Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:
Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Podatki » powrot do polski a zwrot podatku |
| Autor | (Odpowiedzi: 1) |
|---|---|
| gaciaaa | Post #1 2008-04-23 12:59:39 (6 miesięcy temu) |
Z nami od: 04-10-2007 |
hej w ciagu najblizszych dwoch tygodni chce wrocic na stale do polski. Wczoraj zostalam zwolniona, stad moja decyzja. Zastanawiam sie jak co zrobic zeby zalatwic wszystko przed powrotem do kraju. jesterm zielona jesli chodzi o podatki. wiem ze powinnam dostac p60 i p45 tylko nieiwem ile to zajmie. niewim czy moge sie rozliczyc w polsce. niewiem nawet jak to zrobic. cy wyjezdzajac do polski musze powiadomic kogos? home office czy kogos zeby mi nie naliczali zadnych skladek. pomozcie bo ja nic niewiem hehe:)
|
| stokesay | Post #2 2008-04-24 13:55:31 (6 miesięcy temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Nuneaton |
Przede wszytkim wszystko jest opisane tutaj
Jesli opuszczasz wyspy, powinnas wyslac druk p85 do HM Revenue & Customs, jesli nie zamierzasz wracac, dobrze byloby zamknac konto, utrzymywanie martwego konta, wiaze sie z oplatami, chyba bylo rowniez to opisywane na naszym forum... Zwrot podatku mozesz dostac czekiem lub przelewem na Twoje badz podanej przez Ciebie osoby konto. Jesli w Polsce po powrocie podejmiesz prace, wtedy Twoje dochody z UK z 2008 beda sie liczyly do wyliczenia stopy procentowej, przy rozliczaniu z polskim US w przyszlym roku.Jesli nie podejmiesz do konca 2008 roku zadnej pracy w PL, nie masz obowiazku wykazywania swoich zagranicznych dochodow... Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu :]
|