MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

BT Infinity a sciaganie torrentów

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

clockwork_orang

Post #1 Ocena: 0

2011-07-03 10:34:30 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

zaden provider nie ma 'no limit' - nawet jak nie ma wyraznie okreslonego limitu w fair usage, to jest 'umowne' 100GB/mc - problemem moze byc tzw. przewidywanie, np. TT dzieli limit na ilosc dni, wiec jak jednego dnia pociagniesz powyzej 5GB, to mozesz dostac ostrzezenie, ze przekroczysz limit...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-07-03 10:57:45 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #3 Ocena: 0

2011-07-03 11:28:10 (14 lat temu)

clockwork_orange

caly internet to nie, wystarczy jeden BRrip dziennie... 8-)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-07-03 11:40:51 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #5 Ocena: +1

2011-07-03 12:44:18 (14 lat temu)

clockwork_orange

wejdz na router i przypisz im ilosc GB/mc. :-]

ps. z regoly jest pod traffic control...

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-07-03 13:12:25 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2011-07-03 13:43:49 (14 lat temu)

clockwork_orange

dobry landlord, dobryy... :-]

ale swoja droga tez trzeba sprawdzac gdzie sie zapuszczaja - jak cos*, to Ty odpowiadasz, bo to twoje IP, chyba ze udowodnisz ze ktos sie wlamal lub pokazesz logi z routera 8-)

*cos - chocby: uzycie skradzionej/znalezionej karty kredytowej, obrazliwe komentarze (dotyczy wladz), grozby na forach, handel nielegalnymi towarami itp. itd...

Do góry stronyOffline

KazimierzStasze

Post #8 Ocena: 0

2011-07-03 13:57:34 (14 lat temu)

KazimierzStaszewski

Mężczyzna

Z nami od: 25-09-2010

Ja już od dawno położyłem kreskę na ściąganiu torrentów. Też współdzielę łącze z ludźmi, od których wynajmuję pokój a dodatkowo mieszkają tu jeszcze 2 inne osoby, każda korzysta z sieci przez router. Tylko ja tak różowo nie mam, jak mają "laptopy" ironiusza, bo muszę odpalać "haracz" za korzystanie z WiFi (miesięcznie 8 funtów).

Prędkości dużych na torrentach to tu nigdy nie miałem, bo jest tak, jak pisał ironiusz, tyle, że w drugą stronę - to goście, na których nazwisko jest wzięty internet nastawiają w pizdu filmów (50 naraz), a reszta może łaskawie czasem przez Skype pogadać (choć i tak po kilku minutach wideokonferencji rozłącza - nie wiem, może router się przegrzewa, albo modem?), albo jak ma się szczęście to w nocy czasem coś ściągnąć można, ale ja i tak zacząłem preferować wszelkie hotfile, megauploady, mediafire, czy chomiki, bo tam, może nie tak wygodnie, jak na torrencie, ale z czasem sobie te kilka(naście) partów ściągnę. Nie muszę całego filmu w jeden dzień, bo i tak nie mam na oglądanie za dużo czasu w tygodniu.

W ogóle zastanawiam się, kiedy ci ludzie to, kuźwa, "przerabiają" - ściągają masę filmów na "chybił - trafił", nawet nie wiedzą, co czasem na liście mają ten sam film kilka razy tylko z inną nieco nazwą. Potem 50% z tego, co ściągnęli nie mogą otworzyć, albo widzieli już wcześniej, ale zapomnieli, i wywalają. Nie kumam tego, jak babcię kocham!

Ja czasem zasysam coś, ale konkretne pozycje, dobrze oceniane. Po co komu takie zasoby filmów?

[ Ostatnio edytowany przez: KazimierzStaszewski 03-07-2011 13:58 ]

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #9 Ocena: 0

2011-07-03 14:15:14 (14 lat temu)

clockwork_orange

Cytat:

2011-07-03 13:57:34, KazimierzStaszewski napisał(a):
Ja już od dawno położyłem kreskę na ściąganiu torrentów. Też współdzielę łącze z ludźmi, od których wynajmuję pokój a dodatkowo mieszkają tu jeszcze 2 inne osoby, każda korzysta z sieci przez router. Tylko ja tak różowo nie mam, jak mają "laptopy" ironiusza, bo muszę odpalać "haracz" za korzystanie z WiFi (miesięcznie 8 funtów).

Ja czasem zasysam coś, ale konkretne pozycje, dobrze oceniane. Po co komu takie zasoby filmów?
£8/mc.? wow, to pokrywacie we trojke abonament akurat ;-)

ps. nawet z torrenta trzeba umiec korzystac... raz, ograniczyc upload do minimum (10kb starczy), dwa - ssac pojedynczo przy duzej ilosci slotow i portow otwartych 8-)

Do góry stronyOffline

KazimierzStasze

Post #10 Ocena: 0

2011-07-03 14:18:46 (14 lat temu)

KazimierzStaszewski

Mężczyzna

Z nami od: 25-09-2010

No, w zasadzie tak, ale cieszę się, że mam internet, bo chociaż czasem wkurw człowieka bierze, że nie może czegoś ściągnąć, to jednak do podstawowych i niezbędnych rzeczy, takich, jak obsługa bankowości internetowej, kont pocztowych, forów, stron internetowych i portali społecznościowych w miarę wystarczy. Taniej niż modem GSM, limit też większy (bo, ostatecznie, to co chcę prędzej, czy później - przeważnie później - sobie ściągnę) a drugiego łącza - bo zastanawiałem się nad tym - chyba nie mam szans, żebym mógł sobie podłączyć.

Podobno, jak jest w jednym domu przyłącze to innego nie da rady. Tu jest teraz Virgin.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,