MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybrac broadband.....ale jaki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 8 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Superlover

Post #1 Ocena: 0

2009-06-15 15:04:26 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-06-15 11:45:21, wujekz napisał(a):
Tak, tak, telefon a telefon to zasadnicza różnica. BT a darmowe rozmowy to dwie różne rzeczy tak więc sądzę, że nie jesteś w temacie. Mam telefon w 3, 900 min free do wszystkich sieci, 300 free do tej samej i 21 min video rozmów a kosztuje mnie to 24F na miesiąc i nokia 6220.

Z virginem nie chcę już mieć nigdy nic wspólnego, wydałem na początku chyba fortunę na tel do nich

Jak to się stało że mając tyle minut free wydałeś fortunę na telefony do virgin?
Czyżby te minuty free jednak nie były tak całkiem free?
Wytłumacz bo przecież ja nie jestem w temacie :-D

[ Ostatnio edytowany przez: Superlover 15-06-2009 15:05 ]

Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

wujekz

Post #2 Ocena: 0

2009-06-16 00:21:46 (16 lat temu)

wujekz

Mężczyzna

Z nami od: 14-06-2009

Słuchaj stary, nie mam zamiaru nikogo obrażać ani w jakikolwiek sposób tutaj się wymądrzać. Po prostu to jest forum i każdy ma prawo mieć swoje zdanie i spostrzeżenia na jakiś tam temat, w tym wypadku chodzi o net. Wydałem fortune, gdyż wtedy jeszcze nie miałem tel na abonament w trójce lecz na kartę w O2.
Dzisiaj dostałem pismo z BT, że zmienią mi długość abonamentu z 12 na 18 miesięcy w zamian za zrezygnowanie z opłaty za aktywację linii. Wiem, że jeżeli ich nie powiadomię, że nie chcę to tak zrobią, skubańce.

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #3 Ocena: 0

2009-06-16 10:19:28 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2009-06-16 00:21:46, wujekz napisał(a):
Dzisiaj dostałem pismo z BT, że zmienią mi długość abonamentu z 12 na 18 miesięcy w zamian za zrezygnowanie z opłaty za aktywację linii. Wiem, że jeżeli ich nie powiadomię, że nie chcę to tak zrobią, skubańce.

Skubańce chcą ci darować 122 funty? Ale cóż, jeżeli nie chesz... :-o

Do góry stronyOffline

Strona WWW

wujekz

Post #4 Ocena: 0

2009-06-16 19:08:13 (16 lat temu)

wujekz

Mężczyzna

Widzisz, a nie przychodzi ci do szanownej twojej głowy i umysłu, że może za rok po wygaśnięciu umowy najmu mieszkania mam zamiar wrócić do polski i wtedy będę miał problem z umową o pół roku dłuższą, co?? Wiem, że upały są i nie chce się myśleć, cóż ....

A to link, może przydatny jak ktoś nie wie jaki net wybrać, poszperałem i znalazłem

http://www.dslzoneuk.net/

[ Ostatnio edytowany przez: wujekz 16-06-2009 19:10 ]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-06-16 22:06:13 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #6 Ocena: 0

2009-06-17 02:06:42 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Nie masz racji ani ze sky (dzialja na identycznej zasadzie jak inni dostawcy czyli dzierzawa linii, nie uzywaja do internetu anten sat. jak sie moze niektorym wydaje)

ani w kwestii rzekomo lepszej pomocy technicznej dla kientow BT w stosunku do innych operatorow bo to twoj pomysl nie potwierdzony empirycznie

wypowedzi kol. wujka nie chce mi sie komentowac spadaj na drzewo palancie

Do góry stronyOffline

Strona WWW

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2009-06-18 05:57:38 (16 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2009-06-16 22:06:13, ironiqus napisał(a):

Wiec co, w zwiazku z tym? Nie musialem szperac - po prostu napisze to raz jeszcze:
Jedynym prawdziwym providerem internetowym jest BT i Virgin Media (dawny NTL i to tylko w miejscach, gdzie ma okablowane osiedla - jak nie, to przejmuje linie z BT, tak jak inni operatorzy) od biedy jeszcze SKY. Zadna (chyba ze cos sie zmienilo) z pozostalych firm, nie podlaczy ci internetu o ile wczesniej nie masz BT Landline - sa na to za biedni, a stworzenie sieci szkieletowej to ogromne pieniadze. Kiedys byl taki Buldog i pomimo tego, ze mial pieniadze, to jednak polegl ...
A teraz z drugiej beczki:
Linie przejete od BT - firma jest niejako z urzedu zmuszona oddawac swoje lacza, jednak jezeli jakis problem z internetem wystapi, to w pierwszej kolejnosc usuwa awarie "swoich" userow - ci z przejetych linii moga liczyc co najwyzej na uspokajajcy e-mail od swojego cienkiego providera i klamstwo, ze nad tym pracuja ... Guzik prawda, o ile awaria nie miala miejsca bezposrednio u danego dostawcy, to jest zwykla sciema - nie maja takich mozliwosci technicznych ...
Tak naprawde, jezeli komus zalezy na _stabilnym_ dostepie do sieci, to nie ma wiekszego wyboru.
Jezeli chodzi o predkosc, to nie popadajmy w paranoje - 700MB divix, jak sie wie gdzie szukac, jest na dysku po 10 minutach, a nawet "teoretycznie" 1 TB lacze, jak ma lagi, to sie do wielu rzeczy nie nadaje ...

