2010-10-07 12:31:01, sniper00 napisał(a):
Bo spam w skrzynce to idzie szybko skasować, można dodać filterek i jednego spamera mniej, ale co z telefonami?
http://www.tpsonline.org.uk/tps/
Str 5 z 9 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2010-10-07 13:47:37 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2010-10-07 12:31:01, sniper00 napisał(a): Bo spam w skrzynce to idzie szybko skasować, można dodać filterek i jednego spamera mniej, ale co z telefonami? http://www.tpsonline.org.uk/tps/ Carpe diem.
|
justin1976 | Post #2 Ocena: 0 2010-10-07 13:48:25 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2007 Skąd: Londyn/Croydon |
To ja proponuję odwiedzenie tej stronki www.123people.co.uk/ Tam wpisując imię i nazwisko, można sprawdzić co o Tobie może zobaczyć przeciętny użytkownik sieci.
O mnie nie znalazłam nic ciekawego. |
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2010-10-07 13:57:22 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2010-10-07 13:00:48, Paulinqa napisał(a): nie widze w tym sensu... wiecie dlaczego - dlatego ze jak ktos bardzo chce to i tak was znajdzie, nawet i bez internetu. jest tyle instytucji w tym momencie, od szkol poczawszy konczac na kontach bankowych, ktore przetrzymuja wasze dane... ktore tez moga miec przecieki... co chwila sie slyszy ze jakies dane komus 'umknely' sprzed nosa i wszyscy klienci sprzedani. nawet najlepsza ochrona danych facebookowych was przed taka ewentualnoscia nie ochroni... ani zadne konto fikcyjne... Tylko, ze zwykly ziutek nie ma dostepu do danych instytucji. Konto fikcyjne ma to do siebie, ze nie podaje zadnych prawdziwych danych, wiec de facto chroni wlasciciela. Cytat: mysle ze to cale halo z ochrona danych i prywatnoscia to tylko kolejny problem ludzi ktorzy lubia sobie problemy stwarzac. Albo cenia swoja prywatnosc. Cytat: ze niby ktos bedzie wasze dane chcial ukrasc? i zrobic co? przekret jakis finansowy? oszaleliscie? w dzisiejszych czasach? Szczegolnie w dzisiejszych czasach. http://www.telegraph.co.uk/finance/personalfinance/consumertips/7910804/ID-fraud-up-22pc-due-to-recession.html Cytat: ja sie takimi rzeczami nie martwie. na wszystkich kontach bankowych mam dobre hasla i zabezpieczenia. nikt nie moze kupic nic przez internet moja karta dopoki nie zweryfikuje hasla bankowego. Ale wiesz, ze tylko czesc stron uczestniczy w systemie verified by Visa/Mastercard? Wystarczy byle krzaczasta strona, ktora nie uczestniczy i dane z Twojej karty kupuja to co sie chce. Albo transakcje przez telefon. Cytat: tak strasznie chcecie byc anonimowi w tym internecie, podczas kiedy dobry informatyk znajdzie was po adresie IP chociazby. jesli ktos chce byc anonimowy w Internecie to po prostu nie powinien go uzywac. Sprawdzic to mozna co najwyzej numer IP i w jakiej sieci jest. Bez dostepu do danych nie dowiesz sie do kogo nalezy chyba, ze chcesz wlamywac sie komus na niezabezpieczonego kompa, ktory siedzi za IP. Wystarczy korzystac z proxy i do widzenia. Cytat: a ryzyko ze ktos wykorzysta wasze dane z internetu jest takie samo jak i ryzyko tego ze ktos wykorzysta wasze dane bez niego... Znacznie trudniej jest zdobyc dane indywidualnej osoby niz zdobyc je z internetu i kupic hurtowo. Cytat: slyszalam, jasne ze slyszalam, o ludziach co to niby imie i nazwisko prawdziwe podali na n-k i ze niby ktos na nich kredyty jakies nabral... nie wiem czy to historia z palca wyssana czy jak. ze ludzie nie kontroluja co sie wokol nich w ich zyciach dzieje to juz inna kwestia... Podajesz swoje dane na FB, do tego data urodzenia, latwo sprawdzic Twoj adres jesli nie zrobilas opt-out z edytowanej listy wyborcow i wszystkie Twoje dane sa, by stworzyc nowe ID oparte na Twoim. Carpe diem.
|
Post #4 Ocena: 0 2010-10-07 13:59:12 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Malahai1983 | Post #5 Ocena: 0 2010-10-07 16:52:41 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2009 Skąd: Manchester |
Barbie
Na Ciebie Ty my juz mamy niezle portolio i tak ![]() Nie zgodzilbym sie, ze 'cale zamieszanie z ochrona danych osobowych' jest sztucznie wymyslone. To realne zagrozenie. A przekrety bankowe sa szczegolnie w tych czasach popularne. Bo co latwiejszego niz ulokowac sie w jakiejs ladnej, spokojnej okolicy i przy pomocy internetu + paru danych udostepnionych przez uzytkownika na roznych stronach zakosic pare funtow? Czysty biznes, nie trzeba zadnych masek czy uganiania sie za furgonetka z kasa. Wyprowadz po 1p od 200,000 osob codziennie przez jeden rok, troche sie uzbiera. A wiecie jak ostatnio jakas grupa kradla numery kart? Jedzili po miescie i podlaczali sie do siebie Wi-Fi sklepow jak Primark, sciagali wszystkie dane kart a potem je sobie sami drukowali i wyplacali pieniadze ![]() ![]() ![]() ![]() Widac wyrazny podzial miedzy tymi, ktorzy jednak wola sie nie wychylac i zbyt wielu dancych nie udostepniac a miedzy tymi, ktorzy 'nie maja nic do ukrycia i nikogo sie nie musza obawiac'. 'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2010-10-07 16:54:45 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2010-10-07 17:06:49 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2010-10-07 17:11:21 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2010-10-07 17:19:36 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Malahai1983 | Post #10 Ocena: 0 2010-10-07 17:24:45 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2009 Skąd: Manchester |
...od IP do adresu domowego to baaaaardzo dluga droga, tutaj juz sie trzeba troche na tym znac, nie pomoze Google...
'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'
|