MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Podwójny podatek pobierany przez agencje pracy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

magdade21

Post #1 Ocena: 0

2008-02-01 21:32 (17 lat temu)

magdade21

Z nami od: 09-10-2007

Witam serdecznie. Chciałabym zaczerpnąć porady. Początkowo po przyjeździe do UK zatrudniona byłam przez jedną agencję pracy. Po pewnym czasie podjęłam ponownie pracę przez inną agencję, która zabierała mi podwójny podatek. Po ok. 3 tyg. dostarczyłam w tej agencji P45, niestety fakt ten nie przyniósł żadnych zmian. Słyszałam, że jeżeli zarobiłam w tyg. mniej niż 100 funtów to podatek w ogóle nie powinien być zabrany- nie wspominając już o podwójnym(jak było w moim przypadku). Kobieta w agencji pracy, z której postanowiłam się zwolnić powiedziała mi, że to nie agencja zabiera mi ten podwójny podatek tylko fiskus i że przy rozliczeniu dostanę zwrot w całości. Bardzo proszę o radę, czy słowa tej pani były zgodne z prawdą i jeżeli pracowałam dla tej agencji 5tyg. ile należy mi się dni urlopu. Jeżeli urlop mi się należy, to czy mogę żądać od agencji wyrównania tego podatku przy wypłacie za urlop. Bardzo proszę o pomoc bo nie jestem pewna w jakim stopniu mogę "walczyć o swoje".
Madziula

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2008-02-01 21:40:02 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

chmielunka

Post #3 Ocena: 0

2008-02-01 21:41:27 (17 lat temu)

chmielunka

Konto usunięte

Czy wypelnias P46 jak zaczynalas prace dla agecji??
Jak ja zaczynalam prace dla agencji wypelnialam P46 wlasnie po to by uniknac podwojnego opodatkowania a jak przeszlam na kontrakt to dopiero wtedy dostarczylam P45.
Agencja sama powinna ci zaplacic za urlop jak juz dla nich nie pracujesz ale zapewne bedziesz musiala sie upominac i agencja nie odda ci zabranego podatku dostaniesz zwrot dopiero przy rozliczeniu. Podatku nie zabieraja jak zarobilas ok.97 funtow nie pamietam dokladnej kwoty.
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

magdade21

Post #4 Ocena: 0

2008-02-01 21:52:38 (17 lat temu)

magdade21

Z nami od: 09-10-2007

Nie podpisywałam P46 ale będę o tym wiedziała na przyszłość. Wspomniana przeze mnie agencja pracy nie wywiązywała sie należycie ze swoich obowiązków więc pewnie o urlop też będę musiała walczyć. Dobrze chociaż, że jest możliwość odzyskania tego podatku bo po prostu brak mi słów po dzisiejszej rozmowie z panią prowadzącą moje sprawy w agencji.
Madziula

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,