MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prywatność w internecie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 6 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-10-07 17:24:47 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-10-07 17:33:48 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2010-10-07 18:17:04 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2010-10-07 17:33:48, Paulinqa napisał(a):
dane ktore na tej stronie znalazlam o sobie to tylko imie z inicjalem, nazwisko i miejscowosc w ktorej kupilam dom. tyle. nie ma pelnego adresu, nie ma mojej daty urodzenia. a przeciek bankowo z jakiejs instytucji bo gdzie indziej nie podaje inicjalu.

wiec to jest to co staram sie wytlumaczyc - predzej ktoras z instytucji przecieknie niz ktos moje dane z facebooka skroi...

To nie jest przeciek. To sa dane z rejestracji do wyborow. Pelne dane mozna uzyskac placac za nie calkiem niska cene.
Cytat:

mamy hasla do wszystkiego teraz, do fejsbuka, do skrzynki, do konta w banku - mysle ze prawdopodobienstwo przechwycenia przez kogos ktoregokolwiek z tych hasel jest bardzo male.

Wiekszosc hasel jest przesylana otwartym tekstem, chyba ze ktos swiadomie korzysta z SSL. Wystarczy w zwiazku z tym skanowanie niezabezpieczonej sieci bezprzewodowej, zeby te hasla wyluskac. Podobnie z innymi danymi podawanymi w formularzach.

Co od razu kojarzy mi sie ze znanym przekretem - wlamania na konto iTunes, gdzie ludzie maja zapisane dane kart.

Co do FB, to niektorzy nie uzywaja go do zabawy tylko do promocji i zarabiania pieniedzy. Ewentualnie sciagania ruchu na swoja strone.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 07-10-2010 18:22 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-10-07 18:23:11 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2010-10-07 18:28:27 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

http://antyweb.pl/google-przylapane-na-zbieraniu-danych-z-otwartych-sieci-wifi-za-pomoca-samochodu-google-street-view/
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-10-07 18:34:08 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-10-07 20:26:11 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-10-07 20:50:35 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Malahai1983

Post #9 Ocena: 0

2010-10-07 21:17:51 (15 lat temu)

Malahai1983

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2009

ie2ox4
Ty, 'rozgryzc' mnie? :-o:-o:-o:-]:-]:-]
Z calym szacunkiem dla Twojej detektywistycznej przenikliwosci myslenia i analizowania, ale... daleko Ci do 'rozgryzienia' mnie :-)

Przestalem komentowac Twoje wypowiedzi, bo po prostu nie ma to wiekszego sensu. Nigdy nie udalo mi sie podazac sladem Twojej logiki, nie udalo mi sie to i w tym temacie.

Jesli, jak sam piszesz, nie masz zamiaru sie przed nikim kryc to tylko pogratulowac dobrego samopoczucia. Ja nigdy przed nikim sie nie ukrywalem, ale odrobine zdrowej ostroznosci nie zaszkodzi, takie jest przynajmniej moje zdanie na ten temat.
'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2010-10-07 23:41:12 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Troche chyba sie dwie dyskusje pomieszaly w tym temacie. Nie sadze, ze autor sugerowal cos o klamaniu o sobie w celach zachowania prywatnosci.

To, ze nie podaje swojego adresu na portalach nie swiadczy o tym, ze klamie ghdfzie mieszkam; zwyczajnie w swiecie nie musi kazdy Tom, Dick & Harry wiedziec gdzie jest moj dom. Czy mam cos w nim do ukrycia? Mam i to duzo, a mianowicie swoja rodzine i jej prywatnosc, a ze zwgledu na specifike zawodu, zabezpieczenie, ze moje okna sa zaszklone do tej pory i samochod ma napompowane opny kazdego ranka. :-]

O zdjeciach dzieci na portalowych galeriach juz byly dyskusje na tym forum, wiec nie bede rozwijac poza komentarzem do wypowiedzi jednej z osob wczesniej. Jak nie jestem osoba porywcza, to chetnie wstrzasnelabym tym co powiedzial, ze to wina rodzicow jak pedofil "zlowi" w swoja siec dziecko (poprzez internet czy inaczej). Takie dziecko, jak i jego rodzina sa ofiarami przestepstwa, i jedyna winna osoba jest ta ktora sie do tego dopuscila, nikt inny, a obwinianie wina dziecka czy rodzicow to jest glupota niegodna nawet mozdzka "blondynki".

Ada

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,