MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z rezygnacja

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

acerek

Post #1 Ocena: 0

2009-08-06 14:34:02 (16 lat temu)

acerek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-07-2009

sylvipiter
Nie jestem pseudo rodakiem. Po prostu wkurzaja mnie rodacy ktorzy przyjezdzaja do Anglii i nie znaja angielskiego oraz nie chca uczyc sie. Bo latwiej im wydac kase na tlumacza lub skomlec na forum!!!!

Poza tym nawet jesli pominiesz to co napisalem powyzej to zwroc uwage jak ten idiota pisze w ojczystym jezyku!!!

Gonzales:
Masz racje:

Ogolnie:
Zamiast wylacznie balowac, pracowac itp to moze warto popracowac nad swoimi kwalifikacjami ktore przyniosa przede wszystkim zysk danej osobie a dopiero pozniej ogolowi.

[ Ostatnio edytowany przez: acerek 06-08-2009 14:35 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Magdalena77

Post #2 Ocena: 0

2009-08-06 14:49:57 (16 lat temu)

Magdalena77

Kobieta

Z nami od: 03-09-2008

Cytat:

2009-08-06 14:17:18, refleksja napisał(a):
Ale wisi mi to czy kolega włada językiem angielskim czy nie, choć decydując się na wyjazd do UK powienien dołożyć starań i nauczyć się choć w stopniu podstawowym.
Rozumiem, że można nie umieć napisać pisma, napisanie pisma urzędowego nawet po polsku dla osoby, która w tym nie siedzi może być trudne.

Mnie chodziło tylko i wyłącznie o to, jak ten Pan pisze w języku ojczystym. To wstyd!

[ Ostatnio edytowany przez: <i>refleksja</i> 06-08-2009 14:17 ]

A dla mnie powyższy post to wstyd.
Nie na temat, byle dołożyć drugiemu.
A co Tobie do popełnionych błędów? Ty jesteś taka idealna? Może poprawniej piszesz i myślisz, że to Cię upoważnia do krytyki...
Proponuję kompleksy leczyć gdzie indziej. Każdy ma prawo się tutaj wypowiadać, niezależnie czy zna angielski czy nie, czy popełnia błędy czy nie, czy jest wykształcony czy nie... itd.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #3 Ocena: 0

2009-08-06 14:55:15 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

kinga-ska

Post #4 Ocena: 0

2009-08-06 15:09:14 (16 lat temu)

kinga-ska

Kobieta

Z nami od: 01-08-2008

I am writing to cancel my broadband internet supplied to my address at: numer domu, ulica , miasto, kod pocztowy, my account reference number is as follows: (wpisz numer konta internetu, z rachunku czy z umowy).

Please consider this letter as a notice to the agreement I have with Virgin Media Internet, effective from 06/08/2009. (zazwyczaj musisz daj miesiac wypowiedzenia, wiec miesiac od tego listu)

I have had to move back to Poland because of the unforeseen circumstances, and therefore I no longer wish to keep my internet broadband account.

You can contact me via e-mail (tu podaj swoj e-mail) should you wish to discuss anything else with me.

Your sincerely
Twoje nazwisko

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

hansgrieg

Post #5 Ocena: 0

2009-08-06 15:20:41 (16 lat temu)

hansgrieg

Mężczyzna

Z nami od: 09-08-2008

Cytat:

2009-08-06 14:34:02, acerek napisał(a):
sylvipiter
Nie jestem pseudo rodakiem. Po prostu wkurzaja mnie rodacy ktorzy przyjezdzaja do Anglii i nie znaja angielskiego oraz nie chca uczyc sie. Bo latwiej im wydac kase na tlumacza lub skomlec na forum!!!!

Poza tym nawet jesli pominiesz to co napisalem powyzej to zwroc uwage jak ten idiota pisze w ojczystym jezyku!!!

Gonzales:
Masz racje:

Ogolnie:
Zamiast wylacznie balowac, pracowac itp to moze warto popracowac nad swoimi kwalifikacjami ktore przyniosa przede wszystkim zysk danej osobie a dopiero pozniej ogolowi.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>acerek</i> 06-08-2009 14:35 ]

acerek a Ty co, taki z Ciebie cwaniaczek???
Tak za...scie dobrze znasz angielski, co???
Typowy polus, nic dodac nic ujac.
A za dwa dni bedziesz jeczal, ze na emigracji nie mozna na nikogo liczyc, a juz tym bardziej na rodaka. Bedziesz narzekal, ze wszyscy inni sobie pomagaja, tylko nie Polacy.
Wlasnie min. po to jest to forum, by pomagac i informowac innych.
Jezeli nie pomagasz, zrob cos dla Nas i nie przeszkadzaj przynajmniej.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

AGALON

Post #6 Ocena: 0

2009-08-06 15:22:16 (16 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

kinga-ska brawo za udzielenie odpowiedzi.

