MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Drugi internet w jednym domu? Pomocy?

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

_Steve_

Post #1 Ocena: 0

2007-08-09 15:38 (18 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

Albo zakupic T-Mobile Web'n'Walk

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

wiolunia

Post #2 Ocena: 0

2007-08-09 19:05 (18 lat temu)

wiolunia

Z nami od: 01-07-2007

czy mam ktos z was orange internet?Jak mozecie to powiedzcie czy jest dobry czy lipa.dzieki

Do góry stronyOffline

tetraktis

Post #3 Ocena: 0

2007-11-05 20:58 (17 lat temu)

tetraktis

Z nami od: 09-09-2007

no to i pisze bo mam od miesiaca prawia. jak dziala to nawet spoko tyle ze ostatnio to ciapatym jakos to nie wychodzi a tubylcom wychodzi podlaczenie tyle ze na jeden dzien.
Dzis postwilem sprawe jasno, nie mam internetu(moim zdaniem) wiec nie wywiazali sie z podlaczeniaa angol mi cwierka ze tak sie nie da bo oni maja pierwszy miesiac na podlaczenie wiec = jest to czas na podlaczanie. zgodzilem sie na to i oczywiscie za nastepny mc nie place, a wydzwonione do nich zwracaja.
Poza detbox mnie wqzal a raczej ciapate co to wsparcie techniczne robia po sznureczku.....
Teraz od technicznej strony, szybkosc jest miedzy 7.2 do 7.8. minimalnie dwa z groszami, i to jest jakby gwarantowane.
Wiecej (do 8)jest na dedboxe o ile jest taka techniczna mozliwosc.
Jezeli chcesz unikac pogawedek z ciapatymi szukaj innych numerow telefonu do serwisu.

To tyle na teraz.

mam jeszcze drugiego neta w mieszkaniu, ntl, i tan 2meg dziala teraz wlasciwie, ale bez wizyty w hedofice sie oczywiscie nie obeszlo i teraz jest ok :)

pozdrawiam

Do góry stronyOffline

KazimierzStasze

Post #4 Ocena: 0

2011-11-20 18:07:25 (13 lat temu)

KazimierzStaszewski

Mężczyzna

Z nami od: 25-09-2010

Odświeżam temat, bo może coś się zmieniło od czasu, kiedy napisano tutaj ostatni post.

Jest tak, wynajmuję pokój i od pewnego czasu "dokładam" się do internetu z Virgin, ale, jako, że pokoje w tym wolno stojącym domu wynajmują inni sublokatorzy są momenty, kiedy robi się totalny syf i bywa, że - domyślam się, że od natłoku pędzących w tę i nazad danych - połączenia zanika, rozłącza się i w ogóle bywa, że nie nadaje się do użytku (przeważnie, o ironio, akurat wtedy, kiedy mam trochę więcej czasu, żeby sobie popykać w po sieci w jakąś gierkę...).

I, ad rem - czy jest jakiś dostawca, który mógłby mi przyłączyć internet osobno, obok Virgin i jeśli tak, to jaką opcje byście polecali. Rozważałem Orange, bo mam u nich telefon komórkowy w dwuletnim kontrakcie, i dzięki temu zniżki na ich broadband, oraz ostatnio pakiet (chyba kablówka?) SKY (chociaż telewizja mi w zasadzie potrzeba nie jest) - którego ulotkę dostałem wraz ostatnią paczką z Amazona, i piszą tam, że za 27.50 (+SkyLine Rental, oczywiście) mogę mieć m.in. up to 20Mb broadband - "and we won't slow you down, even at peak times".

Może mi ktoś poradzić, czy te opcje, jako "drugi internet" wchodzą w moim przypadku w rachubę, albo też podpowiedzieć jakieś inne, ciekawe rozwiązanie?

[ Ostatnio edytowany przez: KazimierzStaszewski 20-11-2011 18:08 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2011-11-20 18:18:18 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

hm, wiesz co?
ja sądze że skoro masz aż takie zwolnienie transferu to ty masz tam internet po kablu telefonicznym.

Nie jest tak łatwo zapchać 20 Mb łącze.

Ja widze jak u nas.
często w jednym czasie lecą 3 filmy z YT, bo Beata na jednym kompie puszcza sobie playliste z teledyskami.
Na laptopie przegląda inne kanały z filmami, filmikami i takie tam.

MIedzy czasie ja również puszczam przez Tuner SAT albo play liste z YT, albo z amplitunmera leci internetowe radio, jednocześnie siedzę przy kompie i oglądam filmy również z sieci i gadam z wami.
W zasadzie o ile nie zacznie lecieć film w HD to wielkiego spowolnienia nie mam.

Fakt ze są godziny gdzie nawet jak jest 1 komp włączony to potrafi przystopować film w HD, no ale to już po prostu jet czas gdy zbyt dużo ludzi siedzi w okolicy na internecie i są generalne korki na szkielecie.

drugiego kabla z BT to nie wiem czy ci podłączą, natomiast kabel z TV kablowej pewnie tak.
Więc O2, Orange, T-mobile i inni operatorzy dający ci internet po kablach BT odpadają raczej.

Pozostają kable koncentryki i światłowody.
Wybrać opcję i zadzwonić do nich tam się wszystkiego dowiesz.

a tekst "and we won't slow you down, even at peak times" to trzeba brać z dużą dozą "" rezerwy.

Fakt że szkielety przygotowują już na łącza 100Mb, a nawet 300 ale .. zawsze gdzieś po drodze znajdzie się słabe ogniwo.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #6 Ocena: 0

2011-11-20 18:26:41 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

KazimierzStasze

Post #7 Ocena: 0

2011-11-20 20:00:18 (13 lat temu)

KazimierzStaszewski

Mężczyzna

No, prawdopodobnie mają też telefon stacjonarny od nich w pakiecie, ale dokładnie nie wiem, czy to było łącze telefoniczne, czy inne światłowody. Jeśli to pierwsze to automatycznie odpada opcja z wszelkimi Orange, TalkTalk, itp., bo - jak mniemam - wszystkie one wykorzystują przyłącze BT?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2011-11-20 20:21:16 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

tak, kable BT jak napisałem wcześniej.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

KazimierzStasze

Post #9 Ocena: 0

2011-11-20 23:54:27 (13 lat temu)

KazimierzStaszewski

Mężczyzna

Wnerwia mnie ten Virgin niemiłosiernie. Weekend, czas na odrobinę przyjemności a tu jak połączenia nie było tak nie ma...

Wracając do tematu, sprawdziłem trochę dokładniej ofertę Orange i wygląda to dość korzystnie.
Płacił bym tylko 12.75£ więcej (teraz do "interesu" dokładam 10£;)a miałbym łącze dla siebie. Zastanawiam się jednak, czy będę mógł go założyć. W ofercie na stronie Orange, o "line rental" piszą "cheaper than BT" - czy to oznacza, że oni mają jakąś własną sieć łączy?

I jak to wygląda w praktyce, korzysta ktoś tego "broadbandu", dobrze "chodzi", zadowoleni jesteście?

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #10 Ocena: 0

2011-11-21 00:04:50 (13 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

mieliśmy BT...przeszlismy do Virgin.Co za okropne połączenie...zanikało...nie było kilkanaście minut...słabe łącze....
Mąż wściekł się.Po 3miesiącach dzwonienia do nich,nagabywania(z ich strony-olewania) zerwalismy kontrakt.Karę zapłacilismy w wysokości 150f.Wrócilismy do BT
Mamy super łącze i BT vision.Wszystko cacy ładnie
Nigdy więcej Virgin

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,