MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Internet mobilny na karte w Szkocji

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ralfd234

Post #1 Ocena: 0

2010-09-15 20:10:35 (15 lat temu)

ralfd234

Mężczyzna

Z nami od: 15-09-2010

witam
jestem od niedawna w Szkocji, mój pobyt nie będzie zbyt długi. Dlatego też nie chciałbym brać internetu abonamentowego-12 miesięcy to stanowczo za dużo. W Polsce korzystałem z Play Online na karte oraz z iPlusa. Starter z playa mozna bylo kupic w zwykłym sklepie, aktywować odpowiedni pakiet i można było korzystać z atrakcyjnej oferty transmisji danych. Kartę SIM wsadzałem do telefonu, a ten podpinałem do laptopa, i tak łączyłem sie z internetem. Transmisja danych mogła wydawać się droga w porównaniu z Neostrada itp, ale dla mnie najważniejsza była mobilność oraz brak wiążących umów długoterminowych. Czy coś podobnego można zakupić w Szkocji? Na tym forum przeczytałem wątek o jakieś sieci 3, tam ponoć mają pakiet 5GB za 15f/miesiąc. Ta ilość spokojnie starczyła by mi (jedynie na gg+pare stron www). Ta oferta 3ki jest na podobnej zasadzie, jak Play? Tj bez żadnej umowy, tylko kupuje sobie pakiet 5GB ważny miesiąc? Od razu mówię, że moja znajomość angielskiego jest bardzo znikoma i posługuję się translatorem:P
z góry dzięki za pomoc :)

[ Ostatnio edytowany przez: ralfd234 15-09-2010 20:26 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PaulusR

Post #2 Ocena: 0

2010-09-15 21:25:04 (15 lat temu)

PaulusR

Mężczyzna

Z nami od: 19-08-2010

witaj, gdzie mieszkasz w szkocji?? bo jezeli w edynburgu to mozesz zajsc do the carphone warehouse na princess street-tam pracuje Polka ktora Ci wszystko wyjasni...:) jezeli nie to juz odpowiadam na Twoje pytania, w 3 owszem jest oferta 5Gb ale to jest kontrakt(aczkolwiek jest to 1-miesieczny kontrakt, z ktorego mozna zrezygnowac po miesiacu-trzeba dac 30dniowe wypowiedzenie umowy, czyli kontrakt faktycznie jest na minimum 2 miesiace). druga opcja jest pay as you go, gdzie kupujesz modem i pozniej co miesiac doladowujesz sobie konto np. online. w tym wypadku w "3" modem kosztuje 29.99f - modem plus 1Gb, lub 39.99f - modem plus 3Gb. pozniej doladowujesz konto - i tak 10f to 1Gb, 15f to 3Gb, 25f to 7Gb. wazne na miesiac. w vodafonie jest teraz oferta, gdzie modem i doladowanie kosztuje 19.99f - modem i 3Gb, ale potem doladowanie to tylko 15f i masz za to tylko 1Gb. w O2 modem kosztuje tez 19.99f,a le to cena tylko za modem, za doladowanie konta 15f otrzymasz 2Gb. orange nie robi pay as you go-tylko kontrakty. a t-mobile nie polecam.

zycze powodzenia, jak jakies pytanka to wal smialo:))

Do góry stronyOffline

ralfd234

Post #3 Ocena: 0

2010-09-15 22:44:41 (15 lat temu)

ralfd234

Mężczyzna

Z nami od: 15-09-2010

dzięki wielkie
co do Vodafone, to zupełnie się tego nie opłaca, podobnie zresztą jak w o2, jeśli chodzi o te późniejsze doładowania. A w przypadku wzięcią modemu i 3GB za 19.99f w Vodafone, to na ile to jest wiążące, można to mieć np przez miesiąć a później zrezygnować i modem sobie zachować?
W sumie, to najlepiej chyba wziąć '3'-5GB za 15f. Szkoda, że to właśnie defakto 2 miesiące aż, nie wiem, czy tyle tutaj będę. A czy można by np zaraz po zamówieniu, od razu złożyć wypowiedzenie? Czy bariery 2 miesięcy nie da się obejść?
I jeszcze jedno, czy można samą karte SIM zamówić? Mój telefon spokojnie może robić za modem, do tej pory tak w Polsce robiłem, podpinając go do komputera.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2010-09-15 22:51:28 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Internet w Vodafone jest o tyle dobry, ze placi sie za transfer bez ograniczenia czasowego. Czyli kupujesz 1gb i korzystasz z internetu tak dlugo, az zuzyjesz.
Czytalam na ich stronie, ze niby jest ograniczenie 180 dni, ale mam karte rok i ciagle korzystam z pierwszego doladowania, ktore bylo razem z modemem.

Zanim wybierzesz siec sprawdz zasieg 3g w swoim rejonie. Co Ci po najkorzytniejszej ofercie, jesli internet nie bedzie dzialal lub dzialal bardzo slabo.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 15-09-2010 22:52 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Maciekkkkk

Post #5 Ocena: 0

2011-02-10 18:49:28 (14 lat temu)

Maciekkkkk

Mężczyzna

Z nami od: 10-02-2011

jak zerwac taka umowe? wypelnia sie jakis formularz?

Do góry stronyOffline

Maciekkkkk

Post #6 Ocena: 0

2011-02-10 18:50:33 (14 lat temu)

Maciekkkkk

Mężczyzna

Z nami od: 10-02-2011

witam mam pytanie w zwiazku z umowa internetu w 3 5gb miesieczny kontrakt jak taki zerwac?

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,