MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Drugi internet w jednym domu? Pomocy?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

misizabelka22

Post #1 Ocena: 0

2007-08-05 00:02 (18 lat temu)

misizabelka22

Z nami od: 04-08-2007

hej.ja mam podobny problem.mieszkam w mieszkaniu w ktorym jeden anglik juz ma broadband z tiscali a wiec juz zajmuje linie bt.sprawdzalam juz inne mozliwosci nie moge miec internetu z kablowki,a nie wirelessowo jedyna opcja bt,ktore juz jest busy.prosze Cie pomoz mi.jak to dokladnie zrobiles ze dali Ci drugi net na ta sama linie telefoniczna???!mozesz mi napisac forme tego maila po angielsku bo o ile z angielskim mowionym sobie radze o tyle z pisanym juz niebardzo.do kogo mam tego maila napisac,lub gdzie sie zwrocic z pomoca?.czy moglbys mi to dokladnie opisac prosze?wiem ze prosze o duzo ale naprawde juz nie wiem co zrobic a bardzo potrzebuje tego internetu.dziekuje z gory i pozdrawiam. tu masz mojego maila isizabelka22@o2.pl">misizabelka22@o2.pl

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #2 Ocena: 0

2007-08-05 10:28 (18 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Nie możesz założyć 'drugiego neta' na tę samą linię telefoniczną. Musisz mieć nową linię - w tym celu zwróć się do BT, ale instalacja nie jest tania.

Swoją drogą macie bardzo niefajnych współlokatorów, nie rozumiem co komu może przeszkadzać podzielenie się łączem. Jak nie chcą nawet neta udostępnić to muszą być strasznymi bucami, jak można z takimi wytrzymać pod jednym dachem :-?

[ Ostatnio edytowany przez: vitek 05-08-2007 10:29 ]

The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

maciek1601

Post #3 Ocena: 0

2007-08-05 18:15 (18 lat temu)

maciek1601

Z nami od: 19-05-2007

dokładnie tak jak napisał vitek - 1 linia tel. = 1 net, virgin to inna bajka, u nich nie musisz mieć dzierżawionej z BT linii telefonicznej (11 funtów/miesiąc) oni po prostu ciągną osobny kabel ze skrzynki i podłączają w chacie (jest to tańsze bo nie płacisz rachunku BT i dostawcy internetu a tylko za neta).
Co do współlokatorów, hm.... życie ;-)

Do góry stronyOffline

major1984

Post #4 Ocena: 0

2007-08-06 09:05 (18 lat temu)

major1984

Z nami od: 12-06-2007

Witam, ja narazie wypelnilem formularz na stronie http://allyours.virginmedia.com/websales/service.do?id=2 i pisalem do nich maila odpisali ze narazie sa zajeci ale zajma sie ta sprawa, ale najprawdopodobniej zanim dadza jakoms odpowiedz z tego virgin to bede miszkal gdzie indziej bo mam na oku lepszy pokoj troche drozszy bo 100 od pokoju 2os na tydzien ale chyba jakos dam rade i tam nikt neta niema i chyba nikt niebedzie problemow stwarzal i ponoc wlasciciel spoko. pozdro

Do góry stronyOffline

misizabelka22

Post #5 Ocena: 0

2007-08-06 23:18 (18 lat temu)

misizabelka22

Z nami od: 04-08-2007

a jezeli zrobilabym cos takiego.zamowila po prostu jakis pakiet internetowy (obojetnie jaki) na ten numer telefonu co juz ten angol korzysta i po prostu po otzrymaniu calego sprzetu podlaczalabym swoj modem do gniazdka odlaczajac jego.wyznaczylibysmy dni (godziny )korzystania z gniazdka i tyle.a co on tez tu pokoj wynajmuje nie bedzie mi dostepu do swiata bronil,wielki mi to britanin!!!co o tym myslicie dalo by rade?pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi.

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #6 Ocena: 0

2007-08-06 23:25 (18 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Pomysl glupi i nie wykonalny, chyba ze modem analogowy i dialup. Serwis ADSL jest tylko na jeden nr tel/linie a co za tym idzie nawet nie da rady zamowic serwisu bo juz jest.
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

maciek1601

Post #7 Ocena: 0

2007-08-06 23:33 (18 lat temu)

maciek1601

Z nami od: 19-05-2007

to może jednak kup router co? - taniej, prościej i nie narobisz sobie wrogów

Do góry stronyOffline

major1984

Post #8 Ocena: 0

2007-08-07 09:07 (18 lat temu)

major1984

Witam, z tego co ja wiem to do kazdego domu sa podciagniete dwie linie jedna od telefonu i jedna od internetu i jak ten gosciu ma podlaczony internet z gniazdka to ta druga linia internetowa jest wolna i niepowinno byc problemu, sprobuj to wypelnic i najwyzej ci zadzwonia albo napisza czy da rade czy nie trzeba probowac, ja juz walcze 3 miesiace i narazie nic niewywalczylem niestety ale probuje dalej, no to powodzenia

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2007-08-07 09:49 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

W przypadku ADSL internet jest podpiety do lini telefonicznej, a konkretnie taka usluga jest wlaczana w centrali dla danej lini. Nie da sie podlaczyc drugiego internetu przez ADSL jesli jest tylko jedna linia telefoniczna.
Nie da sie rowniez zamowic uslugi dla tej samej lini, nie proszac obecnego providera o mac code i migracje do innego providera.

Najprostsza i najtansza opcja jest kupienie routera i podzielenie sygnalu miedzy wspollokatorow.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

major1984

Post #10 Ocena: 0

2007-08-09 11:36 (18 lat temu)

major1984

Najprosciej jest kupic router i podzielic sygnal pod warunkiem ze wspollokator chce sie podzielic tym internetem a jesli nie to chyba niema prostych rozwiazan, trzeba zmienic lokum albo wydac troche funtow.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,