Cytat:
2010-11-14 09:53:47, Thorian napisał(a):
Witam. U mnie w mieście jest placówka Vodafone i oferują internet bez limitu z prędkością do 3,6 mb/s za 18£ na miesiąc. Tylko mam pewne zastrzerzenia, które chciałbym rozwiac. Prosze o odp. w punktach.
1. Czy jak zanim podpiszę umowę z Vodafone to mogę np. wziąć internet na okres próbny na 7 dni, aby zobaczyć czy wszystko ok itp. A potem ewentualnie oddać jak coś mi się nie spodoba?
2. Czy jak oferują nielimitowany internet to może być jakiś haczyk czy bd mógł dowoli siedzieć na yt czy pobierać filmy?
3. Czy jakość sygnału wpływa na pingi i down/upload? (Bo mój kumpel miał kiedyś neta od nich full sygnał, ale pobierał po 20kb/s)
4. Mój kumpel miał właśnie neta też od nich, ale miał 3gb na miesiąc za 15 f. Czy może być jakaś różnica między jego netem a moim? (Nie wiem jaką on miał prędkość w umowie)
5. Na 100% jestem pewien, że bd miał sygnał 4/5 lub 5/5 bo kumpel był wtedy ze swoim netem u mnie. Czy mogę liczyć na pingi poniżej 300 ms przy owym zasięgu?
6. Czy bezprzewodowy internet chodzi lepiej w nocy? Tak gdzieś po północy? Są mniejsze pingi etc? Czy bd miał jakąś znaczącą różnicę grając w grę WoW w nocy niż np. W południe?
Dziękuję z góry za udzielone odpowiedzi.
ponad dwa lata temu mialem Vodafona do 3gb, bezprzewodowy, generalnie lipa, strasznie mulil, o skype wieczorem moglem zapomniec, w dzien dawal rade, od wieczora, porazka, yt mulilo bardzo, szasami czekalem 15 min zeby zaladowalo jedna czesc filmu, jak chcesz przegladac maile, wiadomosci itp, to starczy ale inne to straszny muł