|
---|---|
Dothraki | Post #1 Ocena: 0 2012-11-07 20:41:22 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-08-2012 Skąd: Londyn |
Witam.
Całkiem niedawno się przeprowadziłem na Ilford, Londyn. Poszukuję internetu. Jakiegoś taniego, nielimitowanego. Dzisiaj idąc po szopingu na stratfordzie (bo tam mam szkołę niedaleko) zaczepił mnie koleś, który reklamował Sky'a. Porozmawiałem z nim chwilę i wyszło na to, że Sky ma dość ciekawą ofertę - 14,50f przez pierwsze 6 miesięcy, a później 24,50f. Jest to internet nielimitowany i Sobie nic nie liczą za podłączenie go do mojego domu (sprawdzał coś tam w necie i mam linię jakąś podciągniętą chyba i nie będą kasować nic za podłączenie) no i bez żadnego depozytu. Jako, że się śpieszyłem to wziąłem ulotkę z tym co mi tam zapisał, podziękowałem na razie i powiedziałem, że przedyskutuję to z rodziną. Zapomniałem się zapytać jest prędkość tej sieci. Teraz, wieczorem siedzę na laptopie korzystając z internetu udostępnionego przez mojej mamy androida czytam o tych ofertach internetu w UK. Sprawdziłem tą ulotkę od Sky'a i małym druczkiem z tyłu pisze, że ten internet nad którym rozmyślam miałby prędkość 1,3Mb/s. Zdecydowanie jest to za słaby internet (ponieważ w domu nie mieszkam sam i każdy chciałby poużywać :D). Drugą sprawą jest to, że wszedłem na stronę BT i czytam o tych ofertach. Dość korzystną ofertą wydaje się być nielimitowane 16Mbps za 18f/m (12 miesięcy za pół ceny - 9f, a kontrakt na 18 miesięcy)+ do tego 10,75f za jakieś używanie linii. Pytanie: Używa ktoś którejś z tych ofert u Siebie w domu? Jesteście zadowoleni? Orientuje się ktoś może ile wynosi podłączenie internetu ze strony BT (tzn. jakieś koszty tego, że oni przysyłają mi router, przyjeżdżają, robią nie wiadomo co?) Z góry dzięki. |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2012-11-07 21:16:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Generalnie internet z BT.
Czy też innych dostawców po ich kablach nie należy do najlepszych, ani szybkich, ale ani stabilnych. Po prostu ich kable to śmietnik. Każdy przyjazd serwisanta to 120 funtów. Wcale nie znaczy że naprawi nawet za 3 razem. Aby sprawdzić oferty w swojej okolicy wpisz compare internet i kod pocztowy. Osobiscie unikam jak ognia internetu po ich kablach. Nie mam więcej ochoty się uzerac o to by chodziło i o kasowanie kilku set funtów mimo że nie nie mogą naprawić. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Dwunasty | Post #3 Ocena: 0 2012-11-07 21:19:13 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Sprawdź virgin, taniej, szybciej i zawsze lepiej to brzmi jak mówisz że masz virgin
![]() W tej chwili chyba nikt ich nie przebija. |
gdanszczanka | Post #4 Ocena: 0 2012-11-07 21:20:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
ja jestem raczej zadowolona z infinity2, szybki, staly i obsluguje 3 laptopki bez zarzutu...
No Problem, ale moze moje wymagania nie sa az tak wygorowane ![]() Phi
|
gdanszczanka | Post #5 Ocena: 0 2012-11-07 21:22:35 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Cytat: 2012-11-07 21:19:13, Dwunasty napisał(a): Sprawdź virgin, taniej, szybciej i zawsze lepiej to brzmi jak mówisz że masz virgin ![]() W tej chwili chyba nikt ich nie przebija. virgin nie wszedzie ma kabel - probowalam sorry Phi
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2012-11-07 21:25:46 (13 lat temu) |
Może nie tyle tanio ale bardzo stabilnie i szybko.
Pod warunkiem że będzie to internet fibre. Czyli światłowodowe. Miałem internet w O2 po bt za grosze jako klient o2 Powiedziałem nigdy więcej bt A jak spróbował virgin to następne domy musiały być być w zasięgu tego dostawcy Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #7 Ocena: 0 2012-11-07 21:27:23 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2012-11-07 21:46:19 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2012-11-07 21:16:01, krakn napisał(a): Generalnie internet z BT. Czy też innych dostawców po ich kablach nie należy do najlepszych, ani szybkich, ale ani stabilnych. Po prostu ich kable to śmietnik. Technologia idzie do przodu i BT ma juz internet po swiatlowodzie w wielu miejscach. Co prawda w wiekszosci przypadkow swiatlowod idzie tylko do skrzynki, a do mieszkania ciagle idzie miedziany kabelek. Ale jest postep. Nie wszedzie jest kablowka (Virgin) i czasami do wyboru zostaje BT albo to co chodzi na ich kablach. Akurat ostatnio poczytalam sobie na ten temat, bo tylko taki bede miala wybor. Carpe diem.
|
krakn | Post #9 Ocena: 0 2012-11-07 21:55:44 (13 lat temu) |
hehe, wiem, virgin dziwnie omija niektóre dzielnice.
kolega ma firme gdzie klientom miedzy innymi wysyłają filmiki na YT. Po prostu niektórych pracownikow tak szlak trafia że biorą robote do domu i wysyłają materiał z domu. konkretnie putney. Wiem że BT wymienia, ale to na razie kropla w morzu. No i ich serwis jest przekochany Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #10 Ocena: 0 2012-11-07 22:00:49 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|