MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z rezygnacja

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

refleksja

Post #1 Ocena: 0

2009-08-06 16:43:42 (16 lat temu)

refleksja

Kobieta

Z nami od: 13-09-2008

Cytat:

2009-08-06 16:38:38, RavenSoul napisał(a):
A ja niestety muszę coś od siebie dodać, bo mnie rozniesie ;-)
Wszyscy tutaj kurde , tacy wyedukowani, prounijni, wręcz gardzący "polaczkami" które to biedne sieroty zostały w kraju.
Jednak, gdy ktoś się zgłasza po pomoc to wychodzi szydło z worka. Nie chcecie pomóc to po co piszecie? Przebąknijcie pod nosem "radź sobie sam tępaku" (bez obrazy dla autora tematu, to tylko przykład) i tyle. Ale nie, odzywa się nasza narodowa cecha, tak właśnie wyszydzana przez was samych polaczkowatość. Bo czemu tylko odmówić pomocy jak można "zgnoić", prawda? Nie zna angielskiego, radź sobie sam jak wyjechałeś, nie zna polskiego, za mały, rudy pewnie i garbaty... szkoda tylko że nie można kopnąć i napluć w twarz, co nie?
Wstyd i hańba i jeszcze pewnie niektórzy nazwą się lepszymi bo są "oświeconą śmietanką emigracji":-o
buahaha

To chyba nie o mnie, bo nie czułam się nigdy emigrantem... Wyjechałam rzucona tutaj przez los - że się tak patetycznie wyrażę ;-)
I za 23 dni kończę moją przygodę.

Poza tym Kolego - autor postu otrzymał pomoc i z reguły ludzie tutaj piszący ją otrzymują.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #2 Ocena: 0

2009-08-06 16:56:46 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

andbit

Post #3 Ocena: 0

2009-08-06 17:18:14 (16 lat temu)

andbit

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 14-07-2009

do moderatora: czym mój post różnił się od postu tego kretyna, który poradził uczyć się angielskiego?! Nie użyłem żadnych wulgaryzmów itp., w czym problem? Inny koleś może bezkarnie obrażać użytkowników forum, ja nie mogę mu odpowiedzieć? Jesteście wszyscy puści jak on. Pierdzielcie się.

[ Ostatnio edytowany przez: andbit 06-08-2009 18:01 ]

Uwaga moderatora: post edytowany przez moderatora. Jednoczesnie ostrzegam! Nastepne tego typu wypowiedzi, bezwzglednie zostana usuniete!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

andbit

Post #4 Ocena: 0

2009-08-06 17:20:24 (16 lat temu)

andbit

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 14-07-2009

Krzyżyk na drogę "refleksja" !

[ Ostatnio edytowany przez: andbit 06-08-2009 18:02 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Webmaster

Post #5 Ocena: 0

2009-08-06 18:08:49 (16 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Cytat:

2009-08-06 17:18:14, andbit napisał(a):
do moderatora: czym mój post różnił się od postu tego kretyna, który poradził uczyć się angielskiego?! Nie użyłem żadnych wulgaryzmów itp., w czym problem? Inny koleś może bezkarnie obrażać użytkowników forum, ja nie mogę mu odpowiedzieć? Jesteście wszyscy puści jak on. Pierdzielcie się.

Otóż właśnie, nie różnił się niczym. I nie może bezkarnie obrażać innych użytkowników forum ani ta osoba - której konto właśnie z tego powodu zostało zablokowane - ani Ty, dokładnie z tego samego powodu. Kultura wypowiedzi i regulamin obowiązują na tym forum każdego.
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Webmaster

Post #6 Ocena: 0

2009-08-06 18:16:35 (16 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Cytat:

Wszyscy tutaj kurde , tacy wyedukowani, prounijni, wręcz gardzący "polaczkami" które to biedne sieroty zostały w kraju.
Jednak, gdy ktoś się zgłasza po pomoc to wychodzi szydło z worka. Nie chcecie pomóc to po co piszecie? Przebąknijcie pod nosem "radź sobie sam tępaku" (bez obrazy dla autora tematu, to tylko przykład) i tyle. Ale nie, odzywa się nasza narodowa cecha, tak właśnie wyszydzana przez was samych polaczkowatość. Bo czemu tylko odmówić pomocy jak można "zgnoić", prawda? Nie zna angielskiego, radź sobie sam jak wyjechałeś, nie zna polskiego, za mały, rudy pewnie i garbaty... szkoda tylko że nie można kopnąć i napluć w twarz, co nie?
Wstyd i hańba i jeszcze pewnie niektórzy nazwą się lepszymi bo są "oświeconą śmietanką emigracji":-o
buahaha

