MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybrac broadband.....ale jaki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 9 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

BiF

Post #1 Ocena: 0

2009-09-12 06:35:43 (16 lat temu)

BiF

Mężczyzna

Z nami od: 11-04-2007

Witam wszystkich

mam trudna sytuacje gdyz sie przeprowadzilem i w moim zasiegu jest kiepsko z netem w o2 powiedzieli mi ze moge miec najwiecej do 1mb virgin jeszcze gorzej

w tiscali na stronie test po kodzie :

Cytat
Congratulations!
You can get great value Tiscali Unlimited Broadband.
We estimate your maximum download speed to be 2 Mbps

Pipex :

Cytat
Congratulations. Our speed test confirms that your line 01256827522 supports Pipex Business Lite broadband with an estimated maximum download speed of 1.9Mb broadband

Cytat
skyy
17:25:12
Sky Talk Products are available on your line Sky Broadband Base, Everyday and Unlimited are
Currently we estimate that the maximum download speed your line could support is up to 1 Mb

Czy ktos z was posiada tiscali lub pipex i moglby sie wypowiedziec w tym temacie ?

ps teraz uzywam internet z komorki poprostu krew mnie zalewa ,prosze o jakies propozycje

pozdrawiam i dziekuje

[ Ostatnio edytowany przez: BiF 13-09-2009 06:38 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Superlover

Post #2 Ocena: 0

2009-09-12 10:15:14 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Obojętnie czy weźmiesz pipex o2 czy cokolwiek prędkość będzie taka sama - zależy tylko od tego jak daleko mieszkasz od centrali (w której twoja linia zostanie podpięta do stacji ADSL) i od stanu linii
Im przewody dłuższe i w gorszym stanie tym więcej łapią szumów zakłócających sygnał i dlatego trzeba obniżyć prędkość.

Powyższe dotyczy ADSL czyli połaczenia po linii tel., a nie dotyczy virgin czyli kablówki bo tu sygnał niemal do końca idzie światłowodem (fibre optic cable) który jest niewrażliwy na zakłócenia dzięki czemu prędkość nie jest zależna od oddalenia od stacji bazowej.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

BiF

Post #3 Ocena: 0

2009-09-15 02:29:02 (16 lat temu)

BiF

Mężczyzna

dzieki za szybką odpowiedz Superlover z tego co piszesz chyba cała prawda jest .Jedna osoba też mi poradziła w ten sposób?

Cytat:
Hmmm... z tego co napisali to nie masz najlepszej linii telefonicznej.

Najlepszą opcją imho będzie Be Broadband. Sam mam od nich opcję unlimited, i mimo że speedtest rzadko kiedy pokazuje 24mbit, to net jest ekstremalnie szybki (takie demko fify 10 to poniżej 10min na hdd masz). Poza tym nie czepiają się aktywnego korzystania z torrentów itp. Sprawdź na ich stronie czy twoja linia pociągnie chociaż z 12mbit. Jeśli tak to bierz opcję unlimited, w przeciwnym razie pozostań przy opcji 8mbit.
Tak długo jak mówimy o użytkowaniu tego neta, to problemów nie ma wcale (poza faktem że PS3 często wywalało DNS error; ale od kiedy zapisałem DNS "na twardo" to necik działa idealnie). Router też jest w miarę przyzwoity, chociaż 3-4 razy do roku należy go restartować

Kablówka odpada, bo nie jest u ciebie dostępna. A jeśli chodzi o net satelitarny (sky), to bym sobie go odpuścił, bo tani wydaje się on tylko na papierze.

co ty na to tylko ze jak wchodze na BE:Brodband i wpisuje mój numer Bt to jest taki komunikat :

Cytat:
Sorry, but your phone line is unable to support our broadband. Please contact your telephone provider if you require further details

a przecież mam aktywowana linie BT dla przykladu wpisalem numer kolegi sytuacja byla identyczna ,nie wiem jak mam sprawdzic ile moja linia pociągnie z tego powodu

co ty na to jakiego dostawce bys wybral w mojej sytuacji ?