Reszte prosze o darowanie sobie wpisow na temat acerka.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

refleksja

Post #7 Ocena: 0

2009-08-06 15:29:06 (16 lat temu)

refleksja

Kobieta

Z nami od: 13-09-2008

Myślę sobie, że na tym forum raczej ludzie sobie pomagają. Tutaj często się takie prośby zdarzają i z reguły pytający otrzymuje odpowiedź.

Faktem jest, że uważam, że decydując się na wyjazd do obcego kraju na dłużej (na tyle długo, aby mieć umowy np. z dostawcą Internetu) odpowiedzialnie jest znać język w stopniu komunikatywnym, który ułatwi życie codzienne.

Uważam także, że wyjeżdżając powinniśmy doskonalić te umiejętności poprzez kursy, oglądanie tv, rozmawianie w języku obcym. Wyjechanie do innego kraju jest pewną szansą na zdobycie kolejnych umiejętności.

Nauczenie się języka jest niewątpliwym plusem po powrocie do kraju.
Panie w postach powyżej jadą po mnie nie wiedzieć czemu. Wyraźnie napisałam, że nie ma to dla mnie znaczenia, czy autor mówi po angielsku czy nie, choć lepiej by było aby choć trochę mówił. Lepiej = bezpieczniej, bardziej odpowiedzialnie.

Od dawna postuluję na tym forum o dbałość o język ojczysty. Pewne błędy są dopuszczalne granicą humoru. Te były z niewiedzy lub niedbalstwa. Używajmy korektora. Jeśli wiemy, że mamy problem z ortografią to piszmy w Wordzie, który błędy wyłapuje. Nie powinniśmy się tak łatwo godzić na masakrowanie naszego języka.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #8 Ocena: 0

2009-08-06 15:47:10 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

refleksja

Post #9 Ocena: 0

2009-08-06 15:50:12 (16 lat temu)

refleksja

Kobieta

Z nami od: 13-09-2008

Cytat:

2009-08-06 15:47:10, andzia1303 napisał(a):
Wiesz refleksja ja przyjechalam do UK nie znajac jezyka,jestem tu rok,i jakos zaczynam po malu mowic,ale pisac to wyzszy szczebel.
Wiec po co te komentaze,moze pytajacy,proszacy o pomoc na tyle umie jezyk ze sie dogadal kupujac w Virginie.

Ja radze sobie z pismami w google tlumaczu,jak przetlumaczy tak przetlumaczy :-]i takie wysylam emaile

Andziu - powtórzę. Chodziło mi o JĘZYK POLSKI.
I Tobie gratuluję - tego, że coś z wyjazdu wynosisz. I trzymam kciuki.

ps. uważaj na google translator, czasem potrafi niezłe gówno wypuścić.
Zapewne jeśli tekst z google wrzucisz na forum, to ktoś, kto akurat będzie miał czas, jakoś go wyładni.

[ Ostatnio edytowany przez: refleksja 06-08-2009 15:51 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

RavenSoul

Post #10 Ocena: 0

2009-08-06 16:38:38 (16 lat temu)

RavenSoul

Mężczyzna

Z nami od: 13-11-2008

A ja niestety muszę coś od siebie dodać, bo mnie rozniesie ;-)
Wszyscy tutaj kurde , tacy wyedukowani, prounijni, wręcz gardzący "polaczkami" które to biedne sieroty zostały w kraju.
Jednak, gdy ktoś się zgłasza po pomoc to wychodzi szydło z worka. Nie chcecie pomóc to po co piszecie? Przebąknijcie pod nosem "radź sobie sam tępaku" (bez obrazy dla autora tematu, to tylko przykład) i tyle. Ale nie, odzywa się nasza narodowa cecha, tak właśnie wyszydzana przez was samych polaczkowatość. Bo czemu tylko odmówić pomocy jak można "zgnoić", prawda? Nie zna angielskiego, radź sobie sam jak wyjechałeś, nie zna polskiego, za mały, rudy pewnie i garbaty... szkoda tylko że nie można kopnąć i napluć w twarz, co nie?
Wstyd i hańba i jeszcze pewnie niektórzy nazwą się lepszymi bo są "oświeconą śmietanką emigracji":-o
buahaha

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,