MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Internet mobilny w Vodafone

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tomaszzet

Post #1 Ocena: 0

2010-11-14 18:52:57 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Mój net był z T-Mobile. Początkowo 3 GB miesięczny limit download. 3,2mbps /właściwie przez cały czas - 3 lata byłem ich klientem/. Po roku wygadałem od nich zmianę prędkości na max. 7,2 mbps i limit 10 GB. Gdy miałem wykorzystane 80% limitu to otrzymywałem o tym wiadomość. Gdy limit przekroczyłem, to miałem ograniczoną prędkość łącza /bardzo/, ale żadnych dodatkowych kosztów nie było.
Teraz mam BT. Po wielkich potyczkach mam dobre łącze, pełen film ściągam w 20-30 minut - full HD. Limit 40GB. Do tego mam rozmowy do PL w cenie takiej jak ze skype.
Mój net

Moja rada - zmieniaj, nie czekaj. Lepiej przez kabelek.

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 14-11-2010 18:59 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

albert35

Post #2 Ocena: 0

2010-11-14 19:18:47 (14 lat temu)

albert35

Mężczyzna

Z nami od: 27-10-2010

Cytat:

2010-11-14 09:53:47, Thorian napisał(a):
Witam. U mnie w mieście jest placówka Vodafone i oferują internet bez limitu z prędkością do 3,6 mb/s za 18£ na miesiąc. Tylko mam pewne zastrzerzenia, które chciałbym rozwiac. Prosze o odp. w punktach.

1. Czy jak zanim podpiszę umowę z Vodafone to mogę np. wziąć internet na okres próbny na 7 dni, aby zobaczyć czy wszystko ok itp. A potem ewentualnie oddać jak coś mi się nie spodoba?

2. Czy jak oferują nielimitowany internet to może być jakiś haczyk czy bd mógł dowoli siedzieć na yt czy pobierać filmy?

3. Czy jakość sygnału wpływa na pingi i down/upload? (Bo mój kumpel miał kiedyś neta od nich full sygnał, ale pobierał po 20kb/s)

4. Mój kumpel miał właśnie neta też od nich, ale miał 3gb na miesiąc za 15 f. Czy może być jakaś różnica między jego netem a moim? (Nie wiem jaką on miał prędkość w umowie)

5. Na 100% jestem pewien, że bd miał sygnał 4/5 lub 5/5 bo kumpel był wtedy ze swoim netem u mnie. Czy mogę liczyć na pingi poniżej 300 ms przy owym zasięgu?

6. Czy bezprzewodowy internet chodzi lepiej w nocy? Tak gdzieś po północy? Są mniejsze pingi etc? Czy bd miał jakąś znaczącą różnicę grając w grę WoW w nocy niż np. W południe?

Dziękuję z góry za udzielone odpowiedzi.

ponad dwa lata temu mialem Vodafona do 3gb, bezprzewodowy, generalnie lipa, strasznie mulil, o skype wieczorem moglem zapomniec, w dzien dawal rade, od wieczora, porazka, yt mulilo bardzo, szasami czekalem 15 min zeby zaladowalo jedna czesc filmu, jak chcesz przegladac maile, wiadomosci itp, to starczy ale inne to straszny muł

Do góry stronyOffline

PaulusR

Post #3 Ocena: 0

2010-11-14 19:54:49 (14 lat temu)

PaulusR

Mężczyzna

Z nami od: 19-08-2010

maksymalnie dostaniesz 5gb w 3 na kontrakt miesieczny, jezeli chcesz zrezygnowac z umowy to wysylasz list z 30 dniowym wyprzedzeniem, czyli kontrakt jest na minimum 2 miesiace. vodafone da Ci 3gb, i nic wiecej. w chwili obecnej nikt nie da ci bez limitu na mobile broadband... najwiec w "3". ale wpierw sprawdz zasieg.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,