MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Internet z virgin a polski windows

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 6 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Rrrr

Post #1 Ocena: 0

2008-12-02 22:05:39 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Cytat:

2008-12-01 18:48:16, vitek napisał(a):
1. Tanie rozmowy na 0845, 0870, 0800 (ja używam dość często bo to jedyna droga żeby załatwić większość spraw)

2. Tanie rozmowy do Polski (0.5 p/min.!)

3. Jak dzwonię do domu na kom. to często nikt nie odbiera bo komórkę zostawił w kieszeni kurtki/torebce/nie wyłączył trybu silent/ i nie słyszy dzwonka, a domowy dzwoni donośnie

4. Z Polski dużo taniej dzwonić na numer domowy niż kom.

5. Przy braniu kredytu, karty kred., otwieraniu konta pytają o nr domowy, jak nie masz to jesteś mniej wiarygodny bo to znaczy że pewnie nie masz stałego miejsca zamieszkania a mieszkasz dziś tu, jutro tam. Podobno do rejestracji na ebayu też potrzeba nr tel.

6. Do internetu i tak potrzebna linia tel. (z wyjątkiem virgin, ale tam dają ją niemal darmo w pakiecie więc czemu nie wziąć)
Można kombinować skype z przypisanym numerem i mówić do komputera ale po co, skoro... przeczytaj ten punkt od początku

1. to samo przez VOIP. chociaz zwykle udaje mi sie zalatwic "wiekszosc spraw" bez dzwonienia na numery 08.
2. bezplatne rozmowy do Polski przez VOIP
3. nie mam takich problemow :-P
4. mam numer stacjonarny przez VOIPa jak ktos bardzo chce dzwonic na stacjonarny...
5. nie mam problemow z uzyskaniem karty kredytowej, zawsze podaje nr komorki. brak telefonu o niczym nie swiadczy, miejsce zamieszkania i wiarygodnosc latwo sprawdzic bez niego...
6. "z wyjatkiem Virgin" - no wlasnie, ale watek przeciez jest o Virgin :-] i telefon nie jest niemal za darmo tylko za dodatkowe £11 funtow na miesiac za cos co jest mi zbedne.

Cytat:
Broadband Size: L and Phone Size: M bundle: Broadband Size: L (up to 10Mb) and Phone Size: M are £8 a month for the first 6 months (plus Virgin Phone line of £11), which is £19 a month. After 6 months, the standard bundle price applies, which is £16 on top of Virgin Phone line of £11 (£27 a month). Offer ends 5th December 2008.

nie przekonales mnie :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #2 Ocena: 0

2008-12-02 22:46:42 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Jak brałem virgin w poprzednim domu to internet w podstawowej wersji (2 Mbps) kosztował Ł18 a net+telefon Ł20
i jak widzę wiele się nie zmieniło

I na pewno nie masz bezpłatnych rozmów do Polski, to znaczy skype do skype'a ale wytłumacz mojej mamie (60kilka lat) co to jest skype, a jeszcze kup jej komputer i załóż internet :-)
A z tymi rozmowami z voip to też nie tak wesoło jakieś karty, zdrapki, choroba wie co, to dobre dla nastolatków, ja z tego wyrosłem. I przyzwyczaiłem się mówić do słuchawki a nie do komputera

Ale oczywiście jak ktoś nie chce telefonu to go nie zmuszam...

[ Ostatnio edytowany przez: vitek 02-12-2008 22:54 ]

The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Rrrr

Post #3 Ocena: 0

2008-12-03 13:00:12 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

podstawowa wersja w dzisiejszych czasach to za malo, i streaming sie tnie :P
ja wole szybszy net i zero telefonu.

Cytat:

2008-12-02 22:46:42, vitek napisał(a):

I na pewno nie masz bezpłatnych rozmów do Polski, to znaczy skype do skype'a ale wytłumacz mojej mamie (60kilka lat) co to jest skype, a jeszcze kup jej komputer i załóż internet :-)
A z tymi rozmowami z voip to też nie tak wesoło jakieś karty, zdrapki, choroba wie co, to dobre dla nastolatków, ja z tego wyrosłem. I przyzwyczaiłem się mówić do słuchawki a nie do komputera

na pewno mam bezplatne rozmowy do Polski i UK i paru(nastu) innych krajow, nie mow mi co mam a czego nie :-]

nie uzywam skype.

a co do VOIPa to najwyrazniej nie masz zielonego pojecia jak to dziala... :-P
nawet jak dzwonisz przez telefon a masz opcje typu unlimited calls to na 90% jest to na VOIPie.

