Cytat:
2016-05-04 11:55:35, greg1990 napisał(a):
Tak wiem gdzie sie będę przeprowadzał. Chyba zdecyduje sie na virgin. A wiecie moze gdzie najszybciej trwa założenie ? Potrzebuje internet najszybciej jak sie da. Obecnie tylko internet w telefonie ...
U mnie załozenie trwało mniej niż tydzień.
Wtedy jeszcze była opcja że można samemu sobie podłączyć. Więc wybrałem tą opcje.
Mimo to i tak dzień wcześniej pojawiło się 2 inżynierów, okazało się że fizycznie kabel był odkręcony w pudełku na ścianie domu.
Na drugi dzień UPSem dostałem starter pack.
Podłączyłem i zaczęło działąć.
W drugim przypadku tu gdzie teraz mieszkam , od momentu zgłoszenia że tam się wyprowadzam, do aktywacji nowej umowy trwało jakieś 7-10 dni.
Przyszedł inżynier, czekało na niego już gotowe gniazdko i kabel gdzie ma to podpiąć.
Podpiął, gdzieś tam zadzwonił i ruszyło.
2 albo 3 razy miałem uszkodzony modem. Raz taki stary jak świat, raz albo dwa razy ten nowy superfast.
Złoszenie przed południem, chcieli przyjść na drugi dzień, no ale że my pracujemy to umówiliśmy się na sobotę.
Godzina 6 rano sms że dziś będzie inżynier między godziną 11:47 a 12:47 tak śmiesznie.
OK, kolejny sms, że jeżeli chce zmienić termin to coś tam napisać i odesłać sms.
15 minut przed przyjściem, telefon że jest w drodze i czy jestem w domu.
Wpadł, wymienił poszedł.
Już kiedyś pisałem o przejściach gdy miałem internet na kablach BT i po prostu aż mnie ciarki przechodzą na samą myśli o BT, zupełnie jak o TP.SA nie dość że nic nie zrobili to rachunek na 240 funtów wystawili.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.