Str 3 z 6 |
|
---|---|
kephir | Post #1 Ocena: 0 2012-09-11 11:06:43 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-08-2011 Skąd: Londyn |
A ja nie mialem zadnnych problemow z Virgin, az do momentu zmiany predkosci do 20MB - 'inzynier' przywiozl nowy router i ... wtedy sie zaczelo: po 2 tygodniach wymiana routera na nowy, nastepne 2-3 tygodnie i znowu nowy router - internet 'smigal' jak 10 lat temu. Kolejny telefon i kolejna wizyta, z tym, ze tym razem 'inzynier' po roznych zabiegach podal mi inne dane do logowania routera niz mialem wczesniej, przy czym tego ostatniego routera juz nie wymienial. Wczesniej jak rejestrowal router to podawal do centrali dane z tabliczki znamionowej, ale tym razem zrobili to inaczej, w kazdym badz razie od kilku juz miesiecy smiga jak trzeba, no, dzisiaj troche szwankuje, ale mam nadzieje, ze to chwilowe.
a propos wstawiania routera kupionego na carbudzie - wystarczy go podpiac i bedzie dzialal? siec nie rozpozna zniany urzadzenia? |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2012-09-11 15:45:30 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hm.
nie jestem pewien co z podmiana modemu. niedawno miałem 2 modemy do zabrania po wyprowadzce tanentow i chora zapomniałem, dziewczyny wywalily do śmieci. wiec nie przetestowalem. natomiast hm patrząc na to jak przebiega rejestracja i aktywacja niby powinno mieć znaczenie. u mnie zasięg jest niezły. mam 2 nadajniki WiFi w domu. pierwszy super hub, ustawiłem na max prędkości WiFi fakt że na piętrze odbiór na telefonie jest słaby sygnał, no ale to wysokie częstotliwości wiec zrozumiałe. potem z superhub po kablu leci sygnał do jadalni gdzie mam biuro, tu jest kupiony na car boot drugi WiFi ruter działający do prędkości N współpraca między urządzeniami jest praktycznie taki sam i nigdy nie stwarza problemu z jednym wyjątkiem. na piętrze mam starszego sat tuner dreamboxa bez WiFi, nie chciałem ciągnąć kabla, wiec zamontowalem mostek WiFi_ lan. Problem był z utrzymaniem połączenia. trzeba było przekonfigurowac na ruter z jadalni na niższych częstotliwościach. Ale faktycznie wiele osób skarży się na jakość WiFi jeżeli chodzi o superhub. co w sumie dziwne, bo superhub standardowo działa na 2.4 GHz i na duuuzo wolniejszym transwerze niż ma możliwość. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
clockwork_orang | Post #3 Ocena: 0 2012-09-11 16:02:06 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2012-09-11 16:58:42 (13 lat temu) |
wiem, znam
mało ambitne ^_^ Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
clockwork_orang | Post #5 Ocena: 0 2012-09-11 17:14:35 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat: 2012-09-11 16:58:42, krakn napisał(a): mało ambitne ^_^ moze i malo ambitne, ale dziala bez zadnych problemow i nie trzeba ciagnac zadnych kabli przez pol domu... ![]() |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-09-11 17:18:50 (13 lat temu) |
|
Konto zablokowane Z nami od: 04-12-2011 |
Nie można podmienić tak prosto samego modemu.
Chyba że nowy modem jest skonfigurowany jak stary i ma ten sam adres MAC. Wada superhuba jest to ze nie ma symultanicznego dual band. I trzeba wybrać albo 2.4GHz albo 5GHz. I jak każdy prawie router przy ustawieniu na automatyczny wybór kanału potrafi zrywać połączenie z laptopem. Trzeba ręcznie na sztywno wybrać wolny kanał. A ja by mieć większy zasięg WiFi mam cus takiego : ![]() Ale dla dobrej jakości połączenia między dekoderami tv N mam to: ![]() |
krakn | Post #7 Ocena: 0 2012-09-23 21:33:43 (13 lat temu) |
doszło nam trochę urządzeń sieciowych i troche mnie wnerwia ta moja sieć :>
Nie wiem dlaczego i co jest w suficie ale cholera tak tłumi sygnał wifi że masakra i raz że mi tuner sat na 1 piętrze szwankuje, dwa że młoda mi dupe co chwile truje że albo jej nie chodzi, albo ładuje się wieki. hm, i sobie kombinuję tak. Na dole podpinam TP-Link TL-PA511KIT AV500 leci do góry do "odbiornika" po kablu energetycznym Do tego na górze 2 połączenia kablowe. Proste W drugim pokoju przydał by się Wyjście wifi i jeden kabel. Tylko czy ten pierwszy będzie współpracował z TP-Link TL-PA251 AV200+ ? Bo to urządzenie jest już wolniejsze :/ Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #8 Ocena: 0 2012-09-23 23:29:12 (13 lat temu) |
|
Konto zablokowane Z nami od: 04-12-2011 |
Te kostki są kompatybilne w dół.
|
Dangerous__girl | Post #9 Ocena: 0 2013-06-11 17:19:35 (12 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
Hej, dostalam od sasiadow ktorzy sie wyprowadzic ich router wireless, wlasnie tego huba, i nie moge za chinskiego Boga polaczyc, laczy mi sie czasami przez kabel, a czasami pokazuje sie limited i wtedy du**. nic nie dziala. kazalo mi wpisywac password wpisalam, ten co tam jest na routerze passphrase, i polaczylo sie wifii ale oczywiscie limited. i dalej nic nie dziala. a malo tego teraz juz nie moge na nowo hasla wpisac, bo tak jakby automatycznie po probie polaczenia wiffi łączy sie limited i nic. znalazlam u siebie w papierach od virigin inthernet password i zastanwiam sie czy to moze o to haslo chodzilo??? jakie mialam wpisac? no wlasnie przechodzac do meritum mojej wypowiedzi
![]() ![]() |
Dangerous__girl | Post #10 Ocena: 0 2013-06-11 17:21:09 (12 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
Cytat: 2012-09-11 16:02:06, clockwork_orange napisał(a): ale sobie komplikujesz Krakn... wystarcza 4-ry wtyczki i masz w calym domu pratkycznie wszedzie -> ![]() ![]() czyli takie cos nie wymaga nie wiadomo jakich cudow,zeby uzywac wireless? podlaczam i gotowe? mam dwa komputery w domu. |