Do góry stronyOffline

anna69

Post #4 Ocena: 0

2008-12-03 13:34:01 (16 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Cytat:

[ Ostatnio edytowany przez: <i>vitek</i> 02-12-2008 22:54 ]

moi dziadkowie sa po 70 a moj brat oddal im swoj stary komputer i podlaczyl net...ja im kupilm takie fajne "uzadzenie" do skaypa ktore wyglada jak tel stacjnarny wiec babcia nie ma problemu z obsluga...a dzidek nawet sie nauczyl kozystac z interetu (i bez niego nie wie jak wczeniej roziwiazywal krzyzowki czy pedzil winka:-P)...co prawda nie rozumeija ze komputer to nie inetrenet ze to 2 rozne sprawy ale nie zmienia to faktu ze gadam z nimi za darmo bez przeszkod...rodzice to normalne ze znaja sie na komuterach...praca biurowa i nie ma z tym problemu...

wiec tel stacjonarny jest mi i wielu ludziom niepotrzebny...a i na ebayu moja drua polowka kupuj i sprzdaje = ma konto, a nie mamy tel stacjonarnego...

Kto chce to zaklada i nie chozi mi o zadnen klopot z przenoszeniem go jak sie bede przeprowadzac ale o dodatkowy koszt...ktory jest dla mnei calkowicie zbedny...

tez sie dlugo upieralam na landline...ale po zrobieniu listy za i przeciw zrezygnowalam...bo w dzisiejszych czasach majac intenet i komorke mozna sie swietnie bez niej obyc...= zaoszczedzic :-)
moze zmienie zdanie jak juz beda mi jakies benefity przyslugiwac i bede musiala dzwonic..ale narazie radze soebie swietniee i nie mam wiekszych kosztow komunikowania sie...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2008-12-03 13:45:14 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

Moze moja jej wytlumaczy. Ma 68 lat i jest calkiem niezla w te klocki ;) Ale ja wole do niej dzwonic na zwykly numer. Skype'a nie uzywam.

Co do tych aplikacji o karty kredytowe itp, to w niektorych aplikacjach nie da rady bez stacjonarnego.

Chyba niedlugo przesiade sie na Virgin, wiec watek w sam raz sie przydal. Stacjonarny tez wezme, a co mi tam :-)

Ktos uzywa tego routera, ktory Vrigin daje? Jaki to jest dokladnie model? Widzialam gdzies na forum, ze mozna podlaczyc 4 urzadzenia po kablu + wireless. Mnie interesuje rozwiazanie po kabelku.
Ale jesli ten router podlacza sie klasycznie do modemu po kablu sieciowym to wlasciwie kazdy router bedzie dzialal?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

vitek

Post #6 Ocena: 0

2008-12-03 18:49:57 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Od instalatora dostajesz modem który ma gniazdo sieciowe szt. 1 czyli podłączasz kablem 1 komp i gra. Jak ładnie poprosisz montara to ci zrobi kabel o potrzebnej długości bo oryginalny jest dobry tylko jak masz biurko tuż przy gniazdku.
A jak chcez więcej kompów/laptop/komp jest bardzo daleko od gniazdka to podłączasz przez dowolny router wireless albo nie.

Co do voip to doskonale wiem jak działa i wiem też że za połaczenia z każdego programu voip do na zwykły numer telefonu zawsze trzeba płacić bo producent programu ani nikt inny raczej za nas nie zapłaci. Bezpłatne mogą być rozmowy między użytkownikami tego samego programu.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2008-12-03 18:54:13 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Kabli Ci u nas pod dostatkiem :-) Dzieki.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #8 Ocena: 0

2008-12-03 22:09:47 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Cytat:

2008-12-03 18:49:57, vitek napisał(a):

Co do voip to doskonale wiem jak działa i wiem też że za połaczenia z każdego programu voip do na zwykły numer telefonu zawsze trzeba płacić bo producent programu ani nikt inny raczej za nas nie zapłaci. Bezpłatne mogą być rozmowy między użytkownikami tego samego programu.

bardzo interesujace ale nie wszystko wiesz (jedynie Ci sie wydaje)
ja nie place nic za dzwonienie na telefony stacjonarne, na komorke place 7p za minute. VOIPa zmieniam srednio co 6-9 miesiecy, bo bezplatne rozmowy sie koncza po jakims czasie, ale to nie problem bo wybor jest duzy i nie ma kontraktu wiec nie ma powodu do lojalnosci wobec dostawcow VOIP :-P

Do góry stronyOffline

Rrrr

Post #9 Ocena: 0

2008-12-03 22:29:05 (16 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Cytat:

2008-12-03 13:45:14, Richmond napisał(a):

Ale jesli ten router podlacza sie klasycznie do modemu po kablu sieciowym to wlasciwie kazdy router bedzie dzialal?

nie kazdy. upewnij sie ze kupisz dsl/cable router (bez modemu). adsl router nie bedzie dzialal.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2008-12-03 22:33:42 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

To mialam na mysli przez kazdy, nie adsl. Zreszta ja Virgin daje za darmo swoj router to moze wezme, nie bede musiala kupowac. Bo teraz mam tylko ADSL. DSL zakonczyl zywot w czasie gwaltownej burzy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,