MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Podłączenie routera - POMOCY

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

charisma

Post #1 Ocena: 0

2007-05-26 18:56 (18 lat temu)

charisma

Z nami od: 23-05-2007

Ahaaaa

No to mam kolejny problem.
O to czy modem ma wyjście USB się nie spytałam, a ztego co zrozumiałam to jesli ma to z routera nici?

Anka:-[

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

_Steve_

Post #2 Ocena: 0

2007-05-26 19:00 (18 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

Ale to w końcu router masz, czy jeszcze nie?

Bo jak tak, to przeczytaj co na nim jest napisane - odszukamy w necie co to router i powiemy co dalej.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

AndrzejW

Post #3 Ocena: 0

2007-05-26 20:35 (18 lat temu)

AndrzejW

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

Generalnie jeśli jest to taki modem o jakim ze stevem myślimy (ADSL z wyjściem USB) to po prostu trzeba ten modem wyrzucić, a w jego miejsce wstawić router ADSL z WiFi. Cena routerów ADSL i nie-ADSL jest podobna (w granicach 50 funtów - chyba, że chce ci się szukać super okazji).

Jeśli chodzi o rodzaj łącza to możesz sprawdzić "optycznie".
Jeśli do komputera dochodzi kabel zakończony taką wtyczką jak telefoniczna tylko szersza (znaczy polska telefoniczna, a nie to angielskie cudo :-D) to jest LAN (nie ADSL). Jeśli natomiast jest płaska wtyczka taka jak np. do myszy - to USB.

Do góry stronyOffline

charisma

Post #4 Ocena: 0

2007-05-27 09:07 (18 lat temu)

charisma

Z nami od: 23-05-2007

No własnie routera jeszcse nie mam bo ciągle nie wiem jaki t ma byc typ. Nie chce że by potem sie okazało że to co kupię nie pasuje do kompa i jest do wyrzucenia. Modem jest faktycznie połączony do kompa przez usb i nie ma w nim juz żadnych innych wejść.

Co w takim razie mam robić?:-o

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2007-05-27 09:12 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

W takim razie obecny modem bedzie trzeba zastapic routerem wi-fi z wbudowanym modem ADSL. Zwykle w takim urzadzeniu jest wyjscie sieciowe na komputer, a reszte komputerow podlacza sie przez wi-fi.

Moze ktos poda przyklady modeli takich urzadzen. Ja nie uzywam wi-fi.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #6 Ocena: 0

2007-05-27 09:32 (18 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Tutaj kupisz router Polecam Netgear. Prosta instalacja. Uwaga, zobaczy czy landlord ma gniazdo sieciowe w swoim kompie. Jezeli nie to musisz kupic np USB Adapter.
Netgear WG111T 108Mbps USB 2.0 wireless adapter

lub zestaw To nie jest tani router ale ... warto

[ Ostatnio edytowany przez: ParaDox 27-05-2007 09:40 ]

All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

_Steve_

Post #7 Ocena: 0

2007-05-27 10:18 (18 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

Ja używałem na przykład D-Link DSL-G624T

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Webmaster

Post #8 Ocena: 0

2007-05-27 11:26 (18 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Osobiście używam routera Linksys, ale Netgear i D-Link to również dobre firmy. Mam złe doświadczenia z Pentagramami, więc tego nie polecam.
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

syla100

Post #9 Ocena: 0

2009-11-26 11:46:20 (15 lat temu)

syla100

Kobieta

Z nami od: 21-03-2008

witam. temat widzę że dość stary ale muszę go wznowić bo nie ma tu odpowiedzi na moje pytanie...
Mam internetz virgin, kupiłam (pewnie przedwcześnie) router ASUS i za cholere nie mogę go podłączyć do lapa....wszystkie kabelki i ustawienia podłanczam zgodnie z instrukcją i niby wyświetla mi się już że dzieła, pobiera dane, leci czas od momentu włączenia a i tak nie mogę otworzyć żadnej strony....i o co biega???tak jakbym miała coś źle skonfigurowane.

model routera to ASUS ADSL ( z tego co jest napisane na forum to niepotrzbny mi taki router bo on jest z modemem a ja już mam modem Virgin..)nie rozumiem tego!

prosze o jakieś rady

Do góry stronyOffline

Webmaster

Post #10 Ocena: 0

2009-11-26 12:16:08 (15 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Przy Internecie z Virgin masz prawo do darmowego routera Netgear. Zadzwoń do nich na infolinię i poproś, żeby Ci go przesłali - zwykle chęć otrzymania routera zgłasza się przy podpisywaniu kontraktu, zaznaczając odpowiednie pole. W przypadku Netgeara technicy z Virgin poprowadzą Cię krok po kroku przez proces instalacji.

Jeśli jednak mimo wszystko chcesz podłączyć się na swoim routerze, napisz proszę jakiej firmy jest modem z Virgin i jaki jest dokładny model Twojego routera - informacje znajdziesz albo na tylnej albo dolnej jego ściance. Postaramy się pomóc ;-)
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,