2012-07-01 21:58:43, pantiktak napisał(a):
a jaki polecacie internet broadband z sieci komórkowych??
o internecie komórkowym masz temat niedawno roztrzęsiony
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/72/40786/Transfer-z-O2-do-giffgaff-zatrzymanie-numeru-jak
2012-07-01 20:18:46, kaskaaa napisał(a):
Ja wlasnie po 28 f na miesiac z virgina mam i chce zrezygnowac po zamula mi czasami...ale powiedziano mi ze jak chce z nich zrezygnowac to musze zaplacic 25 f za ta przyjemnosc i w sumie nie wiem dlaczego...
Przyszło mi do głowy jeszcze pytanie, dlaczego ci zamula?
Czy masz internet fibre czy po kablu telefonicznym?
powiem tak, mam na światłowodach, i było też że zamulało tak że na filmik YT w HD, a nawet nie w HD, to trzeba było poczekać zwłaszcza gdy jednocześnie był pobierany na 2 komputery.
Jak już wspominałem po pierwsze wystarczyło poodkręcać kable te w domu i jest jeszcze zawsze ostatnia złączka na zewnątrz domu.
nie ma w tym żadnej filozofi, biały gruby kabel, harakterystyczny i idzie osobno niż inne, tak że bez obawy, nikogo prąd nie kopnie

następna sprawa Virgin cały czas modernizuje i przełącza po trochu na szybsze transfery.
Może się zdarzyć czasami nawet i dwa dni nie będzie dostępu do Netu.(można sprawdzić status po zalogowaniu na ich stronie)
Natomiast jak masz Virgin po kablach BT, to jest to wina kabli i jakiego by dostawcy nie wybrać to zawsze będzie tak samo, bo co z tego że punkt dostępowy jest szybki, jak po drodze masz "papierowe" kable.