MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Uwaga!!! falszywy PayPal

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 2 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wielbicielka

Post #1 Ocena: 0

2011-06-05 09:10:28 (14 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

teraz sprawdzilam

prawdziwy paypal ma email
service@paypal.com

a falszywy
service@paypalc.com

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PikoPiko

Post #2 Ocena: 0

2011-06-05 11:35:24 (14 lat temu)

PikoPiko

Mężczyzna

Z nami od: 08-04-2011

a do mnie od kilku tygodni przychodzi email ze przesyłka została dostarczona do oddziału DHL i wszystkie szczegóły znajduja sie w załączonym pliku rar

niestety jestem zbyt mało odważny by rozpakować plik :))

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #3 Ocena: 0

2011-06-05 11:42:12 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

tez to mialem - spam i do kosza bez patrzenia 8-)

Do góry stronyOffline

vajouk

Post #4 Ocena: 0

2011-06-05 16:30:25 (14 lat temu)

vajouk

Kobieta

Z nami od: 18-10-2007

Witam i ostrzegam o kolejnym przekręcie. Na spam dostałem -Tax Refund Notification - wysłane z adresu-From:
HM Revenue & Customs <alertsonline@hmrc.co.uk>
Na pierwszy rzut oka wszystko wygląda OK tylko trzeba wejsc przez odnośnik do strony HMRC, lecz naprawde przechodzimy do calkiem niezle podrobionej stronki gdzie należy wybrac swój bank i dalej sie zalogowac do swojego konta.

I tu juz jest problem odnosnik kieruje nas do strony(http://www.antoshka-nn.ru/images/UKtaxPayers/taxrefundation/) z RUMUNII i niestety stracimy swoje wszystkie oszczednosci.
"Zycie jest piekne trzeba tylko umiec z niego korzystac

Do góry stronyOffline

monika_1983

Post #5 Ocena: 0

2011-06-05 16:48:00 (14 lat temu)

monika_1983

Kobieta

Z nami od: 09-02-2011

czy ktos moze mi podpowiedziec jak zmienic nazwisko w paypal z panienskiego na obecne? udalo mi sie tylko zmienic adresata /jesli chodzi o wysylke/ na ebay.
I'm proud of my scars, I'm proud of my journey... Because it all led me to this moment

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #6 Ocena: 0

2011-06-08 14:20:40 (14 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Więc teraz mam też dylemat, co zrobić.
Dałem ogłoszenie na gumtree w sprawie sprzedaży produktu za 99 funtów i otrzymałem wiadomość od klienta, że może mi za niego zapłacić 250 dolarów, prosząc mnie o wysłanie prośby o wpłatę z mojego konta na paypalu.
Spytałem się dlaczego chce mi zapłacić tak dużo pieniędzy i odpisał, że jest marynarzem i przebywa na statku, a jego syn mieszka w Nigerii i właśnie do niego ma to być wysłane. Chce zapłacić tak dużo, ponieważ pokryje to koszty dostawy do Nigerii.
Wiem, że paypal jest niby bezpieczny i to nie ja mam mu wpłacić pieniądze, tylko on mi. Więc przekręt w stylu Western Union nie przejdzie. Jednakże ta sprawa wydaje mi się mocno podejrzana i nie wiem, czy ten człowiek nie mógłby wykorzystać loginu z mojego konta do celów przestępczych. W końcu różne "talenty" są na świecie.
Stąd proszę o poradę.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 08-06-2011 14:21 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krunschwitz

Post #7 Ocena: 0

2011-06-08 14:25:04 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

PRZEKRĘT!
Klasyka gatunku.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dwunasty

Post #8 Ocena: 0

2011-06-08 14:26:21 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-06-08 14:20:40, ChrisCov napisał(a):
Dałem ogłoszenie na gumtree w sprawie sprzedaży produktu za 99 funtów i otrzymałem wiadomość od klienta, że może mi za niego zapłacić 250 dolarów, prosząc mnie o wysłanie prośby o wpłatę z mojego konta na paypalu.
Spytałem się dlaczego chce mi zapłacić tak dużo pieniędzy i odpisał, że jest marynarzem i przebywa na statku, a jego syn mieszka w Nigerii i właśnie do niego ma to być wysłane. Chce zapłacić tak dużo, ponieważ pokryje to koszty dostawy do Nigerii.
Wiem, że paypal jest niby bezpieczny i to nie ja mam mu wpłacić pieniądze, tylko on mi. Więc przekręt w stylu Western Union nie przejdzie. Jednakże ta sprawa wydaje mi się mocno podejrzana i nie wiem, czy ten człowiek nie mógłby wykorzystać loginu z mojego konta do celów przestępczych. W końcu różne "talenty" są na świecie.
Stąd proszę o poradę.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ChrisCov</i> 08-06-2011 14:21 ]

Ty mu wyślesz a on cofnie paypala.
Nawet o tym nie myśl. Wałek,wałek,wałek i znowu Nigeria:)

Do góry stronyOffline

tom8104

Post #9 Ocena: 0

2011-06-08 14:29:55 (14 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Cytat:

2011-06-08 14:20:40, ChrisCov napisał(a):
Stąd proszę o poradę.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ChrisCov</i> 08-06-2011 14:21 ]

Typowka z Nigeri tzw nigerian scam, kilka lat temu jak zaczynalem przygode z ebayem chcieli mnie na to nabrac.

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #10 Ocena: 0

2011-06-08 14:40:03 (14 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2011-06-08 14:26:21, Dwunasty napisał(a):
Ty mu wyślesz a on cofnie paypala.
Nawet o tym nie myśl. Wałek,wałek,wałek i znowu Nigeria:)

Cytat:

2011-06-08 14:29:55, tom8104 napisał(a):
Typowka z Nigeri tzw nigerian scam, kilka lat temu jak zaczynalem przygode z ebayem chcieli mnie na to nabrac.

No Nigeria mi w tym wszystkim najbardziej nie pasowała, a poza tym to jedna z moich ulubionych parodii:

:-]
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,