MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Podwyżka w BT - czy można zakończyć kontrakt?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

yanovitz

Post #1 Ocena: 0

2009-05-20 13:25:46 (16 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Cytat:

2009-05-20 13:22:16, grazia1102 napisał(a):
Cytat:

2009-05-20 13:06:28, yanovitz napisał(a):
Cytat:

2009-05-20 12:49:59, grazia1102 napisał(a):
A nie mozesz po kilku miesiacach po prostu zmniejszyc pakiet, bo nie jestes w stanie wykorzystac tego co masz i nie ma sensu za to placic? Ja tak zrobilam z Virgin, placilam za jakies 500 kanalow telewizyjnych z czego moze 20 bylo godnych zainteresowania....no i obylo sie bez problemow! To samo z telefonem, na poczatek wybralam evenings & international cheap calls, a jako ze z tego nie korzystalam to zrezygnowalam. I to chyba bylo po 6 miesiacach z tym ze umowa byla na 12....
Moja kolezanka ma telefon z Talk Talk ale linie z BT....przez dwa tygodnie byla bez netu i tel....bo tak po prostu ja rozlaczyli, mowiac ze ONA tak chciala, kiedy nikt w takowej sprawie nigdy nie dzwonil! To sie nazywa security... ;-)A pozniej jeden na drugiego zganial, nie mogac dojsc do porozumnienia....
Dluga i skomplikowana historia, ale z tego co slyszalam BT wykreca wiele numerow klientom.... :-Y
Powodzenia zycze! :-]

Masz pewnie ustawiony z nimi Direct debit, chyba inaczej z reszta sie nie da. BT pobiera oplaty tak jakbys mial z nimi kredyt, policz sobie ile Ci wychodzi oplat kwartalnie, podziel to na miesieczne raty. Do tego szacuja ile srednio wykonujesz rozmow i doliczaja odpowiednio. Caly problem polega na tym ze rozliczaja Cie nie za rozmowy, ktore wykonales tylko te ktore wykonasz. Ja mialem z nimi najdrozszy pakiet (notabene zupelnie nie wart tych pieniedzy) do tego linia no i jak oszacowali sobie ile miesiecznie rozmawiam to zaczeli mnie kasowac prawie £60 miesiecznie!!!

Niby sie zgadzalo ale rachunki rzeczywiscie malo przejrzyste. Dodam jeszcze ze po rozwiazaniu kontraktu BT nadal sobie przez 2 miesiace pociagnelo oplaty (nie przyuwazylem), zwrocili bez szemrania + mala nadplate ktora sie uzbierala.

Na poczatku nie mialam direct debit, placilam na poczcie...dopiero po kilku miesiacach przeszlam na ebill i albo place sama, wczesniej albo oni pobieraja w jakis dzien.:-]
No coz, ja jestem z Virgin przeszlo 2 lata i nigdy nie mialam z nimi problemow. Jak dla mnie sa godni polecenia...za to BT, szczegolnie po ostatniej przygodzie mojej kolezanki, hmmm....no coz! Jak kto woli... ;-)

Sorki dopiero sie zoorientowalem ze zacytowalem nie Ta osobe:-] Moj post nawiazuje do pierwszego postu Superlover. Wybaczcie,jestem dopiero po drugiej kawie :-]

Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-05-20 13:30:53 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-05-20 13:33:19 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #4 Ocena: 0

2009-05-20 13:37:18 (16 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

J.w. tylko ja sie dopiero uczlowieczam po trzeciej :-)
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #5 Ocena: 0

2009-05-20 14:23:23 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-05-20 12:49:59, grazia1102 napisał(a):
A nie mozesz po kilku miesiacach po prostu zmniejszyc pakiet, bo nie jestes w stanie wykorzystac tego co masz i nie ma sensu za to placic?

Niestety nie. Zobowiązałem się na 18 miesięcy mieć free evening & weekend calls w zamian za bezpłatną instalację. Gdy zauważyli że mnie "mają" zaczęły się podwyżki. Co ciekawsze, dla nowych klientów zrobili obniżki. Zreszta pytałem ich już czy mogę zejść na niższy abo - nie. A 20 funt co miesiąc choć I hardly touch the phone, czyli niemal za nic to trochę dużo jak na mój gust.

Tyle samo płacę za komórkę gdzie dostałem gratis aparat i dużo wliczonych minut, a za unlimited internet płacę 7,35
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #6 Ocena: 0

2009-05-20 14:35:19 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona