MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Antena kierunkowa

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lkoszyk

Post #1 Ocena: 0

2011-01-20 08:06:30 (14 lat temu)

lkoszyk

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2010

Witam, za niedługo przeprowadzam się do nowego mieszkania gdzie nie będę miał internetu. Obecnie używam połączenia z virgin. Chciałbym przeslac sygnał antena kierunkowa do mojego nowego mieszkania. Odległość od domu w którym teraz mieszkam a nowym to ok 30-40 m po lini prostej, niema żadnych przeszkód miedzy antenami. Chciałbym tez Zeby sygnał w moim nowym mieszkaniu był rozprowadzany na całe mieszkanie( stworzyć sieć wifi dla laptopa + podpiac pc kablem). Chciałbym rownież Zeby na starym mieszkaniu mój sąsiad tez miał internet od tego samego providera czyli virgin. Obecnie W starym mieszkaniu kabel od modelu z virgin wchodzi do routera dlink 524, z routera wychodzą dwa kable rj45. Jeden jest wpiety do laptopa kolegi, drugi jest poprowadzono do mojego pokoju i wpiety do routera netgear. Z routera netgear wychodzi kabel do mojego pc i rownież Router netgear rozsyła wifi. Chciałbym się poradzić osób które maja doswiadzenie i praktykę w konfigurowaniu i podłączeniu anten kierunkowych. W razie czego można pisać na gg:1269023. Z góry dziękuje za pomoc

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

krakn

Post #2 Ocena: 0

2011-01-20 08:17:46 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

ale 30-40 metrów to zwykły ruter daje rade, postawcie go po prostu na oknie by było mniejsze tłumnie.
a jak nie to PCWord widziałem rutery o dużej mocy, przewidziane do pokrywania sygnałem dużych obszarów, nawet do 150m

na taką odległość nie ma co sobie głowy zawracać z antenami kierunkowymi, dwoma ruterami.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2011-01-20 08:38:02 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2011-01-20 08:58:40 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

jeżeli mieszkają płot w płot to tak, ale przez ulice to już może być problem i nie chodzi że trudno, bo przeciągałem kable i po 60 a nawet 100 metrów tylko kwestia prawna, może się ktoś doczepić gdyby kabel szedł np nad ulicą.

tak pobierznie szukam i nie mogę znaleźć tego wzmacniacza sygnału.

A co do anten kierunkowych to się to bardzo prosto robi :>
z jednej i z drugiej strony ruter do rutera antena czy to radiowa czy laserowa i po sprawie.
tylko czy to ma sens finansowy

i mi się przypomniało, przy przeciąganiu kable na takie odległości w powietrzu, zwłaszcza w poziomie, musi się zastosować odgromniki, takie małe filtry na końcach kabla.
nie chodzi o możliwość uderzenia pioruna, ale gdy pada deszcz albo śnieg indukuje się spore napięcie i to tak duże że czasami sypie się nie tylko pierwsze urządzenie wpięte w kabel ale potrafi też spalić następne w sieci, raz nam nawet jeden z komputerów szlak trafił.
Kiedyś przez to kupowaliśmy tylko sprzęt 3Com bo tylko oni oferowali wymianę sprzętu, a potrafiło spalić karty nawet co kilka miesięcy, potem własnie oni zaoferowali filtry i się skończył problem, teraz karty sieciowe są tanie, ale wtedy kosztowały sporo

Do góry stronyOffline

LekarzDrzew

Post #5 Ocena: 0

2011-01-20 09:13:35 (14 lat temu)

LekarzDrzew

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2009

A virgin odmowil przeciagniecia kabla o 30 metrow, czy chodzi o dzielenie kosztow? Bo to raczej finansowo bezsensowne.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2011-01-20 09:22:33 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

raczej o dzielenie kosztów :>

Do góry stronyOffline

lkoszyk

Post #7 Ocena: 0

2011-01-20 10:36:42 (14 lat temu)

lkoszyk

Mężczyzna

Napisałem w moim poście ze 30 m po linii prostej, gdybym musiał pociągnąć kabel wyszło by zdecydowanie wiecej ( kabel trzeba był by dobrze ukryć i raczej nie jest to wykonalne). Rozwiazanie z wifi byłoby ok gdybym nie chciał rozdzielić w moim nowym mieszkaniu sygnału na inne urządzenia ( pc, ps3, drukarka , tv, laptop) koniecznie musi być Ruter .

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #8 Ocena: 0

2011-01-20 11:38:59 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

to kup 2x to i po sprawie, ew. zwykle Yagi do odbioru tv i obroc je o 90" (poprzeczki w pionie)

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-01-20 12:19:09 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lkoszyk

Post #10 Ocena: 0

2011-01-20 12:46:50 (14 lat temu)

lkoszyk

Mężczyzna

Cytat:

2011-01-20 12:19:09, sniper00 napisał(a):
nie typowy router, tylko profesjonalny acces point potrzebujesz, do tego antene kierunkowa, obawiam sie ze gra nie warta swieczki, taniej bedzie adsl linie aktywowac w chalupie...

I chyba tylko to mi pozostaje. Chciałbym wsiąść linie z BT, a internet z O2, bo czytałem na tym forum dużo pozytywnych opinii na temat tego internetu. Fakt Ze tam gdzie będę mieszkał nie mogę podłączyć żadnego fibre optic, a O2 w mojej area da mi tylko mąż 3mb lacZe , wiec nie zawiele.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,