uzyskac niektore informacje nalezy wlozyc sporo pracy oraz wysilku.
Nie ukrywam iz staram rozpowszechnic swoje uslugi wsrod jak najwiekszej liczby osob. Nikogo nie zmuszam do korzystania aczkolwiek uwazam ze uslugi tego typa sa potrzebne.
Moje biuro ma wystarczajaco pracy i tak na dobra sprawe wyzyje bez tego forum aczkolwiek wiem jak wyglada sytuacja w HMRC i wiem iz wiele osob przeplaca.
Kazda sprawa jest indywidualna i nie mozna udzielic wyczerpujacej odpowiedzi bez poznania szczegolow, dlatego rowniez odsylam do PW poniewaz dochody kazdej z osib sa raczej sprawa osobista.
Czy jakbym zapytal Cie o prywatne informacje na forum do ktorego wszyscy maja dostep to czy bylbys w stanie mi ich udzielic? pewnie nie a potem bylyby pretensje ze nie potrafie udzielic informacji.
Pozdrawiam
LG Accountant
|

|

|
|
reivilo |
Post #8 Ocena: 0 2009-03-16 14:50:32 (16 lat temu) |
c
2009-03-16 14:19:29, LukaszG napisał(a):
Szanowny Reivilo.
Dziekuje za uwagi.
czytanie ze zrozumieniem nie jest twoja mocna strona.....jak juz to Szanowna
Cytat: Nie jestm w stanie odpowiedziec na wszystkie pytania poniewaz mam limitowany dostep do forum ze wzgledow czasowych,
to nie oglaszaj sie skoro nie masz czasu odpowiadac na pytania .....jest kilka na ktore tylko w tym watku nie odpowiedziales.
Cytat: pozatym odsylam do PW poniewaz ze wzgledow zawodowych nie moge udzielic wszystkich informacji na forum. Aby uzyskac niektore informacje nalezy wlozyc sporo pracy oraz wysilku.
Nie ukrywam iz staram rozpowszechnic swoje uslugi wsrod jak najwiekszej liczby osob. n
ie mam nic przeciwko oglaszaniu sie ale niemoralnie jest udawanie ze sie chce pomoc jak tak naprawde chce sie na forumowiczach zarobic
Cytat: Nikogo nie zmuszam do korzystania aczkolwiek uwazam ze uslugi tego typa sa potrzebne.
no coz w temacie pomagania szczegolenie na tym forum niestety mam troszke wiecej doswiadczen jak i pare innych tu osob ....i nigdy nikt nikogo nie odsylal na priv bo wychodzimy z zalozenia ze im wiecej ludzie wie pewne sprawy tym lepiej i nie ma co robic z tego wielkiej tajemnicy
Cytat: Kazda sprawa jest indywidualna i nie mozna udzielic wyczerpujacej odpowiedzi bez poznania szczegolow, dlatego rowniez odsylam do PW poniewaz dochody kazdej z osib sa raczej sprawa osobista.
tak zwlaszcza ze wiekszosc pyta o tak ogolne historie ze szkoda gadac-terminy , czy metody ...ale dla ciebie to naprawde prywatna sprawa...
nie martw sie ci ktorzy beda potrzebowli priva ....sami napisza
Cytat: Czy jakbym zapytal Cie o prywatne informacje na forum do ktorego wszyscy maja dostep to czy bylbys w stanie mi ich udzielic? pewnie nie a potem bylyby pretensje ze nie potrafie udzielic informacji.
na razie to mam pretensje ze oglszasz sie nie wtym watku co trzeba a nie udzielasz informacji lub udzielasz informacji wybiorczo
Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|

|
 |
|
bobiav |
Post #9 Ocena: 0 2009-03-22 18:32:26 (16 lat temu) |
Z nami od: 22-03-2009 Skąd: londyn |
Witam, mam pytanie:
Polowe roku podatkoweo bylem zatrudniony a polowe jako self-employed,
Teraz po 5 kwietnia bede sie rozliczal i czy odliczenia moge robic za caly rok podatkowy czy tylko od tej daty co przeszedlem na samozatrudnienie. Chodzi mi o koszty ( paliwo, czynsz, narzedzia itp)
Dziekuje
|

|
 |
|
bobiav |
Post #10 Ocena: 0 2009-03-22 18:35:27 (16 lat temu) |
Z nami od: 22-03-2009 Skąd: londyn |
W [ Ostatnio edytowany przez: bobiav 22-03-2009 18:41 ]
|

|
 |