MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Self-employed - co mogę odliczyć - ogólne porady

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Str 8 z 14

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-10-20 15:47:23 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-10-20 16:01:39 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mgrzybko

Post #3 Ocena: 0

2014-03-06 08:36:22 (11 lat temu)

mgrzybko

Z nami od: 19-07-2007

witam, jestem se pracuje dla farmera, chce kupic auto i w zwiazku z tym mam pytanie - jakie warunki musi spelnic to auto abym mogl koszt jego zakupu odliczyc w rozliczeniu? Czy to musi byc van czy niekoniecznie?

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-03-06 09:54:08 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

greg1990

Post #5 Ocena: 0

2016-06-20 22:28:53 (9 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Z nami od: 04-03-2014

Witam,

Odświeżę trochę temat.
Jestem Self Employed w branży IT (serwis laptopów).

Jutro kupuję iphone za 270funtów, czy mogę go rozliczyć bez problemu?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kasiachery

Post #6 Ocena: 0

2016-06-21 14:27:25 (9 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Czekam wlasnie na pozwolenie uzycia adresu do biznesu jako SE, agencja przyslala mi forme, co to ma byc za biznes, ile h w tyg bede w tym pracowac, jakie materialy bede trzymac w domu, ile pomieszczen bede uzywac w celach firmowych, czy klienci beda przyjezdzac do domu i parkowac pod domem, czy nie bedzie to oddzialywac na spokoj sasiadow itp, na odwrocie tej formy pisalo, ze moge miec kontrole z agencji czy faktycznie tak jest, ze beda kontaktowac sie z sasiadami czy sa jakies problemy przez moj biznes, i zastanowilo mnie jedno, ze to iz bede piekla ciasta i bede uzywac kuchni do tego moze zmienic moj council tax. W jakim sensie moze sie zmienc? bede wiecej placic? jak dostane pozytywna odp z agencji, ze moge uzyc adresu to wtedy skontaktuje sie z councilem, zeby dostac pozwolenie na food buisness, to bedzie firma sprzatajaca prywatne domy i pieczenie ciast. Teraz mamy band b wiec troche mnie to zaniepokoilo, ze moge placic wiecej a nie wiadomo, kiedy firma sie dobrze rozwinie.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2016-06-21 14:39:22 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2016-06-21 17:18:34 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Tax na nieruchomość gdzie jest biznes jest inny, niż mieszkania. I to znacznie wyższy. Ale czy zmieni się w twoim przypadku gdygdy to domowy biznes tego nie jestem pewien. Hm tak się zastanawiam czy ktokolwiek zgłasza takie coś.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Turefu

Post #9 Ocena: 0

2016-06-21 17:31:02 (9 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

2016-06-21 14:27:25, kasiachery napisał(a):
Czekam wlasnie na pozwolenie uzycia adresu do biznesu jako SE, agencja przyslala mi forme, co to ma byc za biznes, ile h w tyg bede w tym pracowac, jakie materialy bede trzymac w domu, ile pomieszczen bede uzywac w celach firmowych, czy klienci beda przyjezdzac do domu i parkowac pod domem, czy nie bedzie to oddzialywac na spokoj sasiadow itp, na odwrocie tej formy pisalo, ze moge miec kontrole z agencji czy faktycznie tak jest, ze beda kontaktowac sie z sasiadami czy sa jakies problemy przez moj biznes, i zastanowilo mnie jedno, ze to iz bede piekla ciasta i bede uzywac kuchni do tego moze zmienic moj council tax. W jakim sensie moze sie zmienc? bede wiecej placic? jak dostane pozytywna odp z agencji, ze moge uzyc adresu to wtedy skontaktuje sie z councilem, zeby dostac pozwolenie na food buisness, to bedzie firma sprzatajaca prywatne domy i pieczenie ciast. Teraz mamy band b wiec troche mnie to zaniepokoilo, ze moge placic wiecej a nie wiadomo, kiedy firma sie dobrze rozwinie.

Ja mam firme sprzatajaca zarejestrowana w domu i place council tax, jak placilam. Zadzwonilam do councilu I powiedzieli, ze to nie ma znaczenia.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kasiachery

Post #10 Ocena: 0

2016-06-22 13:08:37 (9 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2016-06-21 17:31:02, Turefu napisał(a):
Cytat:

2016-06-21 14:27:25, kasiachery napisał(a):

Ja mam firme sprzatajaca zarejestrowana w domu i place council tax, jak placilam. Zadzwonilam do councilu I powiedzieli, ze to nie ma znaczenia.

to spoko bo zmylilo mnie to co pisalo na papierze z agencji ze moze miec wplyw na rachunek. Tylko wlasnie jak bede piekla ciasta to moze byc inaczej, a nie bede krecic, ze tylko sprzatam, bo jak mie sprawdza ze robie eszcze cos innego to moge miec duzy problem wiec wole od raz wylozyc kawe na lawe. No nic, jak dostane pozolenie to wtedy rusze dalej.

[ Ostatnio edytowany przez: kasiachery 22-06-2016 13:10 ]

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,