MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 6 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AriaLia

Post #1 Ocena: 0

2013-04-30 09:54:47 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Z nami od: 09-03-2013

Cytat:

2013-04-11 15:42:17, martica_s napisał(a):
Podepnę się pod temat. Może ktoś z Was się orientuje czy można mieć 2 konta paypal na rachunki bankowe z 2 różnych krajów? Na ich stronie jest napisane, że można mieć jedno konto osobiste i jedno biznesowe, ale czy można mieć 2 osobiste? Mam już konto założone w Hiszpanii i teraz chciałabym otworzyć w UK na to samo nazwisko.

Właściwie nie ma innej możliwości jeśli chcesz podpiąć bank z innego kraju. Używałam PayPal w Polsce i miałam podpięte konto z polskiego banku. Chciałam zrobić zakupy na E-bay tu w UK i okazało się to nie możliwe gdyż jedyną opcją było płacenie kartą kredytową lub debetową. W PL można było płacić przelewami i nie miałąm w Pl karty Debit/Kredit. Tu w UK okazało się, że nie mogę tez podpiąć innego banku do mojego konta PayPal ze względu na inną walutę. Musiałam założyć drugie konto z innego e-miala i podpiąć Bank UK. Przy czym nie przeszkadza płacenie za zakupy Ebay z obu kont PayPal z tym, że kasa schodzi albo z konta angielskiego automatycznie, albo z Polskiego jeśli kupuję coś przez Polski payPal. Ale wówczas muszę sobie polskie konto Paypal "doładować" - czyli przelać na nie fizycznie kasę z polskiego banku. I nie trzeba mieć dwóch kont E-bay.

Chyba się zamotałam. Mam nadzieję, ze to jasne co napisałam. :-?
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

martica_s

Post #2 Ocena: 0

2013-04-30 10:04:28 (12 lat temu)

martica_s

Kobieta

Z nami od: 19-02-2013

Cytat:

2013-04-30 09:54:47, AriaLia napisał(a):

Cytat:

2013-04-11 15:42:17, martica_s napisał(a):
Podepnę się pod temat. Może ktoś z Was się orientuje czy można mieć 2 konta paypal na rachunki bankowe z 2 różnych krajów? Na ich stronie jest napisane, że można mieć jedno konto osobiste i jedno biznesowe, ale czy można mieć 2 osobiste? Mam już konto założone w Hiszpanii i teraz chciałabym otworzyć w UK na to samo nazwisko.

Właściwie nie ma innej możliwości jeśli chcesz podpiąć bank z innego kraju. Używałam PayPal w Polsce i miałam podpięte konto z polskiego banku. Chciałam zrobić zakupy na E-bay tu w UK i okazało się to nie możliwe gdyż jedyną opcją było płacenie kartą kredytową lub debetową. W PL można było płacić przelewami i nie miałąm w Pl karty Debit/Kredit. Tu w UK okazało się, że nie mogę tez podpiąć innego banku do mojego konta PayPal ze względu na inną walutę. Musiałam założyć drugie konto z innego e-miala i podpiąć Bank UK. Przy czym nie przeszkadza płacenie za zakupy Ebay z obu kont PayPal z tym, że kasa schodzi albo z konta angielskiego automatycznie, albo z Polskiego jeśli kupuję coś przez Polski payPal. Ale wówczas muszę sobie polskie konto Paypal "doładować" - czyli przelać na nie fizycznie kasę z polskiego banku. I nie trzeba mieć dwóch kont E-bay.

Chyba się zamotałam. Mam nadzieję, ze to jasne co napisałam. :-?

No właśnie mi się też wydawało, że trzeba po prostu drugie konto założyć. Dzięki za wskazówkę!

Do góry stronyOffline

agoragor

Post #3 Ocena: 0

2015-02-16 11:18:32 (10 lat temu)

agoragor

Kobieta

Z nami od: 02-10-2013

Mam pytanie. Sprzedaje na ebay dzisiaj loguje sie na paypal a tu taka niespodzianka

Your account access has been limited for the following reason(s):

15 Feb 2015: You have received €2,500 or more in total payments to your PayPal account in this calendar year. PayPal is required by law to comply with European Union Anti-Money Laundering regulations by collecting information from customers when they receive more than €2,500 in total payments within a calendar year. Until you provide us with the information we need your account will be limited. You won't be able to send or withdraw any money using PayPal, however, you may still be able to receive payments. Please go to the Resolution Centre for more information on what you need to do. When PayPal limits an account, your funds may be held until we've confirmed your identification as per the User Agreement.

Zrobilem upgrade na konto wyslalam dokumenty i teraz pytanie do Was. Czy ktos tez byl w takiej sytuacji? Odblokuja mi to konto? Jak dlugo bede musiala czekac na odblokowanie. Przepraszam za tyle pytan ale jestem teraz za przeproszeniem w dupie mam zamrozone okolo 2000 £ nie moge tego wyplacic ani przelac. :-[

[ Ostatnio edytowany przez: agoragor 16-02-2015 11:19 ]

Do góry stronyOffline

ynop79

Post #4 Ocena: 0

2015-02-16 11:36:50 (10 lat temu)

ynop79

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2013

to standardowa procedura z ich strony
tak odblokują
najlepiej sie z nimi skontaktowac jak dlugo to potrwa - rozne przypadki rozny czas

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,