MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybór dostawcy Internetu

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

refleksja

Post #1 Ocena: 0

2008-10-20 11:51:30 (17 lat temu)

refleksja

Kobieta

Z nami od: 13-09-2008

Hej!!
Mam nadzieję, że tym razem wpasowałam się w tematykę i mnie moderator nie przeniesie:)
Mam pytanie.
W sobotę przenosimy się z mieszkania służbowego na nasze (tzn przez nas wynajęte), a że internet podstawą egzystencji, to robimy (a w zasadzie konkub - ja pełnię tylko rolę wspierającą) wywiad.
Moje pytanie brzmi: jakiego dostawcę wybrać:

BT, O2 czy Virgin??
Proszę oczywiście o argumentację dlaczego właśnie tą opcję a nie inną?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Cosmique

Post #2 Ocena: 0

2008-10-20 11:53:42 (17 lat temu)

Cosmique

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2007

jak masz linie telefoniczna - O2, bewzglednie najszybszy najpewniejszy i tani, szczegolnie jestli masz telfon w O2 internet. slysze same dobre opinie o nich

jak nie masz - Virgin, zaoszczedzisz na zalozeniu telfony i z tego co slysze ludzie zazwyczaj sa zadowoleni z Virgin
w w w . m y s p a c e . c o m / c o s m i q u e d j

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

stokesay

Post #3 Ocena: 0

2008-10-20 12:15:23 (17 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Tak na prawde to kazdy bedzie Ci mowil jaki ma internet, a to moze byc i tak malo pozyteczna informacja, bo kazdy mieszka pod innym adresem, ma inne rodzaje kabli polozone i zasieg od punktu exchange rowniez moze miec znaczenie i wplyw na szybkosc lacza.

Przede wszystkim dostawcow dzieli sie na tych ktorzy wymagaja linii telefonicznej i takich ktorzy ich nie wymagaja. Mozesz sobie sprawdzic jaki provider ma zasieg w Twoim terenie korzystajac miedzy innymi ze strony confused.com. Po wpisaniu kodu pocztowego wyskocza Ci dane poszczegolnych providerow, lacznie z kosztami podlaczenia i miesiecznym limitem download'u.

Dalej jesli sie juz zdecydujesz, kolejnym krokiem bedzie sprawdzenie czy (w przypadku wymaganego gniazdka telefonicznego) masz podciagnieta linie do Twojego domu i czy jest aktywna. Brak linii wiaze sie z kolejnymi kosztami (chyba ok. Ł130) za podlaczenie + musisz najpierw podpisac umowe z BT na aktywacje linii, potem mozesz migrowac do innych providerow (jesli wymagaja wlasnej linii telefonicznej).

Najprosciej (i chyba najtaniej) jest podlaczyc Virgin, ale obsluga klienta i czasami jakosc lacza pozostaje wiele do zyczenia, wiec nie cieszy sie zbyt dobra opinia (ranking dostawcow)
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Cosmique

Post #4 Ocena: 0

2008-10-20 13:18:26 (17 lat temu)

Cosmique

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2007

ja mowie na podstawie wiedzy wzietej z internetu, wcale nie mam ani Virgin ani 02 tylko Madasafish ktorego nawet w Twoim rankingu nie ma, a istnieje - www.madasafish.com

powodem dla ktorego nie polecam madasafish jest limitowany download, mi w sumie zazwyczaj wiecej nie trzeba jak 20GB ale zdarza sie, wiec dla pewnosci wole komus polecic 02. poza limitowanym d/l nie mam absolutnie nic im do zarzucenia, net nigdy nie zrywa, chodzi pelna para, obsluga klienta jest elegancka, ale wiem ze dla niektorych to czasem za malo...
w w w . m y s p a c e . c o m / c o s m i q u e d j

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

krakn

Post #5 Ocena: 0

2008-10-20 16:00:24 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no ja własnie złożyłem wypowiedzienie umowy w Tmobile, tragedia, przynajmniejw mojej okolicy, chyba z a dużo ludzi uzywa internetu telefoni komórkowej, bo w podobnej choć znacznie lepiej, tzn stabilniej zachowuje się Orange.

Mam nadzieje że w ciągu miesiąca znajde nowe mieszkanko i tam biore kabel, i z tego co słyszę i czytam to faktycznie O2 robi furorę.
Kiedyś kolega miał z kablówki bez kablówki, dzieki temu te 10 funtów było taniej , ale ich zasięg jest bardzo ograniczony. np mimo że mieszkam w centrum londynu u mnie nie ma ich kabla i pupa
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

vitek

Post #6 Ocena: 0

2008-10-20 18:38:15 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Pewnym minusem virgin (czyli kablówki) jest to że do sieci wifi (a kto dziś tego nie używa?) trzeba mieć 2 pudełka: modem + router. Przy necie po linii tel. modem i router to 1 urządzenie.
No i virgin nie wszędzie dociera, oraz nie można zmienić sobie dostawcy jak się podoba. Ale poza tym wszystko działa bez zarzutu, no i można mieć 20kbps jak ktoś lubi speeed :-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #7 Ocena: 0

2008-10-20 19:28:06 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no chyba że ktoś jest szczesliwcem i ma router wifi TV kablowej, ale z dwoma pudełkami też można żyć, nawet to może mieć dodatkowy plus, bo nie zawsze miejsce instalacji jest optymalnym miejscem dla nadajnika wifi.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

vitek

Post #8 Ocena: 0

2008-10-20 19:36:09 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-10-20 19:28:06, krakn napisał(a):
no chyba że ktoś jest szczesliwcem i ma router wifi TV kablowej,

Nie ma takich szczęśliwców bo nie ma takich urządzeń :-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

biff30

Post #9 Ocena: 0

2008-10-20 20:12:05 (17 lat temu)

biff30

Mężczyzna

Z nami od: 05-10-2008

virgin smigam na nim 3 lata ale teraz przesadzili wlasnie mi dzis przyszedl rachunek na 55 funciakow i rezygnuje ide do o2 pozdro

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2008-10-20 23:11:11 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie