MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sky Broadband

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

KazimierzStasze

Post #1 Ocena: 0

2011-11-23 23:23:10 (14 lat temu)

KazimierzStaszewski

Mężczyzna

Z nami od: 25-09-2010

Krótko i na temat, chodzi mi głownie o internet od nich (chociaż oferta z całym "dobrem inwentarza" jest dość korzystna teraz), i po sprawdzeniu na ich stronie, okazało się, że "Great news!" jestem w zasięgu ich linii, ale pokazało mi coś, co mi się bardzo nie spodobało, ale może po prostu źle odczytuję tą informację, dlatego chciałbym, żeby na temat poniższego komunikatu wypowiedział się jakiś "fachmen":

Cytat:
Estimated Access Line Speed: 1.0Mbps - 3.0Mbps

This estimate has been determined in accordance with Ofcom's Voluntary Code of Practice on Broadband speeds. Access Line Speed is the maximum speed of the data connection between your broadband router & your local telephone exchange. The speed that you experience when using your broadband connection, your Throughput Speed, will be lower than your Access Line Speed as it can be affected by your home setup.

W ofercie piszą, że prędkość jest u nich up to 20Mb download speeds, oczywiście, z zastrzeżeniem, że zależy to od lokacji. I teraz się zastanawiam, czy nie mieszam przypadkiem jednych prędkości z innymi, bo może te "Estimated Access Line Speed" to wcale nie jest źle, i mieści się w standardzie, ale z drugiej strony widzę, że niektóre dongle mają już po 7.2Mb, więc... o co tu chodzi?

Poza tym miał / ma ktoś internet ze Sky?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

serwis-komputer

Post #2 Ocena: 0

2012-02-21 03:18:00 (14 lat temu)

serwis-komputer

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2011

hm...... pomimo pakietu jaki wybrales (do 20Mb- nie dwadziescia tylko do dwudziestu) osiagniesz maksymalna predkosc w twoim domku 3.0Mbps.

Jakis rok temu mialem podobna sytuacje. Zamowilem SKY, pakiet do 20 Mb. Przyslali router, podlaczylem i okazalo sie ze maxymalny transfer to 1 Mb- dlaczego ?

Sky korzysta z gniazdka telefonicznego BT i to jest ten problem. W okregu mojego domu sa przestarzale instalacje BT. Na ktorych nie idzie wycisnac nic wiecej, wiec zamowilem Virgin ktory ma wlasny kabel podlaczony do mojego domu i max osiagam okolo 19 Mb. A ze SKY zrezygnowalem.

to be the best, you must be able to handle the worst...

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

morisroe

Post #3 Ocena: 0

2012-02-21 07:21:06 (14 lat temu)

morisroe

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2010

Wybralem takze oferte sky bo w mojej okolicy byla to najkorzystniejsza oferta,ze sky twierdza ze moge miec predkosc od 7do14 okaze sie w praniu bo 10 dni zajmie testowanie lini-ogolnie jestem rozczarowany serwisem internet zamowiony dwa tygodnie temu i tyle tez trzeba bylo czekac na podlonczenie serwisant ze sky sobie nie poradzil i musial wzywac kolejnego z bt na szczescie przyjechal lada moment i rozwiazal problem routera jeszcze nie mam bo za pierwszym razem przy dostarczeniu nie bylo nikogo w domy i listonosz zamiast zostawic karteczke do odbioru odeslal do sky drugim razem musial pojawic sie inteligentniejszy i zostawil do odbioru wiec w srode podlanczam wszystko i sie okaze jak to smiga

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,