MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Self-employed - co mogę odliczyć - ogólne porady

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Str 9 z 14

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2016-06-22 14:34:21 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kasiachery

Post #2 Ocena: 0

2016-06-23 15:15:14 (9 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

aha, a na stronie councilu znalazlam wlasnie cos o placeniu buisness rate albo nazywane non domestic rates. O czym to jest? jesli bede uzywac kuchni w domu to bede musiala jeszcze za to councilowi placic? pisze na stronie ze chodzi o lokale, cateringi, vany z zywnoscia itp a nic nie ma o uzywaniu kuchni w domu do przygotownia ciast. Im wiecej zaczynam czytac o byciu SE tym bardziej jestem przerazona bo napewno kokosow z tego nie bede miec i zastanawiam sie jak oni to beda wszystko liczyc :/

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2016-06-23 15:36:41 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #4 Ocena: 0

2016-06-23 15:43:42 (9 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Cytat:

2016-06-23 15:36:41, mancun napisał(a):
null
Cytat:

2016-06-23 15:15:14, kasiachery napisał(a):
aha, a na stronie councilu znalazlam wlasnie cos o placeniu buisness rate albo nazywane non domestic rates. O czym to jest? jesli bede uzywac kuchni w domu to bede musiala jeszcze za to councilowi placic? pisze na stronie ze chodzi o lokale, cateringi, vany z zywnoscia itp a nic nie ma o uzywaniu kuchni w domu do przygotownia ciast. Im wiecej zaczynam czytac o byciu SE tym bardziej jestem przerazona bo napewno kokosow z tego nie bede miec i zastanawiam sie jak oni to beda wszystko liczyc :/

Non-domestic albo business rates to podatek od nieruchomosci komercyjnych, wiec Ciebie nie dotyczy.
Zobacz to

no i git :) lapie sie chyba na kazdy podpunkt z tego artykulu :)

[ Ostatnio edytowany przez: kasiachery 23-06-2016 15:55 ]

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #5 Ocena: 0

2016-07-05 09:02:02 (9 lat temu)

kasiachery

Kobieta

kurde bolek, wyslalam aplikacje poczta o pozwolenie uzycia adresu do agencji jakies 1.5 tyg temu. Wyslalam maila z pytaniem czy doszla do nich a oni mi pisza ze nic nie przyszlo. Wyslala mi na maila ALE w programie microsoft publisher a ja nie mam takiego na kompie. Taki program to stowa za zainstalowanie na kompie. Kolezanka tez nie ma tego programu. Agencja znajduje sie 40 mil ode mnie wiec raczej nie pojade. Czy ktos z was moglby mi na priv przerobic aplikacje z na format pdf abym mogla wypelnic ja i wyslac im, bo juz mi glupio do nich pisac, zeby mi w innym formacie wyslali :/

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2016-07-06 05:52:09 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Ale co ty chcesz tam robić? Bedą ludzie się kręcili?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2016-07-06 06:28:48 (9 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Tak tylko napiszę jaki był u nas przypadek. Pan, powiedzmy, Tadeusz wynajmuje apartament, który Anglicy nazywają flatem. W tym mieszkaniu wypiekal pyszne ciasta typu sernik, makowiec, pączki. Byłem kiedyś u niego, robił to naprawdę starannie i czysto. Potem te ciasta sprzedawał w sali pod polskim kościołem dorabiając sobie w ten sposób do emerytury. Bylo to góra 10 blach, srednio raz na miesiac.
Komuś jednak przeszkadzały zapachy, podmeldował go do zarzadu osiedla i zakazali mu tego procederu.:-U

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #8 Ocena: 0

2016-07-06 09:02:36 (9 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Cytat:

2016-07-06 06:28:48, andyopole napisał(a):
Tak tylko napiszę jaki był u nas przypadek. Pan, powiedzmy, Tadeusz wynajmuje apartament, który Anglicy nazywają flatem. W tym mieszkaniu wypiekal pyszne ciasta typu sernik, makowiec, pączki. Byłem kiedyś u niego, robił to naprawdę starannie i czysto. Potem te ciasta sprzedawał w sali pod polskim kościołem dorabiając sobie w ten sposób do emerytury. Bylo to góra 10 blach, srednio raz na miesiac.
Komuś jednak przeszkadzały zapachy, podmeldował go do zarzadu osiedla i zakazali mu tego procederu.:-U

cos podobnego tylko nie pod kosciolem :P i chce miec wszystko legalnie, troche to potrwa zbieranie pozwolen ale bede spac spokojnie, ze zaden zyczliwy nie wysle listu z zyczeniami do councilu podpisanego moim nazwiskiem, a zmiane formatu juz zalatwilam :*

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #9 Ocena: 0

2016-07-17 09:00:33 (9 lat temu)

kasiachery

Kobieta

w koncu po tyg oczekiwanaia dostalam maila, ze dostalama pozwolenie z agencji. tzn wiedza, ze bede miec maly biznesik :) i teraz tak.: wiem, ze mam 12 tyg zeby sie zarejestrowac jako SE od pierwszego klienta ( jesli chodzi o cleanerke to ok) ale jak chce piec ciasta to musze byc JUZ zarejestrowana jako se i czekac 28 dni na ewentualna wizyte councilu w domu czy wszystko jest sanitarne itp. nie moge nic wyprodukowac na sprzedaz do 28 dni od zarejestrowania sie na prowadzenie biznesu z jedzeniem. czy jak teraz zarejestruje sie jako SE jako cleanerka i pieczenie ciast to bede musiala od razu jakas sklade placic? czy to bedzie po jednej na kazda dzialanosc czy tylko jedna? gdzies na fb wyczylam posta, ze na SE musze miec dochodu nim 154f tyg tylko nikt nie potrafil powiedziec dlaczego. Nie ma szans zeby tyle wyciagnac, bardziej jako hobby bede sie tym zajmowac a do ctc i tak zglosze. Jak mam pozwolnie z agencji to juz bedzie raczej z gorki, trzymajcie kcoiuki aby mi sie udalo ( pewnie tok kilka mc potrwa ale przynajmniej nie bede myslec co by bylo gdybym nie sporobowla).

Do góry stronyOffline

wojta1

Post #10 Ocena: 0

2016-07-17 11:09:16 (9 lat temu)

wojta1

Mężczyzna

Z nami od: 01-02-2009

skladki na ubezpieczenie placi sie dopiero jak bedziesz robila rozliczenie roczne czyli po kwietniu 2017.jako se musisz placic dwie skladki nin class 2 i nin class 4.
nin class 2 to jest cos kolo 2.8funa na tydzien ale jezeli nie zarobisz wiecej niz 5tysiecy iles tam w roku to nie musisz tego placic (nie bedziesz wtedy miala zaliczonego roku do emerytury chyba ze bedziesz miala zaliczony z innego tytulu np pobierasz child benefit albo mozesz to zaplacic dobrowolnie )

nin class4 to jest 9 procent od dochodu rocznego ale placi sie go dopiero powyzej 8 tysiecy cos tam

wiec rejstruj sie jak najszybciej i nie przejmuj sie skladkami ktorych mozesz wcale nie placic tylko dzialaj i zarabiaj pieniadze.

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,