Pewnie o niejednym uzytkowniku z Mojej Wyspy, jedynie przez sprawdzenie kilku najbardziej popularnych stron mozna dowiedziec sie: jak ma na imie i nazwisko, gdzie mieszka, czy ma dzieci, zobaczyc zdjecia dzieci (wieeeele osob wszuca je do Galerii chociazby na MW!), dowiedziec sie czym jedzi, gdzie pracuje, jak wyglada jego zycie osobiste - moglbym wymieniac tak jeszcze dlugo.
Nie przeraza Was to czasami? Wiekszosz z nas czuje sie dosc swobodnie w internecie, wydaje nam sie, ze jestesmy anonimowi 'no bo przeciez jest tutaj tyle osob', ale tak naprawde czy aby na pewno tak to wyglada z anonimowoscia?
Czy wydaje Wam sie, ze chronicie swoje dane personalne oraz swoja Rodzine wystarczajaco? Nie boicie sie, ze kiedys ktos kto bedzie chcial sie dowiedziec o Was 'nieco wiecej' wykorzysta te wszystkie powszechnie dostepne dane przeciwko Wam? A nie daj Boze, przeciwko Waszej Rodzinie, dzieciom???
Ja dzisiaj zablokowalem wszystkie swoje wczesniej publicznie dostepne dane na Facebook, szczegolnie, ze wiem, ze jest pare osob, ktore chcialyby o mnie wiedziec nieco wiecej