MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z komputerem.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 3 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kudi32

Post #1 Ocena: 0

2007-09-29 12:01 (18 lat temu)

kudi32

Z nami od: 17-06-2007

Vitek dobrze gada mysisz miec plyte z window i sterowniki tym bardziej z tego co sie kapuje kupilas kompa nowego w sklepie a co do twojego problemu to masz wirusa na bank ja tez mam nortona ale pamietaj ze zawsze sie znajdzie jakas luka zeby sie dostal do twojego kompa a co ro reinstalacji jak masz partycje zrobiona to nic nie mosisz przegrywac tzn zdiecia filmy itd
bo wystarczy sformatowac dysk C a co do programow to niestety po reinstalacji wszystko stracisz i bedziesz musiala wgrac od nowa

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PIXI

Post #2 Ocena: 0

2007-09-29 12:22 (18 lat temu)

PIXI

Mężczyzna

Z nami od: 05-09-2007

Ja mysle ze powinas dac sobie spokoj z kombinowaniem i po prostu zainstalowac windowsa od nowa .
I wtedy bedziesz wiedzec czy to wina windowsa czy problem tkwi w sprzecie.
A takie instalowanie roznych programow jeest dobre ale na krotka mete(wiem to z doswiaczenia)

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #3 Ocena: 0

2007-09-29 12:32 (18 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Cytat:

2007-09-29 08:19, ninka28 napisał(a):
Moj szef poszukuje teraz 3 osob do pracy. Pytal mnie czy kogos nie znam. Niestety musza to byc osoby z odpowiednimi kwalifikacjami. Nie mam zamiaru placic za umieszczenie ogloszenia dla niego z ktorego i tak nic nie mam. Chce tylko pomoc. Czy jesli zaloze post ze poszukuje ludzi o pewnych kwalifikacjiach bedzie on usuniety ?? Nie bedzie to ogloszenie o prace. Bedzie to tylko poszukiwanie ludzi z kwalifikacjami. Dzieki pozdawiam

Mozesz smialo dac ogloszenie w dziale Praca-Dam . Serwis jest bezplatny. Mysle ze na forum w odpowiednim dziale jesli zapodasz, ze szukasz takich osob nikt nie bedzie Ci robil problemow ;-)

Jesli chodzi o avatara wyslij go mnie albo webmasterowi. Zrobimy ci odpowiedni format i odeslemy !

monikaspodymek => sprobuj odinstalowac najpierw nortona. Nie mialem z nim zbyt milych doswiadczen, prawie zawsze mi spowalnial system. Polecam Ci ANTIVIR PERSONAL EDITION CLASSIC ! Jest darmowy, nie muli systemu i codziennie aktualizuje baze. Uzywam go od lat i komp mi sie jeszcze nigdy nie zapackal dziadostwem ;-)

Pozdrawiam
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

PIXI

Post #4 Ocena: 0

2007-09-29 13:22 (18 lat temu)

PIXI

Mężczyzna

norton to dobry program tylko trzeba go umiec skonfigurowac
Po za tym jak ma virusa rzeczywiscie to jak odinstaluje nortona to przy probie instalacji nowego moze wywalic windowsa w kosmos jak sie nie zna dziewczna to co wtedy zrobi????
Ja polecam SYMANTEC CLIENT SECURITY to samo co normalny program ale mniej zamula od 2 lat uzywam i jest ok
A tak w ogole to nie musi byc wirus rownie dobrze moze sie jaks czesc przegrzewac np pamiec
Dlatego najlepiej jest przeinstalowac windowsa i wtedy wiadomo gdzie szukac

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #5 Ocena: 0

2007-09-29 13:32 (18 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Mysle ze walnieta pamiec, przegrzana grafa czy proc powodowalyby resetowanie kompa. Poza tym jak monikaspodymek napisala na grach i necie jest ok, wiec raczej to nie bedzie hardware...
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

ParaDox

Post #6 Ocena: 0

2007-09-29 14:36 (18 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Cytat:

2007-09-29 13:22, PIXI napisał(a):
norton to dobry program tylko trzeba go umiec skonfigurowac
Po za tym jak ma virusa rzeczywiscie to jak odinstaluje nortona to przy probie instalacji nowego moze wywalic windowsa w kosmos jak sie nie zna dziewczna to co wtedy zrobi????
Ja polecam SYMANTEC CLIENT SECURITY to samo co normalny program ale mniej zamula od 2 lat uzywam i jest ok
A tak w ogole to nie musi byc wirus rownie dobrze moze sie jaks czesc przegrzewac np pamiec
Dlatego najlepiej jest przeinstalowac windowsa i wtedy wiadomo gdzie szukac

OK.

