odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
refleksja |
Post #1 Ocena: 0 2008-10-20 11:51:30 (17 lat temu) |
Z nami od: 13-09-2008 Skąd: Londyn |
Hej!!
Mam nadzieję, że tym razem wpasowałam się w tematykę i mnie moderator nie przeniesie
Mam pytanie.
W sobotę przenosimy się z mieszkania służbowego na nasze (tzn przez nas wynajęte), a że internet podstawą egzystencji, to robimy (a w zasadzie konkub - ja pełnię tylko rolę wspierającą) wywiad.
Moje pytanie brzmi: jakiego dostawcę wybrać:
BT, O2 czy Virgin??
Proszę oczywiście o argumentację dlaczego właśnie tą opcję a nie inną?
|

|
 |
|
|
Cosmique |
Post #2 Ocena: 0 2008-10-20 11:53:42 (17 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2007 Skąd: Londyn |
jak masz linie telefoniczna - O2, bewzglednie najszybszy najpewniejszy i tani, szczegolnie jestli masz telfon w O2 internet. slysze same dobre opinie o nich
jak nie masz - Virgin, zaoszczedzisz na zalozeniu telfony i z tego co slysze ludzie zazwyczaj sa zadowoleni z Virgin w w w . m y s p a c e . c o m / c o s m i q u e d j
|

|

|
|
stokesay |
Post #3 Ocena: 0 2008-10-20 12:15:23 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
Tak na prawde to kazdy bedzie Ci mowil jaki ma internet, a to moze byc i tak malo pozyteczna informacja, bo kazdy mieszka pod innym adresem, ma inne rodzaje kabli polozone i zasieg od punktu exchange rowniez moze miec znaczenie i wplyw na szybkosc lacza.
Przede wszystkim dostawcow dzieli sie na tych ktorzy wymagaja linii telefonicznej i takich ktorzy ich nie wymagaja. Mozesz sobie sprawdzic jaki provider ma zasieg w Twoim terenie korzystajac miedzy innymi ze strony confused.com. Po wpisaniu kodu pocztowego wyskocza Ci dane poszczegolnych providerow, lacznie z kosztami podlaczenia i miesiecznym limitem download'u.
Dalej jesli sie juz zdecydujesz, kolejnym krokiem bedzie sprawdzenie czy (w przypadku wymaganego gniazdka telefonicznego) masz podciagnieta linie do Twojego domu i czy jest aktywna. Brak linii wiaze sie z kolejnymi kosztami (chyba ok. Ł130) za podlaczenie + musisz najpierw podpisac umowe z BT na aktywacje linii, potem mozesz migrowac do innych providerow (jesli wymagaja wlasnej linii telefonicznej).
Najprosciej (i chyba najtaniej) jest podlaczyc Virgin, ale obsluga klienta i czasami jakosc lacza pozostaje wiele do zyczenia, wiec nie cieszy sie zbyt dobra opinia (ranking dostawcow)Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|

|

|
|
Cosmique |
Post #4 Ocena: 0 2008-10-20 13:18:26 (17 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2007 Skąd: Londyn |
ja mowie na podstawie wiedzy wzietej z internetu, wcale nie mam ani Virgin ani 02 tylko Madasafish ktorego nawet w Twoim rankingu nie ma, a istnieje - www.madasafish.com
powodem dla ktorego nie polecam madasafish jest limitowany download, mi w sumie zazwyczaj wiecej nie trzeba jak 20GB ale zdarza sie, wiec dla pewnosci wole komus polecic 02. poza limitowanym d/l nie mam absolutnie nic im do zarzucenia, net nigdy nie zrywa, chodzi pelna para, obsluga klienta jest elegancka, ale wiem ze dla niektorych to czasem za malo... w w w . m y s p a c e . c o m / c o s m i q u e d j
|

|

|
|
krakn |
Post #5 Ocena: 0 2008-10-20 16:00:24 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
no ja własnie złożyłem wypowiedzienie umowy w Tmobile, tragedia, przynajmniejw mojej okolicy, chyba z a dużo ludzi uzywa internetu telefoni komórkowej, bo w podobnej choć znacznie lepiej, tzn stabilniej zachowuje się Orange.
Mam nadzieje że w ciągu miesiąca znajde nowe mieszkanko i tam biore kabel, i z tego co słyszę i czytam to faktycznie O2 robi furorę.
Kiedyś kolega miał z kablówki bez kablówki, dzieki temu te 10 funtów było taniej , ale ich zasięg jest bardzo ograniczony. np mimo że mieszkam w centrum londynu u mnie nie ma ich kabla i pupa Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
vitek |
Post #6 Ocena: 0 2008-10-20 18:38:15 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Pewnym minusem virgin (czyli kablówki) jest to że do sieci wifi (a kto dziś tego nie używa?) trzeba mieć 2 pudełka: modem + router. Przy necie po linii tel. modem i router to 1 urządzenie.
No i virgin nie wszędzie dociera, oraz nie można zmienić sobie dostawcy jak się podoba. Ale poza tym wszystko działa bez zarzutu, no i można mieć 20kbps jak ktoś lubi speeed  The Mythbuster
|

|

|
|
krakn |
Post #7 Ocena: 0 2008-10-20 19:28:06 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
no chyba że ktoś jest szczesliwcem i ma router wifi TV kablowej, ale z dwoma pudełkami też można żyć, nawet to może mieć dodatkowy plus, bo nie zawsze miejsce instalacji jest optymalnym miejscem dla nadajnika wifi. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
vitek |
Post #8 Ocena: 0 2008-10-20 19:36:09 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat:
2008-10-20 19:28:06, krakn napisał(a):
no chyba że ktoś jest szczesliwcem i ma router wifi TV kablowej,
Nie ma takich szczęśliwców bo nie ma takich urządzeń  The Mythbuster
|

|

|
|
biff30 |
Post #9 Ocena: 0 2008-10-20 20:12:05 (17 lat temu) |
Z nami od: 05-10-2008 Skąd: redditch |
virgin smigam na nim 3 lata ale teraz przesadzili wlasnie mi dzis przyszedl rachunek na 55 funciakow i rezygnuje ide do o2 pozdro
|

|

|
|
|
Post #10 Ocena: 0 2008-10-20 23:11:11 (17 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |