MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Internet talktalk a przeprowadzka?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Arturo28

Post #1 Ocena: 0

2010-11-27 09:12:26 (15 lat temu)

Arturo28

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Hej. Mam internet w talk talk i za 2 tygodnie przeprowadzam sie. Chciałem sie dowiedziec co mnie czeka w zwiazku z tym, ze chce przeniesc wszystko do nowego domu. Ile moze to potrwac i czy musze to zrobic dopiero po przeprowadzce? Czy moge uruchomic procedure wczesniej? Czy moze mi ktos naswietlic sprawe?Za wszyskie odpowiedzi dziekuje z gory.
Lublin river side

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2010-11-27 09:33:00 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Mozesz to zrobic dopiero po "wejsciu" do nowego domu, bo najpierw dostawca netu musi sprawdzic, czy masz tam aktywna linie telefoniczna - bo rozumiem, ze chodzi o internet przewodowy -, jesli nie, trzeba ja uaktywnic, a pozniej dopiero trwa procedura przenoszenia internetu. Okolo 2 tygodni zwykle.
Trzeba zadzwonic na infolinie i tam powiedza Ci co i kiedy do nich zglosic. Ale tak bylo jak ja przenosilam.
W kontrakcie zwykle jest tak, ze jedna zmiana w roku jest darmowa, za kolejne trzeba placic ( cos okolo 70 funtow ).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Alexandria

Post #3 Ocena: 0

2010-11-27 09:56:31 (15 lat temu)

Alexandria

Kobieta

Z nami od: 21-05-2010

Lepiej zadzwoń do nich już teraz. Ja czekałam, aż skończymy przeprowadzkę i zostałam na ponad miesiąc bez internetu. Najpierw nie dało się dodzwonić do działu który się tym zajmuje a potem 2 tyg czekałam na podłączenie. Jak zmieniasz adres musisz od nowa podpisać umowę na 18 miesięcy i naliczają 49.99 za zmianę adresu - chociaż nr też zmieniają

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #4 Ocena: 0

2010-11-27 10:01:54 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Nie do konca. Bo jesli sie z nimi odpowiednio porozmawia, nie bedzie tej oplaty. Ja jej uniknelam. I jak pisalam wczesniej - nie chcieli ze mna rozmawiac, dopoki nie przeprowadzilam sie do nowego domu, bo skad mieli wiedziec jak to wyglada z linia?
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Arturo28

Post #5 Ocena: 0

2010-11-27 10:17:12 (15 lat temu)

Arturo28

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Ja sie przeprowadzam tylko o jeden numer domu dalej, a o wszystko moge sie zapytac wlasciciela tego domu jesli chodzi o aktywnosc linii.
Lublin river side

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #6 Ocena: 0

2010-11-27 10:52:40 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Wiec zadzwon na infolinie i zapytaj o szczegoly ;-).

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2010-11-27 13:34:19 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #8 Ocena: 0

2010-11-27 23:57:04 (15 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Ja jak się przeprowadzałam to zadzwoniłam na infolinie i poinformowano mnie że jeśli znam dokładny adres nowego mieszkania to mogę zadzwonić do nich na 2 tygodnie przed przeprowadzką i oni wtedy uruchomią całą procedurę.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #9 Ocena: 0

2010-11-28 01:53:52 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nie wiem jak w talk talk ale w Virgin mogłem sprawdzić na necie podajac adresm czy jest zasieg i jaki standard usługi, dwa domy własnie odrzuciliśmy bo było tylko po lini telefonicznej oraz nie było wcale virgina!

Ale jak ma byc tylko dwa numery dalej to struktura w studzience jest na ulicy to nawet gdyby nie było to ci pociągną kabel ze studzienki do domu bez problemu
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,