![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Hmmm spoko, ale czemu klient ma płacić skoro rozwiązał umowę (teoretycznie to skończyła się umowa), nie korzysta z netu itp.
To po prostu są złodzieje!!!!!!!!:-Y
Str 2 z 6 |
|
---|---|
Joan01 | Post #1 Ocena: 0 2007-08-05 23:07 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2006 Skąd: Anglia |
Virgin Media to masakra!!! Miałam z nimi podpisaną umowę na rok. Płaciłam 23F/miesc. Po roku rozwiązałam umowę, gdyż wracałam do Polski.... Ale Virgin Media nie rezygnuje z klientów tak łatwo. Dzwonili do mnie codziennie!!! Ale najlepsze jest to, że po rozwiązaniu umowy nadal przysyłali na stary adres rachunki
![]() Hmmm spoko, ale czemu klient ma płacić skoro rozwiązał umowę (teoretycznie to skończyła się umowa), nie korzysta z netu itp. To po prostu są złodzieje!!!!!!!!:-Y |
kasionek35 | Post #2 Ocena: 0 2007-08-06 07:25 (18 lat temu) |
Z nami od: 11-06-2007 Skąd: Londyn |
Witaj.ja rowniez mam neta z Virgin.Jezeli chodzi o instalacje plytki,to ja tez mialam ogromny problem.Po okolo godzinie gdy nijak nie szlo zainstalowac,to zadzwonilam do pana,ktory podlaczyl mi kompa do modemu.Numer telefonu byl na druku,potwierdzajacym,ze on byl i podlaczyl.Pan przyjechal i zrobil to w pol godziny.Moze tez sprobuj.Zycze powodzenia i pozdrawiam.
Witaj W Mojej Bajce...
|
grzechucambs | Post #3 Ocena: 0 2007-08-06 17:26 (18 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2007 |
u mnie kiepisko z angielskim, pozatym ten pan co u mnie montowal nie wygladal zbyt inteligentnie
![]() ![]() ![]() |
malamo | Post #4 Ocena: 0 2007-08-17 07:31 (18 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2007 Skąd: londyn |
Witam,pierwszy mielismy SKY,pozniej pojawila oferta Ntl(Virgin)mialo byc troche taniej wiec sie zdecydowalismy niestety zapomnieli nas poinformowac ze sygnal jest kiepski w tej okolicy wiec telewizje i i internet mielismy okazjonalnie,5 razy wymieniano nam box.Po dziesiatkach rozmow okazalo sie ze mozemy upomniec sie o piniadze za okres w ktorym nie mielismy telewizji i neta.Co nie zalatwialo sprawy i nadal mielismy wszystko okazjonalnie.Uwaga mimo obietnic ze rachunki beda nizsze okazalo sie ze placimy wjecej niz za SKY.Zrezygnowalismy 3 mies. temu zabrali grzecznie boxy.I co dalej dostajemy rachunki.Mimo tysiecy telefonow nie idzie sie z nimi dogadac.Co wiecej tydzien temu dostalismy pismo ze przyjda nam podlaczyc boxy i ciesza sie ze do nich wrocilismy!!!!!Na szczescie w tym wypadku wystarczylo okolo 5 telefonow i zrozumieli ze niechcemy miec z nimi nic wspolnego.
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2007-08-17 08:33 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Lepiej pisac i wysylac listy za potwierdzeniem odbioru. Masz wtedy dowod, ze zrezygnowales z ich uslug. W przypadku zgloszenia tego telefonicznie nie masz zadnego potwierzenia.
Carpe diem.
|
|
|
malamo | Post #6 Ocena: 0 2007-08-17 09:02 (18 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2007 Skąd: londyn |
Zgoda ale mam potwierdzenie odbioru boxow.To chyba powinno wystarczyc bo skoro sami je zabrali to chyba jasne ze nie ogladam ich telewizji.A rachunki dalej dostaje.
|
4rtur | Post #7 Ocena: 0 2007-08-17 10:10 (18 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2007 Skąd: Londyn |
To nie to, masz pewnie polskiego Windowsa. Musisz aktywować usługę przez Internet, mają specjalny adres pod którym się to robi. Zadzwoń do nich i pomogą ja niestety nie pamiętam tego adresu.
I dig my toes into the sand.
The ocean looks like a thousand diamonds strewn across a blue blanket.
