Str 2 z 3 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
stanislawski |
Post #1 Ocena: 0 2021-06-07 16:10:25 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
"...biuro w Londynie gdzie można do nich pójść..."
Ręce i nogi opadają...
Nie obraź się. Strony internetowe robi się m.in. po to, aby ludzie nie musieli nigdzie chodzić.
A ty chcesz zaczynać od zaprzeczenia całej idei. To jakieś peerelowskie przyzwyczajenia.
Poza tym - co firmy sprzedające domeny lub hostingowe mają do tego, jak ma wyglądać twoja strona?
Chyba - że tobie chodzi o kogoś, kto zrobi stronę DLA CIEBIE (myślałem, że chodzi o to, gdzie TY możesz zrobić stronę)?
Nie ma sprawy - też się znajdzie.
PS. Wordpress za trudny.
Są kreatory, gdzie buduje się strony z klocków. Bez wiedzy co to jest FTP, "wysyłania na serwer", żadnej wiedzy programerskiej, instalacji czegokolwiek itd. [ Ostatnio edytowany przez: stanislawski 07-06-2021 16:17 ]
|

|

|
|
|
PannaZMokraGlow |
Post #2 Ocena: 0 2021-06-07 19:32:10 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-06-07 16:10:25, stanislawski napisał(a):
"...biuro w Londynie gdzie można do nich pójść..."
Ręce i nogi opadają...
Nie obraź się. Strony internetowe robi się m.in. po to, aby ludzie nie musieli nigdzie chodzić.
A ty chcesz zaczynać od zaprzeczenia całej idei. To jakieś peerelowskie przyzwyczajenia.
Poza tym - co firmy sprzedające domeny lub hostingowe mają do tego, jak ma wyglądać twoja strona?
Chyba - że tobie chodzi o kogoś, kto zrobi stronę DLA CIEBIE (myślałem, że chodzi o to, gdzie TY możesz zrobić stronę)?
Nie ma sprawy - też się znajdzie.
PS. Wordpress za trudny.
Są kreatory, gdzie buduje się strony z klocków. Bez wiedzy co to jest FTP, "wysyłania na serwer", żadnej wiedzy programerskiej, instalacji czegokolwiek itd. [ Ostatnio edytowany przez: <i>stanislawski</i> 07-06-2021 16:17 ]
A to sa jakies "klocki" latwiejsze niz WordPress? A gdzie sa?
|

|
 |
|
kalafiori |
Post #3 Ocena: 0 2021-06-08 10:17:43 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-12-2008 |
Cytat:
2021-06-07 12:00:10, Richmond napisał(a):
Mi nie udalo sie ustawic konfiguracji DNS dla poczty z Office365. Office365/Azure ma dokladna rozpiske jak skonfigurowac DNSy, ale 123-reg.co.uk nie ma takich szczegolowych ustawien.
Nie mam pojęcia o czym jest mowa  Czy to informacja potrzebna przy zakupach domeny, hostingu i zamówienia strony internetowej? [ Ostatnio edytowany przez: kalafiori 08-06-2021 10:18 ]
|

|

|
|
kalafiori |
Post #4 Ocena: 0 2021-06-08 12:13:11 (4 lata temu) |
Ja chciałbym aby nie było żadnych informacji o tym że moja domena hosting i strona internetowa została zakupiona w Polsce. Ta firma zapewne jest najlepsza. Link Tak jak napisano na tym forum, podobno jest to Amerykańska firma działająca również w Anglii, ale w Polsce też widzę stronę po polsku w złotówkach ceny, jednak skoro telefon do pomocy technicznej pisze że jest w j. angielskim to chyba nie jest Polska.
Ale nie wiem na czym polega różnica strony UK i Polski. Chodzi mi o to czy jak skorzystam z Polskiej strony, to Polscy pracownicy ją zakupią z Polskimi informacjami, firmami czy wszystko przechodzi przez Anglię lub Amerykę?
UK
LINK UK
Polska
Link Polska[ Ostatnio edytowany przez: kalafiori 08-06-2021 12:16 ]
|

|

|
|
kalafiori |
Post #5 Ocena: 0 2021-06-09 13:17:33 (4 lata temu) |
Chciałem się jeszcze zapytać jak zakupuje się domenę na stronie o jakiej piszemy https://uk.godaddy.com LINK UK Chodzi mi o to czy wpierw muszę napisać do nich emaila albo zadzwonić, i podyktować domenę jaką chcę zakupić, czy sam sobie wchodzę na ich stronę, wpisuję domenę, sprawdzam czy jest wolna, kupuję i w tej samej chwili dokonuję opłatę za pomocą przelewu bankowego? Chciałbym sam zakupić i sam sprawdzić czy jest wolna domena, bo nie chcę aby tracić czas i aby ktoś z pracowników okłamał mnie że domena jest zajęta i sam sobie ją wykupił lub powiedział że jest droższa. [ Ostatnio edytowany przez: kalafiori 09-06-2021 13:20 ]
|

|

|
|
|
sqlserver |
Post #6 Ocena: 0 2021-06-09 13:23:44 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
sprawdzić możesz tu link moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
stanislawski |
Post #7 Ocena: 0 2021-06-09 14:11:44 (4 lata temu) |
Cytat:
2021-06-08 12:13:11, kalafiori napisał(a):
Ja chciałbym aby nie było żadnych informacji o tym że moja domena hosting i strona internetowa została zakupiona w Polsce. Ta firma zapewne jest najlepsza. Link Tak jak napisano na tym forum, podobno jest to Amerykańska firma działająca również w Anglii, ale w Polsce też widzę stronę po polsku w złotówkach ceny, jednak skoro telefon do pomocy technicznej pisze że jest w j. angielskim to chyba nie jest Polska.
Ale nie wiem na czym polega różnica strony UK i Polski. Chodzi mi o to czy jak skorzystam z Polskiej strony, to Polscy pracownicy ją zakupią z Polskimi informacjami, firmami czy wszystko przechodzi przez Anglię lub Amerykę?
UK
LINK UK
Polska
Link Polska[ Ostatnio edytowany przez: <i>kalafiori</i> 08-06-2021 12:16 ]
Gdzie żeby tej informacji nie było?
|

|

|
|
stanislawski |
Post #8 Ocena: 0 2021-06-09 14:15:22 (4 lata temu) |
Cytat:
2021-06-09 13:17:33, kalafiori napisał(a):
Chciałem się jeszcze zapytać jak zakupuje się domenę na stronie o jakiej piszemy https://uk.godaddy.com LINK UK Chodzi mi o to czy wpierw muszę napisać do nich emaila albo zadzwonić, i podyktować domenę jaką chcę zakupić, czy sam sobie wchodzę na ich stronę, wpisuję domenę, sprawdzam czy jest wolna, kupuję i w tej samej chwili dokonuję opłatę za pomocą przelewu bankowego? Chciałbym sam zakupić i sam sprawdzić czy jest wolna domena, bo nie chcę aby tracić czas i aby ktoś z pracowników okłamał mnie że domena jest zajęta i sam sobie ją wykupił lub powiedział że jest droższa. [ Ostatnio edytowany przez: <i>kalafiori</i> 09-06-2021 13:20 ]
A byłeś na tej stronie? Chyba nie - bo znałbyś odpowiedź patrząc na piewrsze zdania. Wejdź na stronę, proszę.
Zapomnij też o istnieniu przelewów bankowych. To XIX wiek albo Polska.
Masz chyba Paypala albo kartę?
|

