MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ile płacicie za dostęp do sieci?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2005-05-05 22:14 (20 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

modem zawsze sie przyda, bo nie wszedzie go daja - zwlaszcza przy krotkich kontraktach...

40 funtow za 512k, 1:20 to wyrzucone pieniadze. mozesz miec to samo i ze stalym IP za np 24 funty. albo mozesz miec 2MB lacze za tyle samo kasy...

ja mam 512k, 1:50 za 19.99 (bez stalego IP, ktore i tak nie jest mi potrzebne), a lata szybciej niz ten co mam w pracy na 1:20 :-]
jade na demonie, bez limitow i w ogole bez zadnych problemow 8-)

ruda

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2 Ocena: 0

2005-05-06 06:11 (20 lat temu)

Anonim

tiscali 512k 15.99 rocznie bez kontraktu :-D

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3 Ocena: 0

2005-05-06 08:11 (20 lat temu)

Anonim

Dziękuje, zawsze można na Was liczyc :-)

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #4 Ocena: 0

2005-05-06 10:09 (20 lat temu)

Anonim

No problem.
teraz Tiscali daje jeszcze wiecej bez limitu
b200015gb" TARGET="_blank">2MB za £19.99 miesiecznie
Darmowa instalka + modem.

i oczywiscie
b512" TARGET="_blank">512KB za £15.99, darmowa instalka + modem

;-)

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5 Ocena: 0

2005-05-06 22:36 (20 lat temu)

Anonim

wszystko pieknie, ale tiscali to najgorszy operator w calym UK. gorszego nie ma. powaznie. odradzam.

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #6 Ocena: 0

2005-05-06 23:05 (20 lat temu)

Anonim

Sorki ale nie rozumiem co zlego w tiscali. Mam ponad 600 klientow kozystajacych z TISCALI i nikt nie ma problemow.

A moze Ty masz/miales problem z linja lub modemem ale IPS jest OK tak dla domu jak i biura. Sprawdzone - potwierdzone.

Poza tym, kazdy z ISP jest taki sam, wszyscy kozystaja z okablowania BT, kazdy poza BULLDOGDSL daje ten sam modem, i zaden z nich nie odpowiada za problemy z pecetem czy okablowaniem.

Glupoty opowiadasz i bezpodstawnie straszysz ludzi.

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #7 Ocena: 0

2005-05-07 18:14 (20 lat temu)

Anonim

czyzbys pracowal dla Tiscali?

nie strasze tylko odradzam, roznica wielka. wystrasza to sie dopiero jak juz zaczna korzystac z Tiscali :-]

sama kiedys korzystalam przez chwile i wlos mi sie na glowie jezyl... bardzo niekompetentni ludzie, customer service, a zwlaszcza ich technical team naleza do najgorszych. co do okablowania - owszem 90% lini leci przez BT (nie wszystkie jednak), ale servery kazda firma ma osobne...
i modem nie kazdy daje ten sam (czyzbys przetestowal wszystkich dostawcow? watpie) - ale nie o to chodzi.

Tiscali bardzo pasuje do powiedzenia - you get what you pay for... czyli za 15.99 niewiele. jesli ktos planuje gry online to w ogole nawet nie powinien patrzec w strone Tiscali, chyba ze lubi sie frustrowac - jakosc polaczenia i pingi sa tragiczne. dla kogos kto tylko uzywa netu do wysylania maili i odwiedzania forow ;) moze byc OK, ale nie musi... wiekszosc ludzi, ktorzy korzystaja z Tiscali to ci, ktorzy po raz pierwszy instaluja sobie broadband, pojecia zielonego nie maja co i jak, rozeznania zadnego nie przeprowadzili ale cena wydala im sie atrakcyjna.

ja wychodze z zalozenia ze lepiej zaplacic wiecej za dostawce ktory ma dobra opinie niz zaoszczedzic pare groszy na tym, ktory jedzie na zlej opinii juz od kilku lat :-D

plus zawsze lepiej korzystac z bezposrednich dostawcow niz z tzw resellers (tiscali jest bezposrednim wprawdzie ale... patrz wyzej i nizej)

Opinie ludzi ktorzy zetkneli sie z Tiscali

do najlepszych dostawcow w tej chwili naleza:

Zen
Eclipse
Demon
Bulldog
Freedom to Surf (F2S)
Pipex
PlusNet

tutaj wiecej info

ruda

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #8 Ocena: 0

2005-05-07 19:31 (20 lat temu)

Anonim

Dzięki Ruda - ty jak zwykle konkretna i profesjonalna.*********
a ja ciągle niezdecydowana. :-o

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #9 Ocena: 0

2005-05-08 00:12 (20 lat temu)

Anonim

Brawo Ruda, masz racje co do faktu ze do grania online to Tiscali nie jest The Best. Co np bulldog to support maja OK ale dodzwonic sie tam, hmmm nie tak latwo, a i nie daja darmowego modemu, a to kolejny wydatek (myslac o czyms tanim)ale nie o tym.

To jak spieranie sie czy windows 2000 czy XP. Kazy ma inna opinie.

Ja BULLDOGDSL i bylo lepiej ale ostatnio cos nie tak, UPsream OK, ale z 2MB mam moze 1.5

;-)

Do góry stronyOffline

Ruda

Post #10 Ocena: 0

2005-05-08 00:30 (20 lat temu)

Ruda

Z nami od: 07-05-2005

dlatego bulldog u mnie jest dopiero na pozycji czwartej, bo cos im jakosc spadla ;-)

zen jest w tej chwili chyba nie do pobicia, choc tez nie najtanszy.

piex kiedys byl wysoko ale troche spadl, ze wzgledu na support - tez ciezko sie dodzwonic. choc patrzac z pozytywnej strony - niewielu ludzi ma powod zeby do nich dzwonic.

wybor jest duzy i ciezko sie zdecydowac - najlepiej najpierw sie zastanowic nad wlasnymi oczekiwaniami - czy koniecznie stale IP, website, jaka ilosc adresow e-mail, szybkosc, limit czy bez, dlugosc kontraktu, koszt rozmow z support (od darmowych do np 50p/min - co juz jest troche duzo) itd - i wg tych kryteriow znalezc kilku dostawcow, a potem wybrac najlepszego z nich :-D

[ Wiadomość edytowana przez : Ruda on 08-05-2005 00:32 ]
RD

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,