1. Wywal symantec/norton. To nie jest dobry program. Sa specjalnie pisane trojany na Symantec i McAfee bo tylko te dwa sa instalowane domyslnie na nowych kompach.

2. Symantec i Mc to dwa zamulacze, 100% po wywaleniu bedzie lepiej.

3. Sprawdz co startuje z windowsem: start-run-
msconfig

Jezeli chodzi o program antywir. i jaki zainstalowac to pozostawiam temat bo KAZDY "wie lepiej".

Osobiscie jade na AVG darmowa wersja i nie mam problemu, ale wiem co robie i o co chodzi ;-)

polecam programy ktore nie tylko "pilnuja" systemu ale tez przegladarki; AVAST, KASPERSKY, Bitdefender

Trochce info dla zwolennikow SYMANTEC i McAFee

Why popular antivirus apps 'do not work'

Antivirus applications from Symantec, McAfee or Trend Micro -- the three leading AV vendors -- are far less likely to detect new viruses and Trojans than the least popular brands.

This has nothing to do with the quality of the software or how long it takes the respective firms to update their clients with signatures and other malware countermeasures.

AV companies continue to refine their products and most will tell you they stopped relying on purely signature-based systems many years ago. These days they use all sorts of clever methods to try and detect suspicious behaviour but the problem is that malware authors are also very clever. Very, very clever.

On Wednesday, the general manager of Australia's Computer Emergency Response Team (AusCERT), Graham Ingram, described how the threat landscape has changed -- along with the skill of malware authors.

"We are getting code of a quality that is probably worthy of software engineers. Not application developers but software engineers," said Ingram.

However, the actual reason why the top selling antivirus applications don't work is because malware authors are specifically testing their Trojans and viruses to make sure they can bypass these applications before releasing them in the wild.

"The most popular brands of antivirus on the market… have an 80 percent miss rate… So if you are running these pieces of software, eight out of 10 pieces of malicious code are going to get in," said Ingram.

Although Ingram didn't mention any of the leading losers by name, Gartner's figures for 2005 show that Symantec is the clear leader with 53.6 percent of the market. McAfee and Trend own 18.8 percent and 13.8 percent of the market respectively.

One vendor Ingram did mention was Russian outfit Kaspersky, which in the same tests managed to block around 90 percent of new malware.

According to Gartner, Kaspersky's market share is a lowly 0.7 percent.

Most large firms already use more than one antivirus application but I wonder how many use two of the Symantec, McAfee and Trend trio?

If you do then I suggest investing in yet another -- but whatever you do, stay well away from the bestseller shelf.
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2007-09-29 15:42 (18 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2007-09-29 08:19, ninka28 napisał(a):
hej
Ja tez mam pytanie.Mam problem z umieszczeniem fotki przy moim profilu. Bez problemu zredukowalam wielkosc zdjecia do wymaganej ale pikseli nie wiem za cholere jak ustawic 90x90 prosze o pomoc. wiekie dzieki. (...) Dzieki pozdawiam

zassaj irfanview, ma opcje zmiany rozmiaru w pixlach... darmowy i maly progranik - polecam

ps.monika, ja bardziej na poludnie - brixton/streatham, wiec jak cos, do pw poprosze :)

Do góry stronyOffline

PIXI

Post #8 Ocena: 0

2007-09-29 16:28 (18 lat temu)

PIXI

Mężczyzna

Z tym symantecem to ciekawe bo ja mam i zawsze skanuje jescze mks-vir online czasem innymi i jakos sie nie zdarzylo zeby symantec cos puscil
Zreszta w wiekszosci roznych testow to wlasnie symantec i kaspersky zajmuja czolowe pozycje.

A WINDOWSA i moim zdaniem trzebai tak przeinstalowac

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2007-09-29 18:39 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #10 Ocena: 0

2007-09-29 20:17 (18 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

MKS Sp. z o.o. - Skaner on-line ;-)
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,