MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Podwyżka w BT - czy można zakończyć kontrakt?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Superlover

Post #1 Ocena: 0

2009-05-20 11:46:06 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Mam umowę z BT na 18 miesięcy. Minęło zaledwie kilka a już mam ich dość, ciągłe podwyżki, zmiany na korzyść ale dla nowych jeleni chętnych do oskubania, a dla existing customers coraz drożej. Za sam abonament płacę już 16 funtów a mam wszystkie możliwe zniżki łącznie z paper-free billing. Rachunki są celowo nieczytelnie skomponowane żeby przeciętny człowiek nie mógł zorientować się ile i za co płaci.

Pytanie jest takie czy podwyżka opłaty stanowi zmianę w umowie na którą mogę się nie zgodzić i tym samym rozwiązać kontrakt?

Pewnie jest to gdzies w t&c's ale nawet boję się tam zaglądać skoro zwykłego rachunku nie mogę rozgryźć...

(za to przejeżdżając obok huba BT można podziwiać długie szeregi nowiuśkich lśniących vanów... ktoś musi za to zapłacić, nie?.. banda złodziei :-Y)

[ Ostatnio edytowany przez: Superlover 20-05-2009 12:11 ]

Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

piekar10

Post #2 Ocena: 0

2009-05-20 12:10:50 (16 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Witam
Jak masz kontrakt na 18 mies ,to w jaki sposób dostałes podwyzke?
Moga sie zmienic stawki za rozmowy ale abonament raczej nie:-?
Kontrakt na pewno mozna zakonczyc ale bedzie cie to cos kosztowac , nic za darmo .
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #3 Ocena: 0

2009-05-20 12:15:00 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Podwyżkę dostałem w ten sposób że na rachunku jest wyższa kwota - za abonament.

Dlaczego podwyższają abonament a nie rozmowy? Bo wiedzą że każdy ma komórkę i może z niej rozmawiać jeżeli to się będzie bardziej opłacać. A abonamentu nie da się uniknąć

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #4 Ocena: 0

2009-05-20 12:29:25 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #5 Ocena: 0

2009-05-20 12:34:41 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Mam dodatkowo free evening & weekend calls, wymusili to na mnie w zamian za instalację linii za darmo. Rachunki przysyłane pocztą to dodatkowa opłata, czyli coś na czym mi akurat nie zależy. Mogę sobie wydrukować pdf-a i mam dokładnie to samo.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

piekar10

Post #6 Ocena: 0

2009-05-20 12:37:31 (16 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Cytat:

2009-05-20 12:15:00, Superlover napisał(a):
Podwyżkę dostałem w ten sposób że na rachunku jest wyższa kwota - za abonament.

To nie mozliwe .Zadzwon do nich i wyjasnij to , nie ma takiej opcji zeby sami zwiekszyli tobie abonament jesli masz kontrakt.
Przy okazji znizek dla sałych klientów, ja juz jestem z bt 5 lat i w sumie dostałem juz 5f Off.Tylko przy kazdym nowym podpisaniu umowu dzwonie i sie targuje jak baba na targu:-]
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-05-20 12:49:59 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #8 Ocena: 0

2009-05-20 13:06:28 (16 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Cytat:

2009-05-20 12:49:59, grazia1102 napisał(a):
A nie mozesz po kilku miesiacach po prostu zmniejszyc pakiet, bo nie jestes w stanie wykorzystac tego co masz i nie ma sensu za to placic? Ja tak zrobilam z Virgin, placilam za jakies 500 kanalow telewizyjnych z czego moze 20 bylo godnych zainteresowania....no i obylo sie bez problemow! To samo z telefonem, na poczatek wybralam evenings & international cheap calls, a jako ze z tego nie korzystalam to zrezygnowalam. I to chyba bylo po 6 miesiacach z tym ze umowa byla na 12....
Moja kolezanka ma telefon z Talk Talk ale linie z BT....przez dwa tygodnie byla bez netu i tel....bo tak po prostu ja rozlaczyli, mowiac ze ONA tak chciala, kiedy nikt w takowej sprawie nigdy nie dzwonil! To sie nazywa security... ;-)A pozniej jeden na drugiego zganial, nie mogac dojsc do porozumnienia....
Dluga i skomplikowana historia, ale z tego co slyszalam BT wykreca wiele numerow klientom.... :-Y
Powodzenia zycze! :-]

Masz pewnie ustawiony z nimi Direct debit, chyba inaczej z reszta sie nie da. BT pobiera oplaty tak jakbys mial z nimi kredyt, policz sobie ile Ci wychodzi oplat kwartalnie, podziel to na miesieczne raty. Do tego szacuja ile srednio wykonujesz rozmow i doliczaja odpowiednio. Caly problem polega na tym ze rozliczaja Cie nie za rozmowy, ktore wykonales tylko te ktore wykonasz. Ja mialem z nimi najdrozszy pakiet (notabene zupelnie nie wart tych pieniedzy) do tego linia no i jak oszacowali sobie ile miesiecznie rozmawiam to zaczeli mnie kasowac prawie £60 miesiecznie!!!

Niby sie zgadzalo ale rachunki rzeczywiscie malo przejrzyste. Dodam jeszcze ze po rozwiazaniu kontraktu BT nadal sobie przez 2 miesiace pociagnelo oplaty (nie przyuwazylem), zwrocili bez szemrania + mala nadplate ktora sie uzbierala.
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

beata76

Post #9 Ocena: 0

2009-05-20 13:16:17 (16 lat temu)

beata76

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

A moze byla oferta ze np przez pierwsze 3 lub 6 miesiecy tanszy abonament a potem juz normalny? czesto tak robia
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-05-20 13:22:16 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie