Przez pierwsze 2-3 miesiące było wszystko OK. Miesiąc miałem pakiet telewizyjny M+, po czym zostawili mi tylko kanały dostępne na freeview. W 4 miesiącu zaczęły się dziwy. Rachunek skoczył mi z 21,50 funta na prawie 40 i był to dla mnie duży szok. Ja telewizji nie oglądam prawie wcale, (w chwili obecnej włączam telewizor mniej, niż raz na miesiąc), a z telefonu stacjonarnego nie korzystam absolutnie wcale. Kilka razy użyłem telefonu do puszczenia "strzałki", bo nie wiedziałem gdzie położyłem komórkę i nie wykonałem z niego ani jednej rozmowy telefonicznej. Dzwonię po tym czwartym miesiącu do Virgina, mówię gościowi o sprawie, wyłączam usługę "unlimited talk", o którą wcale nie prosiłem i pytam się czy mogę zrezygnować z telefonu i telewizji. Facet odpowiada, że nie, bo mam kontrakt do lipca 2011 i że mogę wymówić wszystko miesiąc przed terminem. W chwili obecnej płacę za wszystko bodajże 26,50 funta i też jest to dla mnie nieopłacalne, bo sam cable broadband kosztuje 21,50. Byłem w punkcie sprzedaży po 20 czerwca i wymówiłem telefon, oraz telewizję. Chciałem zostawić tę darmową telewizję, ale facet mi powiedział, że przy rezygnacji z telefonu musiałbym płacić jakoś 33 funty na miesiąc, czyli 6,5 drożej, niż za broadband, telewizję i telefon razem.
27 lipca ma do mnie przyjść facet po TV boxa. Powiedziałem w tym punkcie sprzedaży, że mogę już nie mieć do tego TV boxa pudełka i spytałem się, co się stanie, gdy go nie będę miał. Facet mi odpowiedział, że zapłacę karę, której wysokości nie zna, ale może ona wynosić nawet 60 funtów. Wq*** się niemożebnie, bo taka kara to równowartość rocznej różnicy między 21,50 funta, które bym płacił za broadband, a 26,50 funta, które płacę teraz.
Okazało się, że pudełko mam, ale jest ono uszkodzone, ponieważ ma ucięte wieczko, które również mam. Na domiar złego z tym TV boxem dostarczono mi tylko 1 część kabla zasilającego, a drugą musiałem dokupywać.
Jak mnie zmuszą do zapłaty kary, to chciałbym się na nich odegrać.
Poszukiwałbym jakiegoś stabilnego, szerokopasmowego dostępu do internetu bez limitów, min. 10mbps. Już czytałem Wasze opinie, że linia telefoniczna jest niepewna pod względem przesyłu danych, a cable broadband oferuje chyba tylko właśnie VM.
10 sierpnia wyjeżdżam do PL na urlop i chciałbym do końca pierwszego tygodnia sierpnia ten problem jakoś rozwiązać.
[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 15-07-2011 13:18 ]