MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Internet mobilny - opinie, formalnosci

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-10-06 11:54:45 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PaniDomu

Post #2 Ocena: 0

2012-10-06 12:06:28 (13 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

Mielismy nternet mobilny z 3. Zrezygnowalismy po 2 latach gdy okazalo sie, ze nie mamy w ogole zasiegu poniewaz sa prowadzone prace konserwatorskie. 3 nawet nie wyslala smsa ze bedziemy pozbawieni internetu na 28 dni. Totalnie olali klienta wiec my tez strzelilismy focha i zrezygnowalismy.

Teraz mamy o2. Masz za darmo dostep do hot spots BT i podwajaja ilosc data po kazdym doladowaniu. Niby pisalo, ze co drugie ale jak na razie dokladaja nam za kazdym razem.

Ogolnie internet mobilny nie jest dobry. Powolny przesyl danych (najczesciej predkosc podawana w reklamach jest o ponad polowe mniejsza), momenty kiedy poprostu nie ma zasiegu i trzeba czekac czasami nawet kilka minut az zasieg znowu sie zlapie.

My chcemy teraz wziasc jednak internet na kabel.
Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2012-10-06 12:14:36 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Najpierw to zobacz jak taki dongle działa, bo będziesz w szoku jak zobaczysz różnicę i szybko będziesz się z virgin przepraszał.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2012-10-06 12:44:41 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Proponuje zaczac od napisania reklamacji do Virgin, w razie czego bedziesz mial podkladke do zerwania umowy. No i wystap o zwrot pieniedzy za abonament za okres, kiedy nie mozesz korzystac z internetu.

Jak ostatnim razem mialam problem z telefonem, wkurzylam sie i wyslalam im dlugiego maila, to oddali mi za wszystkie awarie wstecz za pare lat.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-10-06 13:59:12 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2012-10-06 15:06:11 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Macie problem strukturalny, BT kładło kable i pewnie światłowody, bo coś mi się wydaje że oni też po trochu wymieniają.

Łazili po studzienkach i popierniczyli.

Skoro nie masz kabla z Virgin tylko z BT, a usługę z Virgin, to Virgin nic nie jest temu winien.
W twoim wypadku to BT odpowiada za przesył danych, a Virgin daje ci tylko punkt dostępowy.

Net na Virginie bardzo ładnie śmiga, problemy zdarzają się bardzo rzadko, np kilka nocy temu była u nas aktualizacja DNS, bo wszytko chodziło jak sie wpisywało IP, a jak się chciało wpisać nazwę domeny, strony to lipa.
Ale to było między 2 a 4 rano.

Faktycznie musisz zgłosić się niestety to Virgina, Virgin musi się dogadać z BT.

U nas jak swego czasu fachowcy z BT tak pokombinowali z linią telefoniczną że w sypialni mieliśmy BT, a w salonie Virgin.
A wszytsko tak pokrosowane że trudno było rozmawiać, takie trzaski, a co tu mówić o przesyle danych.

Potrzeba było 2 wizyt specjalisty z BT by uporządkowali kable jako tako, a i tak były problemy z internetem (wtedy miałem net z O2 po kablach BT, bo dostałem jako klient o2 za kilka funtów)
Od tamtego czasu powiedziałem że nigdy więcej BT, a zanim wynająłem dom sprawdzałem czy jest Fibre Virgin.

Chodzi że aż miło :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #7 Ocena: 0

2012-10-06 17:23:23 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #8 Ocena: 0

2012-10-06 18:12:15 (13 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Jak myślicie, czemu goodybag GiffGaff za 10 fuli za nieograniczonym internetem nie można wykorzystywać na tabletach? Tzn. da się, tylko nie wolno...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #9 Ocena: 0

2012-10-06 18:43:45 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

hm, myslisz że postawią nad tobą policjanta?

akurat sam używam na tablecie internetu poprzez telefon komórkowy z O2...

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2012-10-06 18:51:08 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2012-10-06 17:23:23, paolomario napisał(a):
A mi tymczasem pakiet netu z O2 na komorke wychodzi;)
Bede im jeszcze robil dziure w brzuchu, z tym ze za kazdym razem trafiam na innego konsultanta, po ktorym, gdzies tam w Indiach, splywa jak po kaczce. I rachunek na komorke rosnie.
Zastanawia mnie, czy predkosc neta z dongle jest porownywalna z tym co odbieram przez komorke. Bo generalnie wszystko mi sie otwiera podobnie jak na kompie przez neta na kablu. Owszem niektore strony zoptymalizowane, ale wiekszosc, w tym MW, juz nie, a raczej szybko mi otwiera.
Wiecej opinii w temacie mobilnego internetu mile widziane:)

tak to ta sama prędkosć

najlepiej w tym momencie pod względem prędkosci wychodzi T-Mobile z ich usługa 4 generacji.
Tyle że nie wszędzie jest dostępna, bo wymaga jeszcze większego zgęszczenia nadajników.

Pozostaje kwestia jakosci dongla, bo z tym różnie bywa tak samo jak z telefonami komórkowymi, jedne mają lepsze anteny, lepsze oprogramowanie radio inne gorsze.

EDIT

w Gif Gaf wychodzi na to że internet jest unlimited przez jeden miesiac od momentu doładowania.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,