Str 3 z 3 |
|
---|---|
_Steve_ | Post #1 Ocena: 0 2007-08-09 15:38 (18 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2007 Skąd: Luton |
Albo zakupic T-Mobile Web'n'Walk
|
wiolunia | Post #2 Ocena: 0 2007-08-09 19:05 (18 lat temu) |
Z nami od: 01-07-2007 |
czy mam ktos z was orange internet?Jak mozecie to powiedzcie czy jest dobry czy lipa.dzieki
|
tetraktis | Post #3 Ocena: 0 2007-11-05 20:58 (17 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 |
no to i pisze bo mam od miesiaca prawia. jak dziala to nawet spoko tyle ze ostatnio to ciapatym jakos to nie wychodzi a tubylcom wychodzi podlaczenie tyle ze na jeden dzien.
Dzis postwilem sprawe jasno, nie mam internetu(moim zdaniem) wiec nie wywiazali sie z podlaczeniaa angol mi cwierka ze tak sie nie da bo oni maja pierwszy miesiac na podlaczenie wiec = jest to czas na podlaczanie. zgodzilem sie na to i oczywiscie za nastepny mc nie place, a wydzwonione do nich zwracaja. Poza detbox mnie wqzal a raczej ciapate co to wsparcie techniczne robia po sznureczku..... Teraz od technicznej strony, szybkosc jest miedzy 7.2 do 7.8. minimalnie dwa z groszami, i to jest jakby gwarantowane. Wiecej (do 8)jest na dedboxe o ile jest taka techniczna mozliwosc. Jezeli chcesz unikac pogawedek z ciapatymi szukaj innych numerow telefonu do serwisu. To tyle na teraz. mam jeszcze drugiego neta w mieszkaniu, ntl, i tan 2meg dziala teraz wlasciwie, ale bez wizyty w hedofice sie oczywiscie nie obeszlo i teraz jest ok ![]() pozdrawiam |
KazimierzStasze | Post #4 Ocena: 0 2011-11-20 18:07:25 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-09-2010 Skąd: Northampton |
Odświeżam temat, bo może coś się zmieniło od czasu, kiedy napisano tutaj ostatni post.
Jest tak, wynajmuję pokój i od pewnego czasu "dokładam" się do internetu z Virgin, ale, jako, że pokoje w tym wolno stojącym domu wynajmują inni sublokatorzy są momenty, kiedy robi się totalny syf i bywa, że - domyślam się, że od natłoku pędzących w tę i nazad danych - połączenia zanika, rozłącza się i w ogóle bywa, że nie nadaje się do użytku (przeważnie, o ironio, akurat wtedy, kiedy mam trochę więcej czasu, żeby sobie popykać w po sieci w jakąś gierkę...). I, ad rem - czy jest jakiś dostawca, który mógłby mi przyłączyć internet osobno, obok Virgin i jeśli tak, to jaką opcje byście polecali. Rozważałem Orange, bo mam u nich telefon komórkowy w dwuletnim kontrakcie, i dzięki temu zniżki na ich broadband, oraz ostatnio pakiet (chyba kablówka?) SKY (chociaż telewizja mi w zasadzie potrzeba nie jest) - którego ulotkę dostałem wraz ostatnią paczką z Amazona, i piszą tam, że za 27.50 (+SkyLine Rental, oczywiście) mogę mieć m.in. up to 20Mb broadband - "and we won't slow you down, even at peak times". Może mi ktoś poradzić, czy te opcje, jako "drugi internet" wchodzą w moim przypadku w rachubę, albo też podpowiedzieć jakieś inne, ciekawe rozwiązanie? [ Ostatnio edytowany przez: KazimierzStaszewski 20-11-2011 18:08 ] |
krakn | Post #5 Ocena: 0 2011-11-20 18:18:18 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hm, wiesz co?
ja sądze że skoro masz aż takie zwolnienie transferu to ty masz tam internet po kablu telefonicznym. Nie jest tak łatwo zapchać 20 Mb łącze. Ja widze jak u nas. często w jednym czasie lecą 3 filmy z YT, bo Beata na jednym kompie puszcza sobie playliste z teledyskami. Na laptopie przegląda inne kanały z filmami, filmikami i takie tam. MIedzy czasie ja również puszczam przez Tuner SAT albo play liste z YT, albo z amplitunmera leci internetowe radio, jednocześnie siedzę przy kompie i oglądam filmy również z sieci i gadam z wami. W zasadzie o ile nie zacznie lecieć film w HD to wielkiego spowolnienia nie mam. Fakt ze są godziny gdzie nawet jak jest 1 komp włączony to potrafi przystopować film w HD, no ale to już po prostu jet czas gdy zbyt dużo ludzi siedzi w okolicy na internecie i są generalne korki na szkielecie. drugiego kabla z BT to nie wiem czy ci podłączą, natomiast kabel z TV kablowej pewnie tak. Więc O2, Orange, T-mobile i inni operatorzy dający ci internet po kablach BT odpadają raczej. Pozostają kable koncentryki i światłowody. Wybrać opcję i zadzwonić do nich tam się wszystkiego dowiesz. a tekst "and we won't slow you down, even at peak times" to trzeba brać z dużą dozą "" rezerwy. Fakt że szkielety przygotowują już na łącza 100Mb, a nawet 300 ale .. zawsze gdzieś po drodze znajdzie się słabe ogniwo. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-11-20 18:26:41 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
KazimierzStasze | Post #7 Ocena: 0 2011-11-20 20:00:18 (13 lat temu) |
No, prawdopodobnie mają też telefon stacjonarny od nich w pakiecie, ale dokładnie nie wiem, czy to było łącze telefoniczne, czy inne światłowody. Jeśli to pierwsze to automatycznie odpada opcja z wszelkimi Orange, TalkTalk, itp., bo - jak mniemam - wszystkie one wykorzystują przyłącze BT?
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2011-11-20 20:21:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
tak, kable BT jak napisałem wcześniej.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
KazimierzStasze | Post #9 Ocena: 0 2011-11-20 23:54:27 (13 lat temu) |
Wnerwia mnie ten Virgin niemiłosiernie. Weekend, czas na odrobinę przyjemności a tu jak połączenia nie było tak nie ma...
Wracając do tematu, sprawdziłem trochę dokładniej ofertę Orange i wygląda to dość korzystnie. Płacił bym tylko 12.75£ więcej (teraz do "interesu" dokładam 10£ ![]() I jak to wygląda w praktyce, korzysta ktoś tego "broadbandu", dobrze "chodzi", zadowoleni jesteście? |
ewamik | Post #10 Ocena: 0 2011-11-21 00:04:50 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
mieliśmy BT...przeszlismy do Virgin.Co za okropne połączenie...zanikało...nie było kilkanaście minut...słabe łącze....
Mąż wściekł się.Po 3miesiącach dzwonienia do nich,nagabywania(z ich strony-olewania) zerwalismy kontrakt.Karę zapłacilismy w wysokości 150f.Wrócilismy do BT Mamy super łącze i BT vision.Wszystko cacy ładnie Nigdy więcej Virgin |