|

|
|
kalafiori |
Post #9 Ocena: 0 2021-06-10 10:07:02 (4 lata temu) |
Dziękuję za informacje. Byłem na stronie https://uk.godaddy.com i sprawdziłem.
Domyślam się że najpierw korzystam z opcji
Domain Names
potem
Search for Domain Names
Wybieram dokładną nazwę z końcówką .com
Add
Continue to Cart
Następonie ukazuje się opcja:
Select plan
Pojawiają się tutaj 3 opcje:
1
Full Domain Privacy & Protection – zł 29.99/domain per year zł42.99
Protects against domain hijacking and malicious transfer.
Prevents accidental domain loss due to an expired credit card and other billing failures.
2
Ultimate Domain Protection & Security – zł 59.99/domain per year zł119.99
Provides Full Domain Privacy & Protection.
Protects your domain with automatic malware scans and continuous security monitoring and notifies you if anything is wrong.
Monitors search engine blacklists to ensure your domain reputation is protected.
3
No Thanks
Nie wiem co tutaj wybrać?
Następnie wybieram Continue to Cart
Wybieram na ile lat chce wykupić domenę. Widzę że warto na 2 lata bo jest 44% zniżki. Przy 3 latach tylko 29% przy 5 tylko 17 % a przy 10 latach 8%
Continue checkaut
Pojawia się opcja Create an Account
Tutaj jeszcze niczego nie wypełniałem, ale domyślam się że trzeba podać swoje dane a potem już podać dane swojej karty bankowej i zapłacić. Więc wszystkiego dokonuje sam w kilka minut. I czy to oznacza że ja będę właścicielem mojej domeny a nie firma? Potem będę chyba dostawał emaile informujące mnie o możliwości wykupywania domeny na kolejne lata. Czy dobrze to wszystko zrozumiałem? I co wybrać w trzech opcjach wyboru Select plan? I czy jak będe w Uk to na tej samej stronie będą się już wyświetlać funty zamiast złotówek? Bardzo dziękuję. [ Ostatnio edytowany przez: kalafiori 10-06-2021 10:10 ]
|

|

|
|
PannaZMokraGlow |
Post #10 Ocena: 0 2021-06-12 17:51:37 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-06-10 10:07:02, kalafiori napisał(a):
Dziękuję za informacje. Byłem na stronie https://uk.godaddy.com i sprawdziłem.
Domyślam się że najpierw korzystam z opcji
Domain Names
potem
Search for Domain Names
Wybieram dokładną nazwę z końcówką .com
Add
Continue to Cart
Następonie ukazuje się opcja:
Select plan
Pojawiają się tutaj 3 opcje:
1
Full Domain Privacy & Protection – zł 29.99/domain per year zł42.99
Protects against domain hijacking and malicious transfer.
Prevents accidental domain loss due to an expired credit card and other billing failures.
2
Ultimate Domain Protection & Security – zł 59.99/domain per year zł119.99
Provides Full Domain Privacy & Protection.
Protects your domain with automatic malware scans and continuous security monitoring and notifies you if anything is wrong.
Monitors search engine blacklists to ensure your domain reputation is protected.
3
No Thanks
Nie wiem co tutaj wybrać?
Następnie wybieram Continue to Cart
Wybieram na ile lat chce wykupić domenę. Widzę że warto na 2 lata bo jest 44% zniżki. Przy 3 latach tylko 29% przy 5 tylko 17 % a przy 10 latach 8%
Continue checkaut
Pojawia się opcja Create an Account
Tutaj jeszcze niczego nie wypełniałem, ale domyślam się że trzeba podać swoje dane a potem już podać dane swojej karty bankowej i zapłacić. Więc wszystkiego dokonuje sam w kilka minut. I czy to oznacza że ja będę właścicielem mojej domeny a nie firma? Potem będę chyba dostawał emaile informujące mnie o możliwości wykupywania domeny na kolejne lata. Czy dobrze to wszystko zrozumiałem? I co wybrać w trzech opcjach wyboru Select plan? I czy jak będe w Uk to na tej samej stronie będą się już wyświetlać funty zamiast złotówek? Bardzo dziękuję. [ Ostatnio edytowany przez: <i>kalafiori</i> 10-06-2021 10:10 ]
Hej. Przypuszczam ze na terenie Polski GoDaddy przekierowuje Cie na polska wersje i pewnie dlatego masz zlotowki.
Ja widze funty.
Koncowka .com to koncowka amerykanska lub ogolnie bardziej powszechna i troche drozsza. Koncowka brytyjska .co.uk jest troszke tansza ale typowo lokalna. Jezeli nastawiasz sie na klienta ogolnoswiatowego to oczywiscie .com
Opcja protection to zabezpieczenie strony, platne. Pewnie zalezy od Twojego budzetu, wydaje mi sie osobiscie ze warto wykupic to nizsze ale to Twoj wybor.
Tak, domena wtedy nalezy do Ciebie
🙂
|

|
 |
|