ps na pw wysłałem ci mój kod

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #4 Ocena: 0

2009-09-15 12:44:31 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

osobiście używam o2 i nie mam problemów

o2 to jest ta sama firma co BE więc jeżeli BE u ciebie nie działa to o2 pewnie też nie pójdzie ale sprawdź a jak nie to szukaj gdzie indziej dostawców jest wielu, na pewno możesz używać BT ale oni są najdrożsi
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

BiF

Post #5 Ocena: 0

2009-09-16 08:52:29 (16 lat temu)

BiF

Mężczyzna

tak jak juz pisałem
Cytat:
w o2 powiedzieli mi ze moge miec najwiecej do 1mb

tak wyszło po sprawdzeniu mojego numeru i adresu pani dodała jeszcze ,że raczej odradza przy czym dodając ,że będe miał tak słabą prędkość ,że potem mógłbym mieć pretensje do nich,a szkoda bo mam kontrakt juz u nich na tel.:(
Chyba pozostaje mi tylko tiscali na którym wyszło mi 2mb ,ale też czytałem komentarze niezabardzo o nich ,tuż za nimi 1,9mb pipex to drugie mieliśmy przez 3 lata żadnych nieporozumień an i zastojów w dostawie netu.

[ Ostatnio edytowany przez: BiF 16-09-2009 08:53 ]

Do góry stronyOffline

Tocusiek

Post #6 Ocena: 0

2009-11-01 13:28:15 (16 lat temu)

Tocusiek

Mężczyzna

Z nami od: 01-11-2009

Witam.
Zamierzam podlaczyc internet na nowym mieszkaniu.Zauwazylem ze linia jest(tzn wtyczka :) )Pytalem wlasciciela powiedzial,ze dawno tu nikt nie mieszkal i nie pamieta jaki nr byl, jaka linia i czy dziala. Jak mam sie dowiedziec jaka jest linia i czy jest podlaczona. Pewnie musze zadzownic do BT podac adres i oni to sprawdza ?Jesli linia jest jaki bedzie koszt zaplaty za uruchomienie jej ? Do tego chce wziasc internet 16mb z o2.
Drugie pytanie. Prawdopodobnie bede tylko 8 miesiecy w szkocji jeszcze jak wyglada zerwanie umowy z BT(telefon) i o2(internet) slyszalem ze Bethere zawiera umowe ktora mozna latwo zerwac ? czy lepiej wziac BT i Bethere ? prosze o wyjasnienie kilku moich pytan.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-11-01 16:34:54 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Tocusiek

Post #8 Ocena: 0

2009-11-01 17:22:26 (16 lat temu)

Tocusiek

Mężczyzna

dzieki za odp. szkoda tych 122 L :> myslalem ze skoro jest gniazko moze i linia :D to nie bede musial placic , wlasciciel powiedzial ze byla ale dawno nikt nie korzystal. Jesli dobrze zrozumialem to zerwanie polega na zaplaceniu reszty abonamentu za caly okres zarowno w Bt jak i w O2 ?

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-11-01 17:32:21 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Tocusiek

Post #10 Ocena: 0

2009-11-01 17:52:07 (16 lat temu)

Tocusiek

Mężczyzna

Cytat:

2009-11-01 17:32:21, ironiqus napisał(a):
Cytat:

2009-11-01 17:22:26, Tocusiek napisał(a):
dzieki za odp. szkoda tych 122 L :> myslalem ze skoro jest gniazko moze i linia :D to nie bede musial placic
]

Najwyrazniej nie zrozumiales ...
Jezeli to jest linia BT, aktywna pod katem technicznym, to najprawdopodobniej za jej setupowanie nic nie zaplacisz.

Cytat:

Jesli dobrze zrozumialem to zerwanie polega na zaplaceniu reszty abonamentu za caly okres zarowno w Bt jak i w O2 ?

Z obliczen nic takiego nie wynika.

wiec prosil bym o wyjasnienie w prosty sposob

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,