MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z vista

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

vitek

Post #1 Ocena: 0

2008-10-25 20:05:05 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-10-25 18:37:24, PAJDUS napisał(a):
probowalam vitek twojej metody i niestety.

To znaczy?
Bardzo lakonicznie opisujesz i trudno coś poradzić.
Dodam jeszcze że po każdym przełączeniu kabla sieciowego między komputerami trzeba wyłączyć i włączyć modem (coby się handshaking zrobił ale nieważne)

Ale mówię ci kup wireless router i polecisz bezprzewodowo bo co jest wart laptop podwiązany na krótkim kablu?
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

witek28w

Post #2 Ocena: 0

2008-10-25 20:40:47 (17 lat temu)

witek28w

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2006

Z tego co wyczytałem dostęp do neta z Virgin i chcesz połączyć na kablu,więc mówię co i jak:
-nie wiem czy już są,ale virgin nie miał sterów do visty i nie było fizycznej możliwosci połączyć kompa z vistą na kablu samemu,prosta przyczyna-brak sterów(brak komunikacji comp-modem),skoro masz stacjonarkę,wnioskuje,że nata masz od jakiegoś czasu,więc stery też stare,w Twoim wypadku najprostsze wyjście jest takie jak pisze Vitek,zakup routera,ale jeśli nie chcesz i musisz być na kablu pozostaje Ci wykonac telefon do pomocy technicznej Virgin i wyjaśnieni, iż mam viste i chcę podpiąć pod internet,poprowdzą Cię krok po kroku i zmienią ustawienia u siebie,miałem ten sam problem i to jest jedyne rozwiązanie,chyba,że masz kogoś kto niedawno zakładał neta Virgin i ma nową płytkę instalacyjną(ale ze sterami pod vistę,jeśli nie szkoda zachodu),oczywisci potrzebne twoje hasła i loginy,jak nie masz i tak czeka cię telefon do techników,więc proponuje odrazu dzwonić.
I zszedł Bóg na ziemię i zobaczył pracę moją i był zadowolony , a usłyszawszy ile zarabiam usiadł i się rozpłakał.....Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop.

Do góry stronyOffline

vitek

Post #3 Ocena: 0

2008-10-25 20:47:14 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Połączenie jest kablem sieciowym to znaczy żadne stery nie są potrzebne
(sterowniki Ethernet już są w systemie operacyjnym)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

witek28w

Post #4 Ocena: 0

2008-10-25 21:01:17 (17 lat temu)

witek28w

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2006

Cytat:

2008-10-25 20:47:14, vitek napisał(a):
Połączenie jest kablem sieciowym to znaczy żadne stery nie są potrzebne
(sterowniki Ethernet już są w systemie operacyjnym)

Potrzebne kolego potrzebne.
Jakoś ten komp musi się dopasować do modemu,a skoro musi,to potrzebna jest konfiguracja,a skoro konfiguracja to oprogramowanie do tegoż modemu,widać nie miałeś netu za czasów W98 i nie zmieniałeś na XP,była dokładnie ta sama historia,pod stary systemem net był, a pod Xp kicha.Stery owszem masz w operacyjnym,tylko cóż jak nie maja zgodności za starszym urządzeniem?

[ Ostatnio edytowany przez: witek28w 25-10-2008 21:05 ]

I zszedł Bóg na ziemię i zobaczył pracę moją i był zadowolony , a usłyszawszy ile zarabiam usiadł i się rozpłakał.....Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop.

Do góry stronyOffline

vitek

Post #5 Ocena: 0

2008-10-25 21:11:21 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Kolego nie 1szy raz opowiadasz bajki. Komputer nie musi w żaden sposób dopasowywać się do modemu, posiada gniazdo sieciowe pracujące wg protokołu Ethernet który jest był i będzie ten sam czy to xp, vista czy linux. Znów czegoś nie rozumiesz więc tworzysz swoje teorie, ale mi nikt nie każe z tobą dyskutować
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #6 Ocena: 0

2008-10-25 21:58:54 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2008-10-25 21:11:21, vitek napisał(a):
Kolego nie 1szy raz opowiadasz bajki. Komputer nie musi w żaden sposób dopasowywać się do modemu, posiada gniazdo sieciowe pracujące wg protokołu Ethernet który jest był i będzie ten sam czy to xp, vista czy linux. Znów czegoś nie rozumiesz więc tworzysz swoje teorie, ale mi nikt nie każe z tobą dyskutować

a wogóle to mieszacie protokoły, sterowniki, i sprzęt.

1 modem to jedno z urządzeń komunikacyjnych, zmienia sygnał cyfrowy na analogowy lub cyfrowy zrozumiały dla innego modemu odbiorczego.

protokół to język którym lecą informacje, faktycznie jest znormalizowany i nie zależy od systemu operacyjnego

Karta sieciowa to tez jedno ze złącz komunikacyjnych ale nie ma połączenia przyczynowo skutkowego by obydwa urządzenia musiały ze sobą pracować po prostu można wpiąć odpowiedni kros kabel z jednej sieciówki do drugiej i tez będzie net

Sterownik to oprogramowanie łączące funkcje urządzenia z innymi programami, kiedyś dawno temu kazdy program miał wbudowany program do obsługi sprzętu, potem to zmieniono bo bez sensu, lepiej zrobić jeden a reszta programów komunikuje się ze sterownikiem a sterownik wysyła zrozumiały dla urządzenia pakiet.

co do zawartości windy, zawsze to samo, jak jakis producent podda certyfikacji sprzęt, czytaj zapłaci za logo "compatyble for MS" to sterownik znajduje się w windzie lub w systemie automatycznego upgradowania, jak nie zapłacą to mamy problem taki jak teraz.
Poza tym czsami warto zaglądać na stronę producenta danego sprzętu zwłaszcza kart graficznych bo tam sa dostępne nowe stare poprawiane czasami eksperymentalne albo specjalizowane, np dla graczy, grafików itd sterowniki, a na serwerze MS są podstawowe, ale za to stabilne, jednak często stare.
uff

co nie znaczy ze faktycznie pomaga czasami gdy tego dongla modem gdy cos nie łapie to jak się go wyjmie i włoży ponownie to bydle załapuje, u mnie np czasami wygląda tak że połączenie jest a DNS nie znajduje domen
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Rrrr

Post #7 Ocena: 0

2008-10-26 01:18:18 (17 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Vista raczej nie ma problemow z tym modemem, ale konfiguruje polaczenie przy pierwszym podlaczeniu modemu wiec moze cos tam poszlo nie tak...

Pajdus, ja nie musialam nic ustawiac bo u mnie dziala OK. moze Ci karta sieciowa nie dziala. probowales jakis inny modem / router podlaczac do tego laptopa? (np u znajomych)
sprawdz w device manager czy nie ma jakichs wykrzyknikow:
start --> prawym guzikiem myszy kliknij na computer, wybierz properties i potem device manager.

albo sprobuj uzyc internet connection wizzard:

start --> kliknij prawym guzikiem na network, wybierz properties --> set up a connection or network --> connect to the Internet

(zanim zrobisz powyzsze to wylacz modem, podlacz go do laptopa i ponownie wlacz)

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,