Str 2 z 9 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-10-07 08:04:29 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2010-10-07 08:18:39 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2010-10-07 08:21:49 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ciesza | Post #4 Ocena: 0 2010-10-07 08:23:51 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-08-2007 Skąd: MANCHESTER |
A ja wyjatkowo zgadzam sie z io2ox4.
Jestem jaka jestem nie mam potrzeby prowadzenia podwojnego zycia. Piszac komentarze czy posty, pisze to co mysle. Nie wiem w jaki sposob ktos mialby wykorzystac przeciwko mnie podane informacje. Nie wstydze sie mojego nazwiska, pracy wyksztalcenia, ani zycia jakim zyje. Co do informacji kontaktowych, dostepne sa dla tych, dla ktorych powinny byc dostepne |
Malahai1983 | Post #5 Ocena: 0 2010-10-07 08:26:38 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2009 Skąd: Manchester |
Tak naprawde chodzilo mi o bardzo szeroko pojety temat prywatnosci w internecie. Wiaze sie to z chociazby ochrona przed kradzieza dancyh osobowych np. w celu wyczyszczenia Twojego konta w banku, poprzez ochrone przed roznymi malo nam przychylnymi ludzmi, ktorzy znaleznione informacje moga chciec wykorzystac do uprzykrzenia nam zycia a konczac na sytuacjach ekstremalnych, jak np. pedofilach namierzajacych nasze dzieci online.
To nawet nie o to chodzi ze zamieszczamy wiele danych w swoich profilach, ale jakby wziasc pod lupe chociazby kilka osob z tego forum to by mozna napisac ich biografie, na podstawie ich postow z ostatnich paru czy parunastu miesiecy. Myslicie, ze to jest dobre? To, ze udostepniamy tyle danych bez zastanowienia sie czesto, czy nie moga zostac one wykorzystane w niewlasciwy sposob? Nie mowie z drugiej strony, ze mamy chowac glowy w piasek, zamknac sie w domu, odciac prad, gaz i zasieki w ogrodku zalozyc 'bo tak bedziemy bezpieczniejsi', ale... czasami w pewnych sytuacjach dochodzi do mnie to, ze w duzej czesci jestesmy bezbronni jesli chodzi o internet, nie potrafimy sie chronic przed zagrozeniami z niego plyniacymi. I tutaj pytanie do wszystkich Rodzicow: filtrujecie moze np.rezultaty wyszukiwarki Google dla swoich dzieciakow, lub macie zalozone programy filtrujace wszystkie tresci plynace z internetu? 'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2010-10-07 08:31:34 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2010-10-07 09:05:09 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ciesza | Post #8 Ocena: 0 2010-10-07 09:28:37 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-08-2007 Skąd: MANCHESTER |
I znowu pojawia sie kwestia logicznego myslenia, bo tego nic nie zastapi.
Pisze to co uwazam za stosowne, jezeli ktos uwaza, ze pol swiata powinno wiedziec, ze ma grzybice pochwy, wlasnie zjadl ogorka, rozstala sie z mezem, chce popelnic samobojstwo - to wszystko jest ich decyzja - nie moja. Moja prywatnosc jest strzezona na tyle, na ile sie sama zdecyduje. Sa aspekty, na ktore niestety nie mam wplywu jak wspomniane wyzej sprzedawanie danych osobowych miedzy firmami, za to wszelkie dziwne telefony koncza sie po moim pytaniu skad maja moj numer telefonu i czy sa w stanie przeslac kopie dokumentu w ktorym wyrazilam zgode na kontakt pod tym numerem... Mina rozmowcy bezcenna - szkoda, ze nie moge jej widziec ![]() Zdjecia, hmm dostepne tylko dla znjomych, choc nie twierdze, ze wszyscy moi znajomi sa "normalni" wy wiecie o kim mowie ![]() ![]() Dobra jaja sobie robie. Czy mozna napisac kogos biografie? Alez mozna, rozszezona wersje lub okrojona, i to sa decyzje osoby, ktora sie dzieli informacjami. Jak ktos czyta uwaznie, o kazdej z zalogowanych chociazby tutaj osob jest w stanie powiedziec kilka slow |
drucianka | Post #9 Ocena: 0 2010-10-07 09:41:47 (15 lat temu) |
Z nami od: 13-10-2007 |
Zgadzam się z Malahai, czasem ludzie podają za dużo, fotki dzieci w wannie, auta, domu... wszystko jak na karcie. Nie trzeba się okrywać, absolutnie, też mam konto na fb i nk, nazwisko jest i nie widzę w tym ryzyka, ale już daty urodzenia nie podaje ani adresu, komu chce temu podam, przecież tyle rzeczy można 'wybankować' na date urodzenia.
Dom zamykamy na klucz przed złodziejami nawet jak nie mamy nic do ukrycia nie? |
Post #10 Ocena: 0 2010-10-07 09:42:30 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|