Cytat:
2010-09-08 00:17:10, clowni napisał(a):
O Virgin'ie wiem ze nie musze miec numeru telefonu, maja kabel. Ale dla mnie sa w tym momencie za drodzy.
no właśnie za drodzy?
instalacje lini w BT 80+VAT
Abonament za linie - 10
Abonament za internet ile tam? 7-10?
szybkość i stabilność wątpliwa
Virgin po lini telewizji kablowej
instalacja samemu 15 funtów a spec ok 30
abonament 20 z utrzymaniem lini
stabilny, szybki
oczywiste stabilność może być kiepska gdy virgin będzie musiał pościć sygnał po lini telefonicznej bo wtedy jakość będzie taka jak kable BT.
Jak masz gniazgko TV kablowej virgin to bierz Virgin.
i jeszcze jedno bo na poprzednim domu mielismy BT + O2, najpierw problematyczna intalacja, mało brakowalo musieli byśmy zapłącić 244 funty, najpierw rano wysyłaja sms ze technik nie przyjedzie rano tylko po polodniu, wiec kolezanka poszla do pracy, jeszcze nie zdazyła dojsc a facet dzwoni gdzie ona jest, no ta wraca, i czeka na niego, przyszedł cos tam zrobił.
okazuje sie ze za dwie wizyty nas chca skasować, dobrze ze była wyszczekana i się uadło po kilkunastu telefonach anulować.
Ale to nie koniec, wcisneli na siłe abonament na rozmowy, i miało być tak że jak nie bedzie uzywane to zwrócą i zlikwidują, oczywiscie hukiem odbiła sie wczesniejsza sytuacja ze tam nie zapłącone i ze kasy nie oddadza.
Znowu pisanie, dzwonienie.
Teraz internet, no jak chodził to jakoś chodził, ale jak się bydle rozjechało to i kilka godzin nie mogło się zestawić, po prostu linia telefoniczna była posiatkowana, a ten spec za 200 funtów gdy rozdzielał kable od virgina zrobił to tak fachowo ze potrafiło sie rozjechać kilka razy w miesiącu.
Rozwiazanie umowy, no z telefonem to nie wiem bo to załatwiała koleżanka ale tez były jazdy, z O2 udało się po 12 miesiacach. (umowa na 18)tylko dlatego że na nowym mieszkaniu nie ma łącza telefonicznego tylko Virgin.
Uff
zamówiłem Virgin, na 3 dzien przyszedl gosciu i w ogrodzie skręcił kabel, na następny dzień przyszła paczka, wpiełem kable wg instrukcji, zalogowałem się i biega do dziś.
na nowym mieszkaniu Tylko kablowy Virgin
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.