1. bulldog, to byla spolka-corka BT
2. BT dzierzawi obecnie jedynie kabelki (centrala-dom), bo switcha provider musi postawic sam - cos takiego, jak np. LLU

8-)

Do góry stronyOffline

wujekz

Post #8 Ocena: 0

2009-06-18 14:17:35 (16 lat temu)

wujekz

Mężczyzna

"wypowedzi kol. wujka nie chce mi sie komentowac spadaj na drzewo palancie."

-Superlover-, Właśnie wystawiłeś sobie piekną opinię, nie ma co, mam tylko nadzieję,że tylko TY na tym forum jesteś właśnie taki inteligentny.
:-D

Empiryzm
Z Wikipedii
"Empiryzm (od gr. ἐμπειρία empeiría - "doświadczenie";) – doktryna filozoficzna głosząca, że źródłem ludzkiego poznania są wyłącznie, lub przede wszystkim bodźce zmysłowe docierające do naszego umysłu ze świata zewnętrznego, zaś wszelkie idee, teorie itp. są w stosunku do nich wtórne.

Empiryzm stoi w ostrej sprzeczności z racjonalizmem filozoficznym, który głosi, że źródłem poznania są właśnie idee, zaś bodźce zmysłowe mają znaczenie drugorzędne."

-Superlover-, Chłopie, co ty za bzdury wypisujesz, Jak chcesz używać wzniosłych określeń to powinieneś wiedzieć co one oznaczają, normalnie cie żal.

[ Ostatnio edytowany przez: wujekz 19-06-2009 03:27 ]

Do góry stronyOffline

variete

Post #9 Ocena: 0

2009-07-16 23:52:43 (16 lat temu)

variete

Kobieta

Z nami od: 03-03-2009

Cytat:

2009-06-14 14:28:32, wujekz napisał(a):
Tak wszystko ładnie pięknie z tym netem macie,że aż mnie szlag trafia z moim. Gram bardzo dużo na xbox live mając net z virgin up to 20M i lipa. Co z tego, że pomiary predkości pokazują na 50M jak ping skacze jak głupi, raz jest 11ms, raz 200ms przez co mam straszne lagi podczas grania, nie wspominając, że często resetuje się modem, net jest nie stabilny a wsparcie techniczne virgina do dupy. Dla zwykłego ściągacza net z virgina jest jak najbardziej na miejscu. Dużo też ściągam z rapida i zauważyłem, że po chwili ściągannia virgin przycina łącze, np. zaczynam sciągać i idzie z prędkością 2.1MB/s a po chwili prędkośc spada do 500KB/s. Net z virgina jest bardzo nie stabilny i często zmieniaja mi IP. Postanowiłem więc zamówić linie BT i net z O2 i teraz mam stracha żebym się nie przejechał. Co polecacie ???

wybrales ta opcje?Jezeli tak jakie wrazenia?

Do góry stronyOffline

wujekz

Post #10 Ocena: 0

2009-08-07 01:42:37 (16 lat temu)

wujekz

Mężczyzna

variete, tak wybrałem opcje BT-12.50 i O2-9coś tam, co daje razem ok 20 funtów na miesiąc. Wrażenie, cóż szału nie ma ale moje oczekiwania net spełnił. Dlaczego szału nie ma? dlatego, że przysyłają dosyć często plik konfiguracyjny do modemu i zmieniają prędkości downloadu przez co net na krótko jest wyłączany na czas konfiguracji modemu. Gram całe dnie i noce na xbox live, czyli na żywo w sieci i strasznie mnie to wku.wia, bo tracę naprzykład wszystkie punkty w danej rozgrywce w najmniej odpowiednim momencie. Tak naprawdę to net jest od "be un limited" Predkość upL jest stale taka sama na modemnie i wynosi 1,3M a jest gdy robie pomiar zawsze ok 1M, łącze nie jest przycinane ciągne z rapida prędkością 1,2M za pomocą I.D.M inne progosy do ściągania odpadają, miałem różne. Podsumowując, za taką kase nie jest źle, wku.wia częsty reset modemu 5-8 razy na dobe, jest i mniej. Servis tel. szybki i w sumie fachowy ale jak słabo mówisz to cię zakręcą, nie ma odsyłania jak w virginie (obsranym). Za 11 miesięcy poszukam innego dostawcy.
Pozdrawiam
a jeszcze ping, od 20 do max50, często mierzę server rekomendowany to manchester, dla virgina to london namesco

[ Ostatnio edytowany przez: wujekz 07-08-2009 01:50 ]

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,