Cytat:
2013-04-11 15:42:17, martica_s napisał(a):
Podepnę się pod temat. Może ktoś z Was się orientuje czy można mieć 2 konta paypal na rachunki bankowe z 2 różnych krajów? Na ich stronie jest napisane, że można mieć jedno konto osobiste i jedno biznesowe, ale czy można mieć 2 osobiste? Mam już konto założone w Hiszpanii i teraz chciałabym otworzyć w UK na to samo nazwisko.
Właściwie nie ma innej możliwości jeśli chcesz podpiąć bank z innego kraju. Używałam PayPal w Polsce i miałam podpięte konto z polskiego banku. Chciałam zrobić zakupy na E-bay tu w UK i okazało się to nie możliwe gdyż jedyną opcją było płacenie kartą kredytową lub debetową. W PL można było płacić przelewami i nie miałąm w Pl karty Debit/Kredit. Tu w UK okazało się, że nie mogę tez podpiąć innego banku do mojego konta PayPal ze względu na inną walutę. Musiałam założyć drugie konto z innego e-miala i podpiąć Bank UK. Przy czym nie przeszkadza płacenie za zakupy Ebay z obu kont PayPal z tym, że kasa schodzi albo z konta angielskiego automatycznie, albo z Polskiego jeśli kupuję coś przez Polski payPal. Ale wówczas muszę sobie polskie konto Paypal "doładować" - czyli przelać na nie fizycznie kasę z polskiego banku. I nie trzeba mieć dwóch kont E-bay.
Chyba się zamotałam. Mam nadzieję, ze to jasne co napisałam.

Kochaj jak wola Twoja.