Tu się zgodzę. Rozumiem jeszcze osoby wypowiadające się w temacie, żeby utrzymać go na górze listy do czasu udzielenia pomocy przez kogoś, kto zna się na rzeczy. Nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem odpowiedzi w stylu "ucz się języka". Na tej samej zasadzie można odpowiedzieć dziesiątkom innych osób szukających porady na forum - ucz się ekonomii, poczytaj o elektronice, naucz się sam radzić z komputerem... Chyba nie o to tutaj chodzi, prawda?
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2009-08-06 18:51:38 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

evasta4

Post #8 Ocena: 0

2009-08-06 19:41:40 (16 lat temu)

evasta4

Kobieta

Z nami od: 12-06-2008

Cytat:

2009-08-06 18:16:35, Webmaster napisał(a):
Cytat:

buahaha

Tu się zgodzę. Rozumiem jeszcze osoby wypowiadające się w temacie, żeby utrzymać go na górze listy do czasu udzielenia pomocy przez kogoś, kto zna się na rzeczy. Nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem odpowiedzi w stylu "ucz się języka". Na tej samej zasadzie można odpowiedzieć dziesiątkom innych osób szukających porady na forum - ucz się ekonomii, poczytaj o elektronice, naucz się sam radzić z komputerem... Chyba nie o to tutaj chodzi, prawda?

Dokladnie. Zgadzam sie z obiema powyzszymi wypowiedziami.
Dodam jeszcze cos apropos bledow ortograficznych, bo i mnie one raza.Jednakże bład jaki popelnil autor tematu to nic w porownaniu z bledami jakie non stop popelniaja tu niektorzy uzytkownicy a jakos ich sie za to nie obraza i nie poucza:-(

[ Ostatnio edytowany przez: evasta4 06-08-2009 19:43 ]

"(...)Ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie,parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę(...)".

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

refleksja

Post #9 Ocena: 0

2009-08-06 19:49:02 (16 lat temu)

refleksja

Kobieta

Z nami od: 13-09-2008

Cytat:

2009-08-06 19:41:40, evasta4 napisał(a):
Cytat:

2009-08-06 18:16:35, Webmaster napisał(a):
Cytat:

buahaha

Dokladnie. Zgadzam sie z obiema powyzszymi wypowiedziami.
Dodam jeszcze cos apropos bledow ortograficznych, bo i mnie one raza.Jednakże bład jaki popelnil autor tematu to nic w porownaniu z bledami jakie non stop popelniaja tu niektorzy uzytkownicy a jakos ich sie za to nie obraza i nie poucza:-(

Kiedyś założyłam taki wątek o analfabetyzmie, w którym zebrałam wiele błędów, jakie wtedy akurat można było znaleźć. Później zaprzestałam procederu, bo musiałabym chyba tylko siedzieć i wpisywać. Nie jest więc tak, że się nie gani.

Ostatnio także, w jednym wątku, jedna z użytkowniczek użyła nieprawidłowo wyrazu. Podesłałam jako mój post w tym wątku właściwą definicję.

I na koniec. Nie zgodzę się z tym, aby te błędy były niczym w porównaniu do innych.

Chłopcy zaregaowali za ostro, ale w założonym i wspomnianym przeze mnie temacie także były podobne wypowiedzi. Z tą różnicą, że tam szło to w ogół.

Znalazłam kiedyś bardzo stary temat Administratora, który szukał chętnych to poprawy błędów. Zgłosiła się jakaś dziewczyna, ale powiedziano jej, z tego co pamiętam, że prośba jest tylko do moderatorów.

Jakiś czas temu prosiłam o konto moderatora, TYLKO po to, aby móc poprawiać błędy, ale powiedziano mi, że moderatorów jest dostatcznie dużo.

Wniosek z tego taki, że to moderatorzy powinni poprawiać takie błędy, ale tego nie robią. Pozostawienie jednak postów z tak rażącymi błędami, grozi ich powielaniem.

[ Ostatnio edytowany przez: refleksja 06-08-2009 19:50 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Superlover

Post #10 Ocena: 0

2009-08-06 19:53:58 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-08-06 14:49:57, Magdalena77 napisał(a):
Cytat:

2009-08-06 14:17:18, refleksja napisał(a):
Ale wisi mi to czy kolega włada językiem angielskim czy nie, choć decydując się na wyjazd do UK powienien dołożyć starań i nauczyć się choć w stopniu podstawowym.
Rozumiem, że można nie umieć napisać pisma, napisanie pisma urzędowego nawet po polsku dla osoby, która w tym nie siedzi może być trudne.

Mnie chodziło tylko i wyłącznie o to, jak ten Pan pisze w języku ojczystym. To wstyd

A dla mnie powyższy post to wstyd.
Nie na temat, byle dołożyć drugiemu.
A co Tobie do popełnionych błędów? Ty jesteś taka idealna? Może poprawniej piszesz i myślisz, że to Cię upoważnia do krytyki...
Proponuję kompleksy leczyć gdzie indziej. Każdy ma prawo się tutaj wypowiadać, niezależnie czy zna angielski czy nie, czy popełnia błędy czy nie, czy jest wykształcony czy nie... itd.

Ostatnia jakze sluszna uwaga dotyczy jak rozumiem takze refleksji?
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,