MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Internet z trójki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

monsieur1985

Post #1 Ocena: 0

2010-11-29 13:35:21 (15 lat temu)

monsieur1985

Mężczyzna

Z nami od: 13-04-2010

Posiadam taki internet juz 1.5 roku i jestem zupelnie zadowolony.Jezeli masz kolege,ktory ma takowy to niech ci sprawdzi na stronie startowej 3 zasieg w twoim miejscu zamieszkania.Wpisujesz tylko kod pocztowy.Najlepiej,aby kolega podlaczy swoj modem pod twoj komputer i juz bedziesz wiedzial jaki masz zasieg.Ta siec obsluguje HSDPA i jest najlepiej zabezpieczona siecia w UK jezeli chodzi o transakcje platnicze.Na stronie startowej mozesz sobie co minute sprawdzac limit danych,dodatkowo otrzymujesz on-line fakture do wydruku i masz archiwum faktur i ilosc zuzytych bajtow od pocztku uzytkowania w miesiecznych cyklach.Dla wzmocnienia sygnalu wystarczy kupic 1 metrowy kabel USB (wejscie-wyjscie) i wtedy on sluzy jako antena i sygnal jest o wiele mocniejszy.Ja zakupilem takowy na Amazonie tuz po zakupie modemu(w lipcy 2010 placilem za modem 9.99GBP).Za kabel zaplacilem 1.99 GBP -dostwa darmowa do 3 dni roboczych.Zawsze mam 5 kresek w skali 5 stopniowej.Naprawde dobrze smiga,ale problemy niektorych forumowiczow wynikaja chyba ze slabego zasiegu lub nie uzywaja dodatkowego zlacza USB.Najlepiej sprawdz na modemie kolegi w swoim domu-wtedy bedziesz wiedzial czy warto!!! Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

defcon1

Post #2 Ocena: 0

2010-11-29 13:46:32 (15 lat temu)

defcon1

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2010

Trojka teoretycznie powinna wymiatac jako ze z tego co sie orientuje ma najlepsza czestotliwosc przyznana.
Cytat:

2010-11-29 13:35:21, monsieur1985 napisał(a):
.Ta siec obsluguje HSDPA i jest najlepiej zabezpieczona siecia w UK jezeli chodzi o transakcje platnicze.

A o co chodzi z tym zabezpieczeniem jesli chodzi o transakcje platnicze?
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Thorian

Post #3 Ocena: 0

2010-11-29 13:59:30 (15 lat temu)

Thorian

Mężczyzna

Z nami od: 14-11-2010

Cytat:

2010-11-29 13:35:21, monsieur1985 napisał(a):
Posiadam taki internet juz 1.5 roku i jestem zupelnie zadowolony.Jezeli masz kolege,ktory ma takowy to niech ci sprawdzi na stronie startowej 3 zasieg w twoim miejscu zamieszkania.Wpisujesz tylko kod pocztowy.Najlepiej,aby kolega podlaczy swoj modem pod twoj komputer i juz bedziesz wiedzial jaki masz zasieg.Ta siec obsluguje HSDPA i jest najlepiej zabezpieczona siecia w UK jezeli chodzi o transakcje platnicze.Na stronie startowej mozesz sobie co minute sprawdzac limit danych,dodatkowo otrzymujesz on-line fakture do wydruku i masz archiwum faktur i ilosc zuzytych bajtow od pocztku uzytkowania w miesiecznych cyklach.Dla wzmocnienia sygnalu wystarczy kupic 1 metrowy kabel USB (wejscie-wyjscie) i wtedy on sluzy jako antena i sygnal jest o wiele mocniejszy.Ja zakupilem takowy na Amazonie tuz po zakupie modemu(w lipcy 2010 placilem za modem 9.99GBP).Za kabel zaplacilem 1.99 GBP -dostwa darmowa do 3 dni roboczych.Zawsze mam 5 kresek w skali 5 stopniowej.Naprawde dobrze smiga,ale problemy niektorych forumowiczow wynikaja chyba ze slabego zasiegu lub nie uzywaja dodatkowego zlacza USB.Najlepiej sprawdz na modemie kolegi w swoim domu-wtedy bedziesz wiedzial czy warto!!! Pozdrawiam.

Możesz mi odp. w pkt na poniższe pytania? Będę wdzięczny

1.Czyli jak np wezmę umowę na 2 lata np te 15gb to po zalogowaniu na stronę trójki będe miał coś takiego jak "pozostały limit do wykorzystania w tym miesiącu to..." czy coś w tym stylu?

2. Jaką masz taryfę? 5gb, 15gb? Może inną?

3. Czy np program typu NetLimiter(lub inny) jest dużo bardziej dokładny w liczeniu danych niż program od 3?

4.Czy modem, który dostanę od three za free bd obsługiwał HSDPA?

5. Jaką masz szybkość neta i pingi na hsdpa np ze strony speedtest.net ?

6. Co się dzieje bo wykorzystaniu limitu?

7. Zrywa Ci połączenie? Jak tak, to jak często?

Mam nadzieję, że odpowiesz na all pytania :-D

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-11-29 15:39:32 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SLAWEK8888

Post #5 Ocena: 0

2010-11-29 16:48:32 (15 lat temu)

SLAWEK8888

Mężczyzna

Z nami od: 18-08-2009

ja mam trójke juz prawie 1,5 roku i jestem zadowolony........mam pytanie,czy ktoś wie czy czy ten internet będzie działał w iphonie apple z karta 02....???/pozdrawiam i dzięki

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-11-29 18:17:21 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-11-29 18:19:56 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SLAWEK8888

Post #8 Ocena: 0

2010-11-29 18:40:27 (15 lat temu)

SLAWEK8888

Mężczyzna

Z nami od: 18-08-2009

dzięki bardzo i pozdrawiam!!!!!!!!!!!!

Do góry stronyOffline

Thorian

Post #9 Ocena: 0

2011-05-10 13:46:21 (14 lat temu)

Thorian

Mężczyzna

Witam. Odkopuję ten temat bo potrzebuje pomocy. Mam pytanka do użytkowników 3 na karte (pay as you go) lub ich byłych użytkowników.

Mam modem i kartę sim (dostałem) i chciałbym załadować sobie 3 gb neta, ale nie wiem za bardzo jak. Czy to się kupuje w sklepie doładowanie odrazu z danymi czy jak normalne doładowanie do telefonu za £15 i potem na stronie 3 wymieniam tę kasę po doładowaniu na te 3gb ? Bo nie wiem jak doładować to :/

No i nie wiem czy kiedy osoba, od której mam sticka i sim miała w zestawie kartę do doładowań czy nie bo ja jej nie mam a jak kupie voucher to na stronie 3 nie ma gdzie to wpisać. I ostatnie - czy jak kupuje się starter do neta to czy to jest specjalnie do tego czy po prostu zwykła karta sim do neta bo na stronie 3 wymienia się kasę na dane...

Wiem, że trochę to niespójne jest, ale chodzi mi o to żeby ktoś mi wytłumaczył dokładnie jak to działa ten payasyougo

Do góry stronyOffline

Thorian

Post #10 Ocena: 0

2011-05-10 15:21:56 (14 lat temu)

Thorian

Mężczyzna

Bardzo zależy mi na odpowiedzi więc odświeżam.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,