I lean against the wind, pretend that i am weightless and in this moment i am happy.
|
vitek | Post #8 Ocena: 0 2007-08-17 10:22 (18 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2007-07-25 19:20, ParaDox napisał(a):UWAGA!! Nie musisz placic za telefony do Vergin bo masz ich serwis a to oznacza za nr. 150 zalatwi sprawe. General enquiries * If calling from a BT or other provider lines 0845 454 1111 * If calling from a Virgin Media landline (Cable customers only) 150 (free) I to właśnie jest mały Paradox ![]() ![]() The Mythbuster
|
Nenna1 | Post #9 Ocena: 0 2007-08-17 15:02 (18 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London - Harrow |
Ja tez mam dosyc Virgin medii...Rok temu a dokladnie 06.09.2006 podpisalismy z nimi umowe a wlasciwie nie z nimi a wtedy jeszcze z Telewest no wlasnie -jak tylko zmienili nazwe na Virgin media to zaczal sie istny "kabaret"- a to neta nie mielismy przez 3-4 dni a to telefon byl zupelnie "gluchy" a juz o dodzwonieniu sie do nas mogli nasi krewni z Polski jedynie pomarzyc.Tak wiec jakis miesiac temu zadzwonilismy do nich aby wraz ze zblizajacym sie terminem wygasniecia umowy,zrezygnowac z ich uslug.Wtedy zaczely sie schody...po pierwsze to nie prawda,ze jak umowa dobiegnie konca to poprostu znaczy koniec..o nie. Powiedzieli,ze jezeli do 17.08 nie zlozymy pisemnej/list lub e-mail/rezygnacji to umowa przedluzy sie /automatycznie/ na rok nastepny.Po drugie w oswiadczeniu napisac przyczyne rezygnacji /?/ i wypisac wszystkie mozliwe hasla,pin-y, passwordy i Bog jeden wie co jeszcze.Nie czekajac na nic - napisalismy do nich/jak kazano-ze stronki Virgin media email/.Oczywiscie po paru minutach dostalismy odpowiedz/od automatu / ze zgloszenie zostalo przyjete i ...prosze czekac...Tak sobie czekalismy do ...dzisiejszego ranka, kiedy to sprawdzajac skrzynke zauwazylam,ze w koncu jest odpowiedz .Jakiez bylo moje zdumienie kiedy przeczytalam,ze niestety ale nie moga przyjac tej rezygnacji bo ...nie podalam im wszystkich danych a konkretnie CVP.Szukalam we wszystkich mozliwych papierach co to jest te ch...ne CVP.Niestety nie doszukalam sie, wiec czym predzej za telefon i po okolo godzinnej rozmowie dowiedzialam sie,ze to _PRAWDOPODOBNIE!!!_ jest security password z druczku umowy z Telewest.Jako,ze dzis 17.08/ostateczny termin wypowiedzenia umowy/napisalam kolejny raz prosbe o rozwiazanie umowy , podajac znowu wszystkie dostepne haselka itp..oraz oczywiscie ow nieszczesny CVP.Bede teraz czekac ale "rozowo"tego nie widze.Na koniec powiem jedno- TYLKO NIE VIRGIN MEDIA!!!-Szukajcie innych operatorow!
P.S. Na dodatek - wcale nie sa tani!Ja placilam 38 pounds-na miesiac,za net i telefon! Pozdrawiam Nenna ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|
moricone | Post #10 Ocena: 0 2007-09-29 06:35 (18 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2007 Skąd: Torquay |
Witam, ja niestety korzystam z usług Virgin Media, i mam z nimi problem, który mi juz spac po nocach nie daje
![]() Załozyli nam internet i tv w kwietniu, miał byc do tego tez telefon, ale ci co zakładali, powiedzieli, że założenie telefonu jest niemożliwe u nas, że tylko net i tv. Się zgodzilismy, tymczasem przyznali nam nr tel., za który każa płacić, do tej pory to było ok. 7 Ł miesiecznie, więc wyjasniając sprawę poprzez telefony i poczte, płaciliśmy. Ale za sierpień przyszedł rachunek na 95 Ł nawet z bilingiem!!! Zadzwonilliśmy, przysłali swojego człowieka, który sie nie mógł nadziwić, że nie mamy telefonu, obiecał, że anuluja rachunek... Tymczasem dostaliśmy upomnienie za ten poprzedni i aż boje sie pomysleć, jaki bedzie za wrzesień... ![]() ![]() Dzwonimy do nich raz w tygodniu, wysyłaliśmy już pisma, ale nic, zadnej odpowiedzi,a wysyłałam za potwierdzeniem... Mamy dzis zadzwonić na jakis nr, żeby zamknęli konto czy jakos tak, więc będziemy próbować, ale ostrzegam wszystkich: WYSTRZEGAJCIE SIĘ VIRGIN MEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam. ![]() Z pamiętnika Syzyzfa: "o,teraz powinno pójść z górki..."
|