MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Strona www

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 2 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SonnyBoy

Post #1 Ocena: 0

2012-01-30 20:32:49 (13 lat temu)

SonnyBoy

Mężczyzna

Z nami od: 15-10-2007

Cytat:

2012-01-30 15:07:28, Van_Helsing napisał(a):
Cytat:

2012-01-30 12:20:21, SonnyBoy napisał(a):
Cytat:

2012-01-30 11:13:25, Van_Helsing napisał(a):
Za taka strone - wizytowke ze tak powiem to i 100 funtow powinno wystarczyc - to jest kilka h pracy. Koszt oczywiscie moze wzrosnac w zaleznosci od rozwiazan graficznych.

Kilka godzin pracy copy&paste do gotowego szablonu zerznietego z internetu - zgadza sie. Jak juz kiedys wspominalem, jak to ma byc strona o kocie to powinno wystarczyc :-)

Bez przesady - zadna templatka - jezeli grafika przygotowana pocieta itp to wlozenie tego w kod zrobienie formularza czy prostej galerii to kwestia dokladnie kilku godzin - dlatego napsisalem ze wszystko w zaleznosci od rozwiazan graficznych..

Pózniej wisza takie poczwarki zbudowane na tabelkach, wyplute przez Dreamweavery i inne Frontpage i straszą ludzi w sieci :)

BTW, logo jestem w stanie zrobic w 15 sek w Ilustratorze :-]

Nie mam nic przeciwko tym co robia strony za 50f itp, chwala im za to. Wszystko zalezy od potrzeb, jak sie powaznie podchodzi do swojego biznesu itp. Jesli ktos np. ma firme remontowa, i zestaw narzedzi kupionych w funciaku to niema sensu zeby wydawal na strone setki funtow, na jej pozycjonowanie, marketing itp Klienta i tak jakiegos znajdzie, tak jak ten gosc od stronek co je robi za 50f :)

[ Ostatnio edytowany przez: SonnyBoy 30-01-2012 20:48 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

n0rman

Post #2 Ocena: 0

2012-01-31 00:30:30 (13 lat temu)

n0rman

Mężczyzna

Z nami od: 18-11-2009

Wszystko zalezy jaka strona. Jak masz komus zlecic strone za £100 to juz lepiej poszukaj cheap website templates, kup hosting za £10/rok I z glowy.

Mam za soba ponad 2 lata pracy w agencjach z listy top 100 nma. Prosta strona w takiej firmie to >£15k.

U taniego freelancera >£1000. Szczerze, to za sama grafike do prostej strony licze £500.

Nie mysl, ze sie reklamuje, wole pracowac dla agencji reklamowej:-) . To tylko kilka rad. To ma byc glowna wizytowka firmy. Najczesciej pierwszy kontakt klienta z firma. Mysle, ze warto troche zainwestowac

Do góry stronyOffline

Van_Helsing

Post #3 Ocena: 0

2012-02-01 14:53:32 (13 lat temu)

Van_Helsing

Mężczyzna

Z nami od: 03-05-2007

Prowadze firme bardziej zajumjaca sie pozycjonowaniem lecz i strony www nie sa mi obce - i nie wmowicie mi ze zrobienie wizytowki za 100 funtow to duzo ? bo dla mnie takie wymagania jakie dal autor to wizytowka.. kwota rosnie w zaleznosci od grafiki badz innych rozwiazan.. Zadne templatki szablony itp nie wiem skad wy macie te ceny za taka strone 100 funtow.. nie robcie jaj.. Ja rozumiem, ze trzeba sie cenic i wyzywic rodzine ale te wymagania sa smieszne ... max 1 dzien roboty..

Oczywiscie nie mowimy tutaj o domenie i serwerze - cena jest osobna ale i tutaj kwoty sa niewielkie..

Przeczytajcie jeszcze raz zapytanie autora - on nie chce nic wykwintnego - prosta strona informujaca - za takie cos 1000 f ? generalnie moze jak z domena - domena tyle warta ile za nia ktos zaplaci..

Nie daj sie naciagnac pmarcys1 ..
Zycie jest sztuka wyboru - sir Adam 12/05/12

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

tom78london

Post #4 Ocena: 0

2012-02-01 16:35:58 (13 lat temu)

tom78london

Mężczyzna

Z nami od: 04-11-2010

Cytat:
Prowadze firme bardziej zajumjaca sie pozycjonowaniem lecz i strony www nie sa mi obce

Spoko ;)

Koszt uzależniony jest przede wszystkim od funkcjonalności witryny. "Rozwiązania graficzne", czyli design, w przypadku tego typu zleceń dla freelancerów nie przekracza zwykle więcej, niż 20-25% kwoty końcowej.

Zakładam oczywiście, że mówimy o poważnych rozwiązaniach. Internet pełen jest potworków stworzonych "w kilka godzin", które spełniają swoją rolę tak długo, jak długo jedynym ich zadaniem jest poprawa samopoczucia zleceniodawcy (pod warunkiem, że jego wiedza jest ograniczona i daje sobie wcisnąć kit, jaką to super robotę nie wykonał dla niego zleceniobiorca ;)). Schody zaczynają się, kiedy witryna jest odwiedzana i pojawia się potrzeba dobudowania nowych modułów lub, nie daj Boże, modyfikacji istniejących funkcjonalności (które w postaci gotowych pluginów pan "informatyk" ściągnął z netu i choć wie, jak je zainstalować, to już o tym jak działają i jak je przeprogramować pod potrzeby klienta, pojęcie ma raczej blade).

@pmarcys, tak naprawdę wszystko zależy od celu, jakiemu Twoja witryna ma służyć. A także czasu i pieniędzy, jakie masz do stracenia. Wbrew pozorom, jak w każdym innym przypadku, zaoszczędzenie na początkowej cenie nie oznacza niestety, że w perspektywie czasu będzie ona ceną końcową.

Powiem tak - jeżeli ma to być rzeczywiste wsparcie dla biznesu i jego znaczący filar (choćby w zakresie promocyjnym) to nie daj się wpuścić w rozwiązania typu "100f w kilka godzin".

Bo jeśli okaże się, że biznes wypalił i trzeba go rozwijać, wkrótce i tak wydasz więcej pieniędzy - najpierw na tego samego "cudotwórcę", który po jakimś czasie przestanie odbierać Twoje telefony, a później, gdy dojrzejesz już do tej decyzji, na profesjonalistę, który i tak będzie budował witrynę od zera...

Jeśli ktokolwiek jest w stanie podać Ci konkretną kwotę tylko na podstawie tych informacji o swoich potrzebach, które zamieściłeś na początku tego topicu, unikaj go jak ognia! To jest po prostu niemożliwe. Dla osoby, która zajmuje się tym profesjonalnie, są owe informacje niestety niewystarczające. Potrzebna jest rzetelna analiza i te powracające jak bumerang "kilka godzin" w pierwszej kolejności zleceniobiorca powinien spędzić z Tobą przeprowadzając szczegółową rozmowę i przedstawiając Ci najlepsze dla Ciebie rozwiązania. Takie, które sprawdzą się równie dobrze teraz, jak i za dwa lata, bo nie możesz z góry zakładać, że budujesz swoją witrynę tylko na kilka miesięcy. A pytań, na które trzeba udzielić odpowiedzi na samym początku, jest mnóstwo - i wbrew pozorom te dotyczące "rozwiązań graficznych" nie są na szczycie listy. Które elementy witryny będą statyczne, a które dynamiczne? Które z nich chciałbyś zmieniać ręcznie, a które powinny funkcjonować automatycznie? Jak dokładnie to rozwiązać? Jakie technologie zostaną użyte po stronie przeglądarki, jakie po stronie serwera? Jak witryna ma się zachowywać na urządzeniach mobilnych (komórki, iPady)? Co zrobić, żeby już na początku wystartować z niezłym page rankiem i żeby googlowe roboty Twoją witrynę lubiły? Ledwie liznąłem temat...

Krótko mówiąc - rzetelnie nie da się tego zrobić za 100f (choć oczywiście 1000f jest w tym przypadku znacznym przegięciem w drugą stronę) i na pewno nie jest to "max 1 dzień roboty".

Nie ma czegoś takiego, jak "prosta strona informująca". Są albo witryny, które spełniają swoją rolę i zatrzymują odwiedzających ich użytkowników, albo takie, które oglądają oni w swoim życiu tylko jeden raz, przez kilka sekund...

Nie daj się naciągnąć, pmarcys... ;)

Pozdrowienia i powodzenia.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2012-02-01 16:45:40 (13 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Co do domen, na marginesie. Olejcie .pl i polskich sprzedawców domen. To zdziercy. Kupcie sobie .co.uk tutaj za 7.03 funta za dwa lata (vat wliczony).

Do góry stronyOffline

Strona WWW

smieszny_mis

Post #6 Ocena: 0

2012-02-01 17:15:37 (13 lat temu)

smieszny_mis

Mężczyzna

Z nami od: 17-09-2005

Przedmówcy mają rację, to troszkę tak jak zapytać ile kosztuje zwykły samochód? Możliwości jest mnóstwo, jedni zaakceptują kompromisy, inni raczej nie. Myślę, że tutaj nie obędzie się bez chwilki rozmowy gdzie projektant oceni czego naprawdę oczekuje klient.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

SonnyBoy

Post #7 Ocena: 0

2012-02-01 18:40:21 (13 lat temu)

SonnyBoy

Mężczyzna

Z nami od: 15-10-2007

Cytat:

2012-02-01 14:53:32, Van_Helsing napisał(a):
Prowadze firme bardziej zajumjaca sie pozycjonowaniem lecz i strony www nie sa mi obce ..

Van, ja jestem w stanie zrobic pozycjonowanie w 8min, wziołbym za to 15 funtow góra. A ty ile bierzesz i dlaczego tak duzo, skoro mozna to zrobic w 8 minut??

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2013-03-02 21:21:33 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-03-02 21:26:38 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Lukasz1221

Post #10 Ocena: 0

2013-03-12 20:13:03 (12 lat temu)

Lukasz1221

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2013

Hmm wykonanie strony wizytówki nie musi być w cale takie kosztowne :) W sumie ja wykonywałem już coś takiego za ok. 